Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Είναι μια περίεργη εποχή αυτή που ζούμε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε ουσιαστικά από πέρυσι , αλλά αναμένεται με πιο έντονο ρυθμό φέτος. Μιλάμε για  μεταγραφές …παραγόντων που αλλάζουν ομάδα. Λεπτομέρειες θα αναφέρουμε τις επόμενες μέρες……

Στον ΑΟ Κορυδαλλό έχουν σήμερα εκλογές  για ανάδειξη νέας διοίκησης . Στο σύλλογο τα πρόσωπα που ασχολήθηκαν φέτος, πρόσφεραν πολλά . Χρειάζονται όμως συμπαράσταση και «νέο αίμα» ώστε η ομάδα να αποφύγει τις περιπέτειες.

Από τα περίεργα του ποδοσφαίρου  μας. Ο Παντζιτζιφιακός που ξεκίνησε πρώτος στα play out έχει δυο ήττες σε ισάριθμους αγώνες  και θα παλέψει για την παραμονή του την Κυριακή απέναντι στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα . Αντίθετα η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα που ξεκίνησε με ένα βαθμό και σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος είχε πετύχει μόνο μια νίκη, κατάφερε τώρα στα μπαράζ να πετύχει δυο στα δυο νίκες  και σώθηκε πανηγυρικά …..

Τρεις ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου Πειραιά που προέρχονται από τις υποδομές του συλλόγου δοκιμάστηκαν στον Αστέρα Τρίπολης όπου άφησαν άριστες εντυπώσεις . Αξιοσημείωτο ότι τα τρία παιδιά προπονήθηκαν υπό το βλέμμα του Πειραιώτη προπονητή του Αστέρα Σάββα Παντελίδη .   Ο Ατρόμητος έχει βρει τον τρόπο να αξιοποιεί  τις ακαδημίες του. Άλλωστε το φετινό παράδειγμα με την Ένωση Καμινίων είναι χαρακτηριστικό ……

Με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Ερμή Κορυδαλλού Κώστας Πρέκας συγχαίρει τον ΑΟ Κορυδαλλό και την ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα για την άξια παραμονή τους στην Α’ Πειραιά . Και εύχεται στον Δία Κορυδαλλού να πανηγυρίσει κι αυτός την άνοδο στην Α’ Πειραιά . Και καταλήγει : « Έτσι όλες οι ομάδες του Κορυδαλλού θα είναι στην ελίτ του Πειραϊκού ποδοσφαίρου . Σίγουρα τεράστια επιτυχία για τον αθλητισμό στην πόλη μας !!!!!»

Με ανακοίνωση του ο Ολυμπιακός Περάματος συγχαίρει το γειτονικό σωματείο της Α’ Περάματος για την παραμονή του στην Α’ Κατηγορία Πειραιά. Να πούμε ότι ο σύλλογος ανέδειξε νέα διοίκηση με επικεφαλή και πάλι την Ιωάννα Μωρέ.. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και ο νέος τεχνικός ,ο οποίος πέρυσι εργάστηκε σε ομάδα Β’ Κατηγορίας ……

Ορισμένα πράγματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και πάνω από όλα απλή λογική. Έγραψε λοιπόν ο διαιτητής του αγώνα Πειραϊκού – Ολυμπιακού Κερατσινίου στο Φ.Α.  ότι μετά την λήξη του παιχνιδιού , ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Κερατσινίου τον έβρισε . Δεν ανέφερε όμως όνομα. Κακώς . Κι όταν παρουσιάστηκε μπροστά στο διαιτητή αμέσως μετά το κλείσιμο του φύλλου αγώνα ο  πρόεδρος του συλλόγου Διαμαντής Ρίζος , ο ρέφερι παραδέχτηκε ότι δεν ήταν αυτός που τον έβρισε . Άρα ποιος ήταν ο «δράστης» ; …….

Μέχρι τώρα τρεις προπονητές Α’ Κατηγορίας ,  αποχαιρέτησαν τις ομάδες τους. Είναι ο Καλύκας από τον Αετό , ο Κούστας από την Κύπρο , ο Σκλάβος από τον Ήφαιστο και έπεται συνέχεια….

Μια σταθερή αξία ήταν τη χρονιά που πέρασε για τον Ερμή Κορυδαλλού ο γκολκίπερ Γιάννης Ασημέλης.  Αγωνίστηκε σε 28 αγώνες και περίπου 2500 λεπτά  έχοντας σταθερή και υποδειγματική απόδοση. Ο  19χρονος πορτιέρο ήταν ο μικρότερος σε ηλικία τερματοφύλακας με τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα που πέρασε ……

Η Πειραϊκή διαιτησία θρηνεί τον χαμό ενός σπουδαίου ανθρώπου και διαιτητή . Του Δημήτρη Θωμαΐδη που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.  Ο εκλιπών ήταν από τους κορυφαίους διαιτητές .  Διαιτήτευσε για πολλά χρόνια στην Α’ Εθνική  . Την δεκαετία του 1980 διετέλεσε και διοικητικό στέλεχος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά καταλαμβάνοντας τη θέση του Γενικού Γραμματέα με πρόεδρο τον Γιώργο Αρμόδωρο . Την τελευταία δεκαετία είχε κόψει κάθε επαφή με το ποδόσφαιρο επηρεασμένος από τον χαμό της αγαπημένης του συζύγου το 2008. Η κηδεία του θα γίνει την προσεχή Τρίτη 15 Μαΐου στις 10.45 το πρωί στο Γ’ Νεκροταφείο. Τα ειλικρινή  μας συλλυπητήρια στα παιδιά του Σταύρο και Λάζαρο . Καλό παράδεισο να έχεις φίλε…..

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου βετεράνων 2018. Οι δυο αγώνες θα διεξαχθούν την προσεχή Δευτέρα 14 Μαΐου στο γήπεδο Νίκαιας. Στις 18.00 θα παίξουν η Δόξα Πειραιά με τον Ερμή Κορυδαλλού και στις 19.30 ο Αστέρας Μαγούλας με τον Ηρακλή Νίκαιας . Όλοι οι διαγωνιζόμενοι καθώς και όσοι επίσης επιθυμούν  θα φέρουν τσάντες με τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νίκαιας. Μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση….

Εκεί, κάπου στην Παλιά Κοκκινιά σε ένα σουβλατζίδικο , γίνονται…. μυστήρια πράγματα . Κάθε χρόνο από τον Μάιο και για όλο το καλοκαίρι βλέπεις να συντρώγουν και να πίνουν τις μπυρίτσες τους άνθρωποι του Πειραϊκού ποδοσφαίρου που όλο το χειμώνα ήταν «στα μαχαίρια» και σε κόντρα  εξαιτίας των ομάδων τους . Μιλάμε για πολύ μίσος. Μόλις όμως τελειώσει το πρωτάθλημα , άντε φτου κι από την αρχή.  Αγκαλίτσες και φιλάκια . Το ίδιο συνέβη και προχθές το βράδυ .Αν  σας πω ονόματα  που έτρωγαν και έπιναν παρέα , θα μείνετε με ανοικτό το στόμα. Προσωπικά δεν μπορώ να δώσω μια εξήγηση για το μυστήριο αυτό. Πιθανό να φταίει  το παραδοσιακό …κεμπάπ . Δεν βρίσκω κάτι άλλο…..

Τις τελευταίες μέρες διαδίδεται ότι προπονητής αλλάζει ομάδα , αλλά δεν αλλάζει γήπεδο . Εκεί θα μείνει . Λέτε;;;….