Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Το θέμα της ένστασης της Κύπρου Κορυδαλλού κατά του Αμπελακιακού που αναφέραμε χθες  σίγουρα αποτέλεσε το μεγάλο θέμα συζήτησης  χθες σε όλα τα Πειραϊκά στέκια και όχι μόνο. Ακούστηκαν και ειπώθηκαν πολλά . Λόγω του επείγοντος του θέματος η υπόθεση εκδικάστηκε χθες και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση από την Πειθαρχική της ΕΠΣΠ .

Βαρύνουσα σημασία πάντως έχει η άποψη του Γιάννη Σπάθα που μαζί με τον Λουκά Κανδύλη  εκπροσώπησαν την Ένωση στο ντέρμπι των Αμπελακίων . Σχετικά με την παρουσία της « πέτρας του σκανδάλου » του Μάκη Αλεξίου στον αγωνιστικό χώρο ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ μας είπε: « Δέκα λεπτά μετά τη  λήξη του αγώνα, εγω ο ίδιος άνοιξα την πόρτα των αποδυτηρίων για να μπει . Όταν όλα είχαν τελειώσει . Αυτά σε ένα ντέρμπι φωτιά με τόσο πολύ κόσμο που δεν άνοιξε ούτε μύτη. Μην προσπαθούν λοιπόν κάποιοι να δημιουργήσουν εντυπώσεις.»…..

Κάτι φαίνεται να αλλάζει στη Χαραυγή .Που μάλλον γυρίζει σελίδα . Αν και με τον Σωκράτη ποτέ δεν μπορεί να είσαι βέβαιος . Όλοι το λένε ότι θα φύγει , αλλά ουσιαστικά κανένας δεν το  θεωρεί δεδομένο. Άλλωστε μας έχει διδάξει το παρελθόν. Πάντως ο ίδιος ο Πτερνέας μετά την χθεσινοβραδινή Γενική Συνέλευση , αποχώρησε προβληματισμένος . Η παρακάτω  ανάρτηση του τη νύχτα στο facebook , τα λέει όλα .

«Δεν αρέσει ό τρόπος πού ασκώ διοίκηση και δεν εμπνέει κανένα… γενικά είμαι αχώνευτος περίεργος και  πήρα τον πούλο…Από σήμερα σπίτι μου για τιμωρία μου….
Τέλος η ενεργή μπάλα για μένα. Υπάρχουν διαθέσιμα πολύ καλά παιδιά που θα επωμισθούν τις ευθύνες και πιστεύω θα τρέξουν μια χαρά την ομάδα που ήταν σε ανυποληψία τα τελευταία χρόνια Ο Θεός να τους δίνει δύναμη πολύ χρήμα χρόνια και διάθεση »…..

Λύθηκε η συνεργασία της Κύπρου Κορυδαλλού με τον Νίκο Κούστα κοινή συναινέσει .Μια  ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία. Οι δυο πλευρές χωρίζουν φιλικά και ο Νίκος θα κοουτσάρει την ομάδα για τελευταία φορά στον αγώνα κατάταξης , όταν  αυτός θα γίνει τελικά . Για τον Κούστα να πούμε ότι  θεωρείται από τους πιο αξιόλογους προπονητές της γενιάς του. Είναι  πολύ δουλευταράς  και αγαπάει με πάθος τη δουλειά του. Σίγουρα όπου και αν εργαστεί η επιτυχία είναι δεδομένη…..

Αναφερθήκαμε τις προάλλες για την μεγάλη συμβολή  του προέδρου του Ατρομήτου Πειραιά και του γιου του Γιώργου στην άνοδο της ομάδας  στη Γ’ Εθνική . Του πρώτου διοικητικά και του δεύτερου αγωνιστικά .Φυσικά το αναφέραμε λόγω της σχέσης πατέρα και γιου . Όμως στην προσπάθεια αυτή για την επίτευξη του στόχου συνέβαλαν όλοι . Διοικητικά όλα τα μέλη του Δ.Σ ήταν μια παρέα , μια οικογένεια . Είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε από κοντά κατά τη διάρκεια της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης που  παρουσιάσαμε . Για τους ποδοσφαιριστές  τι να πούμε . Τα έδιναν όλα σε κάθε παιχνίδι μέσα στον αγωνιστικό χώρο , όπου ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο.  Και το κυριότερο , όλοι διοίκηση  προπονητές  , ποδοσφαιριστές, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος  , πίστεψαν στη  άνοδο . Όταν ακόμα δεν τους υπολόγιζε κανένας . Αφού δεν ήταν το φαβορί  Κι όμως τα κατάφεραν . Οι Καμινιώτες είχαν την ευκαιρία να  έχουν καλούς προπονητές . Τον Αντώνη Καλαμάκη  αρχικά και τον Στέλιο Βογιατζή στη συνέχεια . Και οι δυο συνέβαλλαν στην επιτυχία  παίρνοντας από τους ποδοσφαιριστές τo 100% των δυνατοτήτων τους. Όλα τα παραπάνω τα γράφω και τα πιστεύω .  Και δεν γλείφω. Ποτέ δεν κρύφτηκα εδώ και 42 χρόνια  . Γι’ αυτό και δεν με απέβαλε ο χώρος , όπως έγινε με  τόσους άλλους. Έκανα φίλους από όλο το Πειραϊκό ποδόσφαιρο και αυτό κρατάω .  Και κάτι ακόμα . Το γκολ που χάρισε τη νίκη και το πρωτάθλημα στον Ατρόμητο  μπήκε στο 98’  και όχι στο 95’. Πώς να το κάνουμε ;;; Επειδή έγραψε έτσι ο Φιλακούρης στο Φύλο αγώνα;; Και οι ίδιοι το παραδέχονταν στο γήπεδο. Εξάλλου δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία τώρα πια….

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η Επιτροπή Υποδομών της ΕΠΣΠ στον αυριανό τελικό του Εφηβικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Αετό Κορυδαλλού και τον Εθνικό Πειραιά  που θα διεξαχθεί στις 18.30 στο γήπεδο της Χαραυγής.. Μάλιστα στο παιχνίδι αυτό ορίσθηκε από την Επιτροπή Διαιτησίας των πρωταθλημάτων υποδομής  για να διευθύνει ο Ηλίας Σπάθας , ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής. Μια απόφαση που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση . Βοηθούς του  θα έχει τους νεαρούς Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και Θεοδόση Πετρίδη ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο  Ανθόπουλος….

Τόσο στον τελικό του εφηβικού όσο και σ’ αυτό του παιδικού που θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου  μετέχουν οι αντίστοιχες ομάδες του Αετού Κορυδαλλού . Η πιο σταθερή ίσως αξία στις υποδομές του Πειραϊκού ποδοσφαίρου εδώ και χρόνια . ……

 Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για το προσεχές Σάββατο 5 /5 φιλικό αγώνα των βετεράνων ποδοσφαιριστών Δραπετσώνας στην Τήνο με τους  παλαίμαχους του νησιού. Αυτό κρίθηκε σκόπιμο αφού το κλίμα είναι πολύ βαρύ μετά το γνωστό ατύχημα με το απορριμματοφόρο αυτοκίνητο  του Δήμου που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δυο παλικαριών. Του Γιάννη Κορίνθιου και του Δημήτρη Ταράση. Μάλιστα ο πρώτος ήταν αντιπρόεδρος των βετεράνων της Τήνου και το Σάββατο θα αγωνιζόταν με την ομάδα.

Με δήλωση του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Δραπετσώνας Νίκος Καψάλης εκπροσωπώντας και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ απευθύνει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των αδικοχαμένων παλικαριών και μετέχει στο βαρύτατο πένθος τους…..