Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

 

 

Σοβαρά και ανεπίτρεπτα γεγονότα συνέβησαν στον αγώνα ΑΟ  Κορυδαλλού – Νίκης Ρέντη όπου υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί .. Δυο παίκτες της δεύτερης βρέθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ρεντιώτικου συλλόγου που έχει και ιατρικές γνωματεύσεις . Ο Μακρής  στον οποίο τοποθετήθηκε νάρθηκας στη μύτη από γροθιά που δέχτηκε  και ο Πήλιουρης που κτυπήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο(!!) και του έγιναν ράμματα στο πρόσωπο.  Από την πλευρά του Κορυδαλλού ο Γενικός Αρχηγός Νίκος Χοχλάκης που προσπάθησε για να ηρεμήσει την κατάσταση και να χωρίσει συμπλεκόμενους δέχτηκε κτυπήματα στο κεφάλι. Και μέχρι χθες αισθανόταν ζαλάδες . Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν  μπόρεσε να παραβρεθεί στην γιορτή της λήξης του εφηβικού πρωταθλήματος . Απαράδεκτες λοιπόν καταστάσεις που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω . Όπως απαράδεκτη ήταν η είσοδος ποδοσφαιριστή του Κορυδαλλού που είχε γίνει αλλαγή νωρίτερα να σκαρφαλώσει τα κάγκελα και να πηδήξει στον αγωνιστικό χώρο . Δεν θα μπούμε στη λογική για το ποιος φταίει και για το ποιος ξεκίνησε .  Ένα είναι το σίγουρο . Σε αυτές τις περιπτώσεις  την ευθύνη έχουν όλοι.  Το θέμα είναι ότι αυτά τα κρούσματα βίας θα πρέπει οπωσδήποτε  να σταματήσουν . Το κακό έχει παραγίνει….

Την απογοήτευση του για τα όσα συνέβησαν στο παραπάνω παιχνίδι εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας. « Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη . Δηλαδή όπως το πάνε κάποιοι θα έχουμε και νεκρούς .  Ήρεμα  ρε παιδιά . Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Βρισκόμουν για  60 λεπτά στο παιχνίδι αλλά έφυγα για να πάω στον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος . Μέχρι εκείνη τη στιγμή όλα ήταν τέλεια . Δεν είχε συμβεί το παραμικρό . Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέπτονται και ενεργούν μερικοί. Η Ένωση θα πάρει τα μέτρα που πρέπει  ώστε να μην ξανασυμβούν αυτά  »…….

Πάμε τώρα στα ευχάριστα . Απόλυτη αγωνιστική και διοργανωτική επιτυχία σημείωσαν οι τελικοί  του εφηβικού πρωταθλήματος. Νικήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και πάλι στα πέναλτι( κτυπήθηκαν συνολικά 16!!!)  η ομάδα του Εθνικού που επικράτησε του ισάξιου του Αετού Κορυδαλλού μετά από ένα  σπουδαίο αγώνα. Προσωπικά θεωρώ ότι  το αποτέλεσμα περνάει σε δεύτερη μοίρα . Είδαμε πολλά αξιόλογα ταλέντα που μπορούν να αξιοποιηθούν . Αυτό θα είναι το μεγάλο κέρδος πέρα από τους τίτλους. Το πιο σημαντικό γεγονός πάντως ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου  που κατέκλυσε το γήπεδο Χαραυγής. 700 και πλέον άτομα σε έναν αγώνα εφηβικού πρωταθλήματος είναι ένας εντυπωσιακός πράγματι αριθμός . Ένα ευχάριστο μήνυμα για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Υποδομών , στον πρόεδρο Απόστολο Μαρούλη και το μέλος Σταύρο Μορφόπουλο που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να στεφθεί η εκδήλωση  με απόλυτη επιτυχία . Η συμμετοχή και η ανταπόκριση βοηθά στην υλοποίηση των στόχων για  την ανάπτυξη των υποδομών …….

Ο Αμπελακιακός κατέκτησε τον τίτλο του υπερπρωταθλητή επικρατώντας δίκαια με 4-2 του Ατρομήτου Πειραιά που «σημάδεψε » δυο φορές τα δοκάρια των Σαλαμινίων . Σε ένα παιχνίδι –γιορτή  του ποδοσφαίρου με το αποτέλεσμα να περνάει σε δεύτερη μοίρα ……

Τα πάνω κάτω ήλθαν στα play out του 1ου ομίλου της Α’ Κατηγορία . Τόσο η ΑΕ Μαύρου Αετού που ξεκίνησε με μηδέν βαθμούς επικράτησε των Αστεριών Δραπετσώνας και από μηδέν βρέθηκε με τρεις βαθμούς.

Στην πρώτη θέση πέρασε με τέσσερις βαθμούς   η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα που νίκησε τον Παντζιτζιφιακό ο οποίος ξεκίνησε με τρεις . Αξίζει να σημειωθεί ότι την ομάδα κοουτσάρισε ο προπονητής  τερματοφυλάκων  Νίκος Καρλάφτης , αφού ο τεχνικός της ομάδας Σταμάτης Αναστασιάδης βάπτιζε την κορούλα του . Φυσικά είχε ετοιμάσει την ομάδα  λεπτομερώς όλη την εβδομάδα και είχε δώσει αναλυτικά χαρτιά  για κάθε κίνηση στον βοηθό του με τον οποίο μιλούσε συνέχεια στο τηλέφωνο . Ακόμα και λίγη ώρα πριν από την έναρξη του μυστηρίου . Την Παρασκευή ο Σταμάτης έκανε και τακτική στους παίκτες του μέσω βίντεο. Άλλωστε οι ποδοσφαιριστές έχουν μάθει τι ακριβώς ζητούσε ο προπονητής ,οπότε έπαιζαν και λίγο…αυτοματοποιημένα. Στο τέλος όλοι πάντως ήταν χαρούμενοι . Και φυσικά ο Σταμάτης Αναστασιάδης  που «πετούσε » βγαίνοντας από τον ιερό ναό του Αγίου  Φανουρίου Δραπετσώνας , μετά την βάπτιση της μπέμπας. Η οποία πλέον έχει όνομα . Και μάλιστα διπλό. Στους ευτυχείς γονείς ευχόμαστε να τους  ζήσει λοιπόν η δεσποινίς Μαρία – Σοφία !!…..

Στον 2ο όμιλο ο ΑΟ Κορυδαλλός πέρασε μπροστά με 5 βαθμούς μετά την επιτυχία του επί της Νίκης Ρέντη που έμεινε στο μηδέν. ΑΣ Ποντίων( 4β.)  , ΑΕ Περάματος ( 2β.) μοιράστηκαν τους βαθμούς σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος……

Στα play off της Β’ Κατηγορίας και στον 1ο όμιλο Νέοι Ευγενείας και Δίας Κορυδαλλού νίκησαν  ΑΕ Νίκαια  και Αστέρα Κερατσινίου και όλα θα παιχτούν στον μεταξύ τους αγώνα. Επιβλητική  νίκη με 4-1  της Ευγένειας επί της Νίκαιας που αδικείται από το σκορ .Η δήλωση πάντως του προπονητή των Νικαιωτών Δημήτρη Βουτσινά τα λέει όλα

« Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων γιατί κρύβει πολλές συγκινήσεις και πάντα δεν κερδίζει ο καλύτερος .Εύχομαι καλή συνέχεια  στην ομάδα των Νέων Ευγενείας!!!!!!»……

«Θεωρώ ότι ο διαιτητής Ντουμιτρέσκου πήγε πολύ καλά και δεν είχε πρόθεση να μας αδικήσει » δήλωσε ο πρόεδρος του Δία Βαγγέλης Ταμβάκης. …..

Στον 2ο όμιλο αίσθηση προκάλεσε η νίκη με 3-0 του ΑΟΚ Φαλήρου επί της Αναγέννησης Μοσχάτου  που έφερε στην πρώτη θέση τον Πειραϊκό που επικράτησε στην επανάληψη του Ολυμπιακού Κερατσινίου ….

Στα play out του 1ου ομίλου  αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη νίκη των Λεόντων Καμινίων επί της Άνω Νεάπολης που γνώρισε την δέκατη συνεχόμενη ήττα της  και τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα γι’ αυτή την ομάδα που διέρχεται μεγάλη κρίση .  Ο Αστέρας Νίκαιας που αναδείχτηκε ισόπαλος με την Αρμενική με νίκη επί της Άνω Νεάπολης « καθαρίζει » την παραμονή του….

Στον 2ο όμιλο δεν άλλαξε τίποτα αφού και οι δυο αγώνες έληξαν ισόπαλοι. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας αυτής της εβδομάδας ανάμεσα στη Σπίθα και τους Σαλαμινομάχους…

Μια σταθερή αξία για τον Ήφαιστο ήταν σίγουρα  ο προπονητής της ομάδας Μπάμπης Σκλάβος . Ένας νέος αξιόλογος τεχνικός σε ήθος , γνώσεις και αξία που άντεξε στην πίεση και πρόσφερε σημαντικό έργο στην ομάδα . Ο ίδιος με την ευκαιρία της λήξης της χρονιάς έκανε την παρακάτω δήλωση: « Ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου , για τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε όλη τη χρονιά . Το πιο σημαντικό από όλα είναι πάντα ήμασταν μια οικογένεια- παρέα και μέσα από αυτό καταφέραμε πολλά .» Ο  «Τσόλο » δούλεψε σκληρά στην ομάδα  και με την παραπάνω δήλωση του  ουσιαστικά προανήγγειλε την αποχώρηση του .

Φημολογείται πως αυτή δεν θα είναι η μοναδική αποχώρηση από τον Ήφαιστο. Ο καιρός θα δείξει….

Φιλικά παιχνίδια με τις αντίστοιχες ομάδες του  Αετού Κορυδαλλού έδωσαν χθες οι Μικτές Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Πειραιά. Δυο παιχνίδια που έγιναν καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους και αξιολόγησης των επιλογών που έχουν  γίνει . Την προσεχή Δευτέρα 14/5  προγραμματίζονται νέα φιλικά παιχνίδια  ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και νέες κλήσεις , εφόσον βρεθεί κάτι το εξαιρετικό……

Δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στους τελικούς του εφηβικού πρωταθλήματος αλλά ούτε και σε κανένα αγώνα του Σαββάτου ο διευθυντής των γραφείων της ΕΠΣΠ Παναγιώτης Νταλάκος. Ήταν όμως απόλυτα… δικαιολογημένος , αφού ήταν στην βάπτιση του εγγονού του , που είναι  παιδί του γιου  του  Κώστα ποδοσφαιριστή του Ερμή. Το μυστήριο έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου Κερατσινίου. Και το όνομα αυτού..….Παναγιώτης!! Όπως και ο …χαζοπαππούς. Να σας ζήσει το Νταλακάκι !!!

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στον αγαπητό , παράγοντα της  ΑΕ Μοσχάτου  Μάριο Μπίλιο για τον θάνατο της αγαπημένης του μητέρας Κωνσταντίνας . Η κηδεία έγινε  χθες στο νεκροταφείο Καλλιθέας και την ΕΠΣΠ εκπροσώπησε ο Τάσος Νομικός. Κουράγιο φίλε . Να έχεις την ευχή της….

Ένας σπουδαίος εργάτης του Σαλαμινιώτικου ποδοσφαίρου ο Βαγγέλης Κόγιας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών και κηδεύτηκε χθες στο νησί .  Είχε διατελέσει για χρόνια παράγοντας στον Αίαντα και στην συνέχεια ήταν ηγέτης της ιστορικής Αναγέννησης Σαλαμίνας που δεν υπάρχει εδώ και χρόνια σαν ομάδα. Από τότε που σταμάτησε να ασχολείται  ο εκλιπών.Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του οφείλει πολλά . Καλό ταξίδι κυρ- Βαγγέλη . Και να ξέρεις τις συμβουλές που μου έδωσες πριν από 30 χρόνια τις κρατάω και τις τηρώ απόλυτα…..