Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη αγωνιστική των play out της Α’  Κατηγορίας με την κατάσταση να ξεκαθαρίζει  στον 2ο όμιλο. Εκεί όπου υποβιβάζεται η ιστορική Νίκη Ρέντη . Μια ομάδα που όλα αυτά τα χρόνια διακρινόταν στην μεγάλη κατηγορία του Πειραιά . Φέτος ξεκίνησε ιδανικά με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μάλιστα η τρίτη ήταν με 3-1 επί του πρωταθλητή Αμπελακιακού , ο  οποίος δεν έχασε ξανά σε όλο το πρωτάθλημα !!! Παρέμειναν στην κατηγορία ο ΑΣ Ποντίων που δεν ξεκίνησε καλά , αλλά πήρε τα πάνω του με τον Λουκά Κάλλα στον πάγκο του. Στην ίδια περίπου κατάσταση και η μαχητική ΑΕ Περάματος που πάλεψε προσπάθησε και τελικά τα κατάφερε.  Μην ξεχνάμε ότι είναι η μοναδική εκπρόσωπος του Περαματιώτικου ποδοσφαίρου στην Α ‘ Κατηγορία Αφήσαμε τελευταίο τον ΑΟ Κορυδαλλό μια νεανική ομάδα που με τον Δημήτρη Αλειφεράκη στον πάγκο τα κατάφερε . Έστω και με αυτόν τον τρόπο . Για την σωτηρία της ομάδας ο προπονητής έκανε την παρακάτω δήλωση κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε έναν άνθρωπο που προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα τον Νίκο Χοχλάκη.. Είπε λοιπόν ο  Αλειφεράκης  μετά το τέλος του αγώνα :

σήμερα το ανδρικό τμήμα του ΑΟ Κορυδαλλός σώθηκε και μαθηματικά……Οι νεαροί ποδοσφαιριστές  έκαναν το χρέος του. Θα το έκαναν σε όποια ομάδα και να ήταν. Ο  προπονητής επίσης. Επαγγελματίας. τη δουλειά του έκανε. Υπάρχει όμως ένας άνθρωπος .Ο  Νίκος ο Χοχλάκης….που ήταν τα πάντα όλα.. Αν δεν υπήρχε αυτός δεν θα υπήρχε Κορυδαλλός.

Ευχαριστούμε Νικόλα….για όλα……

Στον πρώτο όμιλο όλα θα κριθούν την Κυριακή . Στο φινάλε των play out.  Ανάμεσα στον Παντζιτζιφιακό και την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας . Ένα παιχνίδι που θα γίνει στο γήπεδο Κορυδαλλού. Οι Τζιτζιφιώτες παραμένουν στην κατηγορία και με ισοπαλία ενώ οι αντίπαλοι τους θέλουν μόνο τη νίκη. Η Αμφιαλιώτικη ομάδα θα έχει απουσίες αφού ήδη αποβλήθηκαν χθες οι Κιούσης, Παναγάκος ενώ τραυματίας αποχώρησε ο Παπαδόπουλος . Ο Παντζιτζιφιακός ξεκίνησε στα μπαράζ πρώτος με 3 βαθμούς  και παραμένει έκει καθώς στους δυο αγώνες που έδωσε δεν κατάφερε να πάρει βαθμό., έχει όμως καλή νεανική  ομάδα . Ο Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα  έδειξε ότι ξέρει να μάχεται και παρά τις λίγες του επιλογές μπορεί να τα καταφέρει . Πάμε τώρα στους …..διασωθέντες . Τα Αστέρια Δραπετσώνας του Γιώργου Ματθαίου δεν ήταν ομάδα για να υποβιβαστεί , αλλά διάφορες συγκυρίες την έφτασαν σε αυτή την κατάσταση . Έστω και έτσι κατάφερε να σωθεί. Πάμε τώρα και στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού. Την ομάδα του πάθους , της διάθεσης,  της οικογένειας της τάξης. Μια ομάδα που ξεκίνησε από το …τίποτα και πολλοί την είχαν  πρώτη υποψήφια για υποβιβασμό. Κι όμως τους διέψευσε όλους. Και τα κατάφερε τελικά . Παλικαρίσια ….

Ριζικές αλλαγές αναμένονται τις επόμενες μέρες στην Κύπρο Κορυδαλλού . Σύμφωνα με πληροφορίες μας που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση , ο σύλλογος θα αλλάξει φέτος γραμμή και στόχους καθότι αποχωρούν από τη διοίκηση  κορυφαία βασικά στελέχη. Να υπενθυμίσουμε ότι έχει ήδη αποχωρήσει και δεν θα συνεχίσει στην ομάδα ο προπονητής Νίκος Κούστας. Οι εξελίξεις αναμένονται λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον….

Αλλά και σε άλλα σωματεία θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Στον Ήφαιστο , όπως γράψαμε και τις προάλλες αποχώρησε ο προπονητής Μπάμπης Σκλάβος . Και εδώ οι πληροφορίες λένε πως θα φύγουν και στελέχη της ομάδας. Αν ισχύει κάτι τέτοιο θα   φανεί  σύντομα …..

Στον Αετό Κορυδαλλού ο Δημήτρης Καλύκας μετά από ένα χρόνο επιτυχημένης παρουσίας στον πάγκο της ετοιμάζεται να «κουνήσει μαντήλι». Αν δεν το έχει …..κουνήσει ήδη..

Ραγδαίες εξελίξεις , όπως μαθαίνω θα υπάρξουν και στην ΑΕ Νίκαια . Αλλά ανακοινώσεις αναμένονται μετά το τέλος των αγώνων των play off…..

Για να τα λέμε όλα . Τρία σημαντικά παιχνίδια έπαιξε στον Πειραιά  ο Ηλίας Σπάθας. Αρχικά ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Πειραιά ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο σφύριξε τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Εθνικό Πειραιά και τον Αετό Κορυδαλλού καθώς και τον αγώνα Αμπελακιακού – Ατρομήτου Πειραιά  για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή . Και στους τρεις αγώνες ο κορυφαίος διαιτητής δεν πήρε την παραμικρή αμοιβή, όπως και οι συνεργάτες του.  Ορισμένα πράγματα που κάνουν την διαφορά  θα πρέπει να τονίζονται ιδιαίτερα…..

Ξεπερνάει σιγά- σιγά το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Γιάννης Χασάπης. Ο Πειραιώτης  καθηγητής διαιτησίας  είχε υποστεί κάταγμα ωμοπλάτης  και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση . Στις πρόσφατες εξετάσεις των διαιτητών της τελευταίας σχολής  όπου ήταν και υπεύθυνος , ο Γιάννης έδωσε το παρών έστω και με μπανταρισμένο το χέρι . Άλλωστε έδινε εξετάσεις και ο μικρός  γιος του που είναι υποψήφιος διαιτητής. Με επιστολή που μας έστειλε ο Γιάννης Χασάπης αναφέρει: «Φίλε Αντώνη μέσω της στήλης σου , θέλω να ευχαριστήσω την  ΕΠΣ Πειραιά  για την φιάλη αίματος που μου παρείχε και για το ενδιαφέρον τους τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Σπάθα , τον πρόεδρο της Επιτροπή Διαιτησίας Λουκά Κανδύλη, τον  αρχιδιαιτητή Μπάμπη Μοιραδωράκη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Διαιτητικής οικογένειας του Πειραιά . Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της και θα συνεχίσω να την υπηρετώ όπως κάνω τα τελευταία 40 χρόνια .»……

Στο γήπεδο  «Παντελής Νικολαΐδης» και στον αγώνα Παντζιτζιφιακού – Αστεριών Δραπετσώνας  βρισκόταν   χθες η υπάλληλος  των γραφείων της ΕΠΣΠ Δώρα Παρασκευά. Πριν από το παιχνίδι  αισθάνθηκε αφόρητους πόνους , από κωλικό του νεφρού. Ο παρατηρητής του αγώνα Γιάννης Αντωνόπουλος  ειδοποίησε τον γιατρό της αναμέτρησης Αλέξανδρο- Τζαμάλ Τζαραντάτ που έτρεξε αμέσως στο σπίτι του το οποίο  ήταν κοντά στο γήπεδο, για να φέρει μια παυσίπονη ένεση. Όπως και έγινε και η κοπέλα ηρέμισε ευχαριστώντας στη συνέχεια τον γιατρό  για το τεράστιο ενδιαφέρον του.  Να σημειωθεί  ότι ο κ. Τζαραντάτ προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στις Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Πειραιά….