Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη …..

Published

on

Ξεκινούν αυτό τα Σαββατοκύριακο τα play off  και τα play out της Α’ και Β’ Κατηγορίας . Πολλά μπορεί να κριθούν από την 1η αγωνιστική .Σήμερα είναι τα μπαράζ  της Α’ . Στον 1ο όμιλο διεξάγοντας οι αγώνες Παντζιτζιφιακού – Θύελλας Αχιλλέα και Αστεριών Δραπετσώνας – Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας  με την βαθμολογία να είναι : Παντζιτζιφιακός 3 βαθμοί, Αστέρια Δραπετσώνας 2 , Θύελλα Αχιλλέας 1 , Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα 0.

Στον 2ο όμιλο θα γίνουν οι αγώνες ΑΣ Ποντίων – ΑΕ Περάματος, ΑΟ Κορυδαλλός – Νίκη Ρέντη . Ο ΑΣ Ποντίων έχει 3 βαθμούς, ο ΑΟ Κορυδαλλός 2, η ΑΕ Περάματος 1 και η Νίκη Ρέντη 0.

Αύριο γίνονται τα μπαράζ της Β’ Κατηγορίας . Στον 1ο όμιλο και στα play off  θα παίξουν( σε παρένθεση οι βαθμοί ) Νέοι Ευγενείας  ( 3) – ΑΕ Νίκαια ( 1) Δίας Κορυδαλλού ( 2) – Αστέρας Κερατσινίου( 0)  ενώ στα  play out Αστέρας Νίκαιας( 3) – Αρμενική(1) , Άνω Νεάπολη ( 2) – Λέοντες Καμινίων ( 0).

Για τα play off του 2ου ομίλου θα παίξουν Αναγέννηση Μοσχάτου ( 3) – ΑΟΚ Φαλήρου ( 1) , Πειραϊκός( 2) – Ολυμπιακός Κερατσινίου ( 0) και στα  play out Πανιώνιος Κερατσινίου( 3) – Σπίθα(1) , Αργοναύτης( 2) – Σαλαμινομάχοι( 0) …..

Αύριο στις  17.30 στο Δημοτικό Γήπεδο Κερατσινίου «Παναγιώτης – Σαλπέας » θα παίξουν οι δυο πρωταθλητές Αμπελακιακός Ατρόμητος Πειραιά για τον άτυπο τίτλο του υπερπρωταθλητή. Ένα παιχνίδι που θα  μεταδοθεί ζωντανά σε  livestreaming  από το  Sportaltv.gr …..

Διεξάγονται σήμερα στο γήπεδο ΑΓΕΤ Χαραυγής  οι τελικοί του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ.

Στις 16 .30 θα ξεκινήσει ο μικρός τελικός ανάμεσα στον Ίκαρο Καλλιθέας  και την ΑΕ Μοσχάτου . Θα ακολουθήσει στις 18.45 ο μεγάλος τελικός μεταξύ του Αετού Κορυδαλλού και του Εθνικού ΟΦΠΦ .

Μετά το τέλος των τελικών  γύρω στις 20.30 θα ακολουθήσουν  οι  βραβεύσεις . Θα τιμηθούν  επίσης και οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας του εφηβικού πρωταθλήματος  που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους . Είναι οι Ιωνικός( 1ος όμιλος) , ΑΟ Καραβάς( 2ος) , ΑΟ Κορυδαλλός ( 3ος ) και Αμπελακιακός( 4ος ) …….

Τον τελικό του εφηβικού θα διευθύνει ο κορυφαίος διεθνής διαιτητής Ηλίας Σπάθας που θα δώσει με την παρουσία του ιδιαίτερη αίγλη στον αγώνα . Θα έχει μάλιστα συνεργάτες δυο νέα παιδιά που πρόσφεραν πολλά σε όλη τη χρονιά αγωνιζόμενοι στα πρωταθλήματα υποδομής .

Ο Ηλίας θα σφυρίξει αύριο και τον αγώνα για τον υπερπρωταθλητή ανάμεσα στον Αμπελακιακό και τον Ατρόμητο Πειραιά . Είναι τιμή λοιπόν για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο να έχει στις τάξεις του έναν διαιτητή σαν τον Σπάθα . Ελπίζουμε σύντομα η αδικία σε βάρος του να σταματήσει και να επανέλθει εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται . Στο υψηλότερο βάθρο της διαιτησίας…..

Παρά το γεγονός ότι  έχουμε λίγα παιχνίδια το Σαββατοκύριακο δεν θα λείψουν και πάλι οι διπλές διαιτησίες .Και σήμερα , αλλά και αύριο σφυρίζουν οι Δημοσθένης Ορφανός  και Κώστας Δαμιανάκης …..

Απορρίφθηκε τελικά η ένσταση της Κύπρου Κορυδαλλού κατά του  Αμπελακιακού . Πολύς θόρυβος για το τίποτα . Ειπώθηκαν  και γράφτηκαν πολλά . Κερδισμένη τελικά η …ΕΠΣ Πειραιά αφού μπήκαν στο ταμείο της 100 ευρώ που είναι το ποσό που κατέθεσαν οι Κορυδαλλιώτες για να καταθέσουν την ένσταση .

Χθεσινοβραδινή δήλωση του Χρήστου Σπανόπουλου του Αμπελακιακού που υπογράφει σαν «ο αρχάριος χορηγός» !!

Μας γράφει λοιπόν : «Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω το σωματείο του Κορυδαλλού για τα καλά του λόγια, γιατί μόνο χαρά μπορεί να νιώθει κάποιος με εμπειρία 6 μηνών όταν παίρνει πρωτάθλημα..!! Η απόρριψη της ένστασης απλά επιβεβαίωσε τα όσα είχα πει ότι έγινε μια άψογη οργανωτικά αναμέτρηση, άλλωστε το εκφράζουν τα πολύ καλά λόγια του μέχρι πρότινος προπονητή της Κύπρου Κορυδαλλού κυρίου Κούστα ο οποίος έδωσε στην Ένωση Πειραιά και σε εμάς συγχαρητήρια για την οργάνωση Κ ομαλή διεξαγωγή του αγώνα!! Είμαστε άξιοι πρωταθλητές!!!»

Τιμωρήθηκε τελικά με αφαίρεση τριών βαθμών , πρόστιμο 300 € και τιμωρία έδρας για 4 αγωνιστικές ο Φαληρικός για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στον αγώνα με την Ελλάδα Ποντίων και την βιαιοπραγία κατά διαιτητών. . Η αφαίρεση βαθμών  δεν έχει ουσιαστικά καμία σημασία για τον σύλλογο που έχει ήδη υποβιβαστεί…..

Τέλος ο Αντώνης Καλαμάκης από την Χαραυγή . Αναμενόμενο. Μετά από την αποχώρηση Πτερνέα , όλοι το θεωρούσαν δεδομένο αυτό…..

Μετά από ενέργειες της ΕΠΣΠ και της Επιτροπής Διαιτησίας και ύστερα από επαφή με τον Διευθυντή Ανάπτυξης Διαιτησίας Κύρο Βασάρα και την ΚΕΔ της ΕΠΟ , στην Δευτεριάτικη συγκέντρωση των Διαιτητών στα γραφεία του Συνδέσμου  θα είναι ο  εθνικός γυμναστής της Ε.Π.Ο.  Βασίλης Λόλης .  Μια πολύ σημαντική παρουσία και προσωπικότητα , ένας καταξιωμένος επιστήμονας που μιλήσει για τα νέα τεστ και τις αθλητικές δοκιμασίες στα πλαίσια της αξιολογήσεώς των διαιτητών  για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο……

Πέντε παίκτες ομάδων  Α’ Κατηγορίας δεν απουσίασαν από κανένα παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αγωνίστηκαν και στα  28 παιχνίδια χωρίς να λείψουν ούτε λεπτό ( συνολικά 2520 λεπτά) . Είναι οι τερματοφύλακες Τάσος Μακρής του ΑΣ Δραπετσώνας , Κώστας Μπακόμητρος της ΑΕ Αίγινας , καθώς και οι ποδοσφαιριστές Διονύσης Καραουλάνης του Ικάρου Καλλιθέας  Χαράλαμπος Σιδερόπουλος της Ελλάδας Ποντίων και Ενέα Λουκάνι του ΑΣ Ποντίων .

Πρώτος σκόρερ του 1ου ομίλου , αλλά και του πρωταθλήματος ο Χαράλαμπος Σάμιος με 28τέρματα  , και ακολούθησαν  δυο παίκτες της ΑΕ Μοσχάτου. Ο Αλέξανδρος Σούφλας με 22 γκολ και ο  Σταμάτης Σαπαλίδης με 21 . Ο τελευταίος μάλιστα από τον Γενάρη και μετά , όπου αγωνίστηκε σε 13 μόλις παιχνίδια!!!…

Ο Αντώνης Τσαγκάρης του Αμπελακιακού αναδείχτηκε 1ος σκόρερ  στον 2ο όμιλο σημειώνοντας 24 γκολ. Ακολούθησαν με  18 ένας ακόμα παίκτης του Αμπελακιακού ο Ρενάλντο Ράμα  και ο Δημήτρης Πεκόφ της ΑΕ Χαραυγής….

Πρώτος σκόρερ της Β’ Κατηγορίας και του 2ου ομίλου ο Πάρης Σταμούλης με 21 τέρματα με δεύτερο τον Άργκενς Νέλα με 18  . Από τον 1ο όμιλο τα περισσότερα τέρματα 9 συνολικά 13  σημείωσαν οι Άγγελος Πλήθης των Νέων Ευγενείας  και Θανάσης Τσελέπης των Νέων Δραπετσώνας .

Δεν έλειψαν ούτε λεπτό από τους αγώνες πρωταθλήματος( συνολικά 26  αγώνες και 2340 λεπτά οι Γιάννης Βλαχόπουλος  του ΑΟΑΔ , Βασίλης  Ρεϊσόπουλος , Ανδρέας Χαραλαμπίδης του Πανφαληρικού , Κρίστο Γκεγκάι του Νέου Ικονίου και Βασίλης Θεοχαράκης του Πειραϊκού…..

Δυο ακόμα φιλικά παιχνίδια για τις Μικτές Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Πειραιά την προσεχή Δευτέρα στο γήπεδο Σιταποθηκών με τις αντίστοιχες ομάδες του Αετού Κορυυδαλλού  . Ώρα προσέλευσης των Παίδων στις 14.45 και στις 16.00 των Νέων…. αντίστοιχα .

Στο Τρίλοφο Φθιώτιδας βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες ο Βασίλη Τσιτούρας και τώρα που επέστρεψε  βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει αυτό που ανέφερε η στήλη την περασμένη Τρίτη . Αφού ξεκαθάρισε  που ο

Γιάννης Σπάθας δεν είναι φίλος του πρόσθεσε ότι είναι γνώστης του Πειραϊκού  ποδοσφαίρου , ταλαντούχος… ικανότατος, παθιασμένος, ακάματος εργάτης που μπορεί να δώσει περισσότερα, γιατί μετά από αυτόν το χάος. . Δεν τα λέω εγώ αυτά αλλά ο Τσιτούρας και πρόσθεσε: Μας βολεύει, που υπάρχει. για να δικαιολογούμε την πουθενότητα, την ανικανότητα και το βρωμερό μυαλό μας.  Σαν Τσιτούρας, πρώην πρόεδρος του Αστέρα Νίκαιας, του χρεώνω την αντιμετώπιση, που είχα, την χρονιά της ομάδας μου στην Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ…. την αντιμετώπιση του Αστέρα, από κάποιους διαιτητές…. εδώ μπορεί και να τον αδικώ! Τον  έχω κρίνει και θα τον κρίνω σαν Γενικό Γραμματέα… για τα έργα και πράξεις στην Ένωση….γιατί ξέρω πόσο μπορεί να βοηθήσει το Πειραϊκό ποδόσφαιρο.. Ποτέ δε τον έχω βρίσει, σπιλώσει και “λιβανίσει”…. μπορώ να τον κοιτώ στα μάτια και ξέρει, πολύ καλά, ότι δεν ΕΧΩ, “” πουλήσει””, αυτό που αγαπάμε και οι δύο… το Πειραικο Ποδόσφαιρο..Ο Γιάννης Σπαθας…. είναι μάγκας και ξέρει την λέξη ΣΥΓΝΏΜΗ…..Έργο του είναι το νέο διαιτητικό αίμα, όπως… Δαμιανάκης, Ανθόπουλος, Ζέρβας, Αλατσάκης, Τραϊφόρος και καμιά 15αρια ακόμη… αρκεί να τα βοηθήσουν και οι ομάδες..» Έγραψε κι άλλα ο Τσιτούρας που είναι γραμμένα στη σελίδα του στο Facebook. Σε αυτόν τον άνθρωπο μπορεί να του καταλογίσεις ότι έχει περίεργες αντιλήψεις , ότι λέει πολλά , ότι αν δεν μπει αυτό που θέλει θα «σκάσει» κι ας είναι λάθος.  Είναι όμως παράλληλα ντόμπρος και έντιμος . Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Εγκατέλειψε την ενεργό δράση ο ποδοσφαιριστής του ΑΣ Κωφών Νίκος Τσακουμάγκος . Δεν θα φύγει όμως από τον σύλλογο αφού με απόφαση της διοίκησης και του προπονητή Γιάννη Κολλύρη , αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Αρχηγού της ομάδας ενώ θα είναι παράλληλα εκπρόσωπος στην ΕΠΣΠ διεκπεραίωση μεταγραφών κλπ. Ήδη ο ίδιος είναι η πρώτη μεγάλη «μεταγραφή» της ομάδας. Καλορρίζικος…..

Δεν ξέρω τι ρόλο θα έχει ο Νίκος Παπανικολάου στη νέα διοίκηση της Χαραυγής . Αυτός πάντως ο ρόλος που τον έκανε ιδιαίτερα ενθουσιασμένο την εβδομάδα που πέρασε  ήταν αυτός του …χαζοπαππού.  Η κόρη του Ρούλα σύζυγος του Νίκου Μητσάκου, ο αδελφός του οποίου ο Γιάννης  αγωνίζεται στο Θησέα , έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο και υγιέστατο κοριτσάκι.Τις καλύτερες ευχές μας ….