Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Να λοιπόν που το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος «έσπασε » την ευθυγράμμιση .  Οι αγώνες ΑΟ Καραβά – Νίκης Ρέντη και Φαληρικού – Ελλάδας Ποντίων είχαν προγραμματιστεί  να γίνουν την Κυριακή στις 14.30 .  Επειδή όμως ο Κυπελλούχος Πειραιά ΑΟ Καραβάς αγωνίζεται την προσεχή Τετάρτη στην Κω με τον τοπικό Δί.α  για την δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών  Ελλάδος  ο αγώνας με τη Νίκη Ρέντη μετατέθηκε για το Σάββατο. Έγινε αλλαγή με το παιχνίδι ΑΕ Χατζηκυριακείου- Πανιώνιου Κερατσινίου που άλλαξε για την Κυριακή. Βέβαια το πιθανότερο είναι , το παιχνίδι αυτό να μην γίνει . Η Επιτροπή Πρωταθλήματος το όριζε ως  όφειλε, αλλά λογικά σήμερα οι Χατζηκυριακιώτες θα καταθέσουν εγγράφως ότι αποσύρονται  από το παιχνίδι αυτό…..

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι τελευταίες αναρτήσεις  του Σωκράτη Πτερνέα στο διαδίκτυο  υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη . Αιτιολογώντας  τη στάση του αυτή ο πρόεδρος  της Χαραυγής τόνισε: «Πρώτο θεωρώ ότι ο ηγέτης του Ολυμπιακού συκοφαντείται άδικα  και όλες οι κατηγορίες σε βάρος του  καταρρέουν σιγά – σιγά η μια μετά την άλλη. Δεύτερο και  ιδιαίτερα σημαντικό , είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης χωρίς να έχει καμία υποχρέωση βοηθά όσο κανένας άλλος το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά  με κάθε τρόπο . Αν δεν ήταν αυτός δεν ξέρω τι θα γινόταν . Και που θα βρισκόμασταν σαν ομάδες »…..

Μου άρεσε η τελευταία ανακοίνωση του Αίαντα Σαλαμίνας στο Facebook  που καλεί τον κόσμο της ομάδας να δώσει το παρών στον Κυριακάτικο αγώνα με την Χαλκηδόνα . Αναφέρει χαρακτηριστικά :«Στην προτελευταία αγωνιστική η ομάδα μας θα δώσει την ευκαιρία στα πιτσιρίκια μας να πάρουν εμπειρίες και να ετοιμαστούν καλύτερα για την νέα σεζόν ! Ελάτε να δείτε παιδιά με ταλέντο ,
όσοι δεν θέλετε καθίστε στον καναπέ να δείτε την Man city».

Έξυπνο . Αλλά γιατί ειδικά την Μάντσεστερ Σίτυ ρε παιδιά;;;….

Να λοιπόν που δημιουργείται …παράδοση στον χώρο μας . Όταν πριν από 5 περίπου μήνες αποχώρησε από τον Αίαντα Σαλαμίνας ο Στάθης Φουρίκης , στη θέση του πήγε ο Δημήτρης Βουτσινάς ,=.  Ο Φουρίκης ανέλαβε στη συνέχεια την ΑΕ Νίκαια , από την οποία πλέον είναι παρελθόν. Τον αντικατέστησε ο Βουτσινάς( όπως το είχε προβλέψει από χθες η στήλη ) ο οποίος , εν τω μεταξύ είχε αποχωρήσει από τον Σαλαμινιώτικο σύλλογο. Θα ακούει «Μιμίκο» και θα ….παίρνει δρόμο πλέον ο Στάθης ….

Ουσιαστικά έχουν ξεκαθαρίσει οι θέσεις για τα play off ανόδου στον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας . Ουσιαστικά ο Αστέρας Κερατσινίου μόνο, θέλει ένα βαθμό στον αγώνα  με τους Νέους Δραπετσώνας για να είναι κι αυτός μαζί με τους Νέους Ευγενείας , Δία Κορυδαλλού και ΑΕ Νίκαια ….

Ο Προφήτης Ηλίας είναι το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό , όπως έχει δείξει μέχρι τώρα .  Για  να μην πέσει τουλάχιστον απευθείας θα πρέπει να κάνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια . Να  νικήσει την Κυριακή τους Λέοντες Καμινίων και την τελευταία αγωνιστική  τους Νέους Ευγενείας , κάτι μάλλον απίθανο…

Στα play out θα είναι λογικά οι Λέοντες , σίγουρα η Αρμενική και η Άνω Νεάπολη . Από κει και πέρα τέσσερις ομάδες θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τη μία θέση . Είναι ο Πανφαληρικός με 28 βαθμούς, ο Άρης Αμφιάλης με 29, οι Νέοι Δραπετσώνας και ο Αστέρας Νίκαιας με 30…..

Αντίθετα στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας , η κατάσταση είναι μπλεγμένη όσον αφορά τα play off ανόδου.  Σίγουρα θα βρίσκεται εκεί η Αναγέννηση Μοσχάτου που έχει 47 βαθμούς. Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν τις τρεις θέσεις . Είναι οι Ολυμπιακός Κερατσινίου με 44 , Πειραϊκός 43, Ηρακλής Νικαίας και ΑΟΚ Φαλήρου με 42.

Όσον  αφορά τις θέσεις των play out  για τον υποβιβασμό λογικά είναι «κλεισμένες ». Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μετέχουν  οι Αργοναύτης, Πανιώνιος Κερατσινίου, Σπίθα και Σαλαμινομάχοι …….

Συνεχίζουν την διαιτητική παράδοση οι οικογένειες Χασάπη και Φουρναράκη .Μετά τους πατεράδες και οι γιοί γίνονται διαιτητές . Μάλιστα ο γιος του Σπύρου Φουρναράκη ο Ηλίας έχει αρχίσει και διαιτητεύει αγώνες σε τουρνουά και φιλικά με ιδιαίτερη επιτυχία…

Διαιτητής γίνεται και ο Γιώργος Σπήλιος . Ο 24χρονος που έχει αγωνιστεί στη ΑΕ Νίκαια και τον Εθνικό Πειραιά θα ασχοληθεί πλέον με την σφυρίκτρα. Νέα καριέρα λοιπόν για τον ταλαντούχο Γιώργο …..