Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Κλείνει την επόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου το γήπεδο « Παντελής Νικολαΐδης » προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες  ανακατασκευής του  αγωνιστικού χώρου .

Παράλληλα θα γίνουν και βελτιώσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Υπολογίζεται ότι σε δυο περίπου μήνες το έργο θα έχει ολοκληρωθεί ώστε να παραδοθεί στα σωματεία της περιοχής πριν την έναρξη της προετοιμασίας τους . Τα οποία φυσικά θα μπορούν πλέον να γυμνάζονται άνετα χωρίς τις παγίδες που υπήρχαν αφού σε κάποια σημεία ο τάπητας είχε ξηλωθεί και υπήρχε κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των παικτών…..

«Έσπασαν καρδιές » την Κυριακή σε αγώνες των play off /play out . Με την αγωνία στο κατακόρυφο , όπου κρίθηκαν πολλά .

Αρχικά να αναφερθούμε στον υποβιβασμό του Παντζιτζιφιακού. Μιας ομάδας που λειτουργεί σωστά εδώ και πολλά χρόνια . Όμως δεν τα κατάφερε . Αν και ξεκίνησε στα μπαράζ από την πρώτη θέση με τρεις  βαθμούς , στους τρεις αγώνες που έδωσε δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε έναν. Μοιραία λοιπόν υποβιβάστηκε. Κρίμα για όλους . Η συμπαθής ομάδα , με την υποδομή που υπάρχει θεωρώ ότι έχει την δυνατότητα  να ανασυνταχτεί και να επανέλθει στην Α’ Κατηγορία.

ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα και ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα . Δυο ομάδες που προήλθαν από συγχωνεύσεις . Και οι δυο δεν πήγαν καλά  βαθμολογικά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος . Η πρώτη αντιμετώπισε ένα σωρό προβλήματα διοικητικά , οικονομικά και αγωνιστικά . Η δεύτερη ξεκίνησε από το μηδέν φέτος. Όμως η προσπάθεια του Σταμάτη Αναστασιάδη και των συνεργατών του απέδωσε καρπούς και σώθηκε πανηγυρικά . Από την άλλη πλευρά οι Αμφιαλιώτες  στο καθοριστικό παιχνίδι με τον Παντζιτζιφιακό έδειξαν χαρακτήρα , ψυχή και πάθος. Παρά τις απουσίες τους και με μικρά παιδιά στην ενδεκάδα ,  έδειξαν ότι όταν έχεις καρδιά και θέληση όλα μπορεί να γίνουν……

Στον δεύτερο όμιλο η Νίκη Ρέντη είχε «αποχαιρετήσει » από την περασμένη  Τετάρτη την Α’ Κατηγορία . Μια ακόμα ιστορική ομάδα που υποβιβάζεται, Να σημειωθεί ότι ήδη είχαν πέσει στην Β’ Κατηγορία από την κανονική διάρκεια η ΑΕ Αίγινας και ο Φαληρικός….

Πόσο κοντά είναι η κόλαση με τον παράδεισο διαπιστώθηκε στον αγώνα Νέων Ευγενείας – Δία Κορυδαλλού . Μέχρι το 94’ οι Κορυδαλλιώτες ήταν κοντά στην  άνοδο . Όμως στο λεπτό αυτό  οι Ευγενιώτες τους πήραν «την μπουκιά από το στόμα » και ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Πετρόχειλο που νωρίτερα στο 79’ είχε χάσει πέναλτι. Πήρε όμως «το αίμα του πίσω » στις καθυστερήσεις . Και τώρα οι Νέοι Ευγενείας με νίκη επί του γειτονικού Αστέρα Κερατσινίου, είναι αυτοί που θα κατακτήσουν το εισιτήριο για  την Α’ Κατηγορία…..

Στα play out του 1ου ομίλου ο Αστέρας Νίκαιας σώθηκε πανάξια , όπως και οι Λέοντες Καμινίων που σε δυο αγώνες πέτυχαν ισάριθμες νίκες. Έτσι όλα θα παιχτούν την Κυριακή μεταξύ  της Άνω Νεάπολης που γνώρισε την ενδέκατη συνεχόμενη ήττα της και της Αρμενικής. Οι Νεαπολίτες σώζονται  ακόμα και με ισοπαλία….

Στα play off του 1ου ομίλου τρεις από τις τέσσερις ομάδες διεκδικούν την μία θέση ανόδου . Ο ΑΟΚ Φαλήρου με 7 βαθμούς θα παίξει το Σάββατο με τον Πειραϊκό που έχει 5 . Ενώ η Αναγέννηση Μοσχάτου που έχει 6 β. θα αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό Κερατσινίου τον μοναδικό αδιάφορο του ομίλου( μηδέν βαθμοί ) …..

Στα αντίστοιχα μπαράζ για τη σωτηρία του 2ου ομίλου κρίθηκαν όλα . Ο κατήφορος των Σαλαμινομάχων συνεχίστηκε. Πριν από  ενάμιση χρόνο ο  σύλλογος πέρασε στην μετά Φασουλή  εποχή . Φεύγοντας ο πρώην ηγέτης η ομάδα βρισκόταν στην 5η θέση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας. Όμως στην συνέχεια η ομάδα πήρε «την κάτω βόλτα » για να φτάσει στα play out , απ ‘ όπου υποβιβάστηκε στη Β’ Κατηγορία. Κάτι ανάλογο έγινε και φέτος . ΟΙ Σαλαμινομάχοι πάλι δεν τα   κατάφεραν και του χρόνου θα αγωνίζονται στη Γ’ Κατηγορία….

Συνέντευξη εφ’ όλης της στήλης παραχώρησε στο dailytvradio.gr  o Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Πειραιά Γιάννης Σπάθας που μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν το Πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο Αξίζει να την παρακολουθήσετε ……

Πραγματοποιήθηκαν  χθες βράδυ στο γήπεδο της Νίκαιας οι δυο ημιτελικοί αγώνες για το Κύπελλο  Βετεράνων Πειραιά .Νικήτριες οι  ομάδες του Ερμή Κορυδαλλού ( επικράτησε με 2-1 της Δόξας Πειραιά )και του Ηρακλή Νίκαιας ( νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Μαγούλας ) . Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 21 Μαΐου στο γήπεδο της Νεάπολης……

Το Σάββατο ο Μαργαρίτης Χατζηαλέξης  κοουτσάρισε την ΑΕ Μοσχάτου στο παιχνίδι με την Κύπρο Κορυδαλλού που έγινε στο γήπεδο της Νίκαιας  και επικράτησε στα πέναλτι. Χθες βράδυ κοουτσάρισε στη Νίκαια τους βετεράνους του Ηρακλή Νίκαιας που νίκησαν  στον ημιτελικό αγώνα Κυπέλλου παλαιμάχων τον Αστέρα Μαγούλας . Τελικά μου φαίνεται ότι του πάει πολύ αυτό το γήπεδο…..

Τάκης Χατζημανώλης ένας σπουδαίος Περαματιώτης  παράγοντας . Με επιτυχημένη θητεία στον Περαμαϊκό. Αναλαμβάνει τώρα τεχνικός διευθυντής στον Ολυμπιακό Περάματος . Η καλύτερη μεταγραφή…..

Για πρώτη φορά μετά  από τέσσερα χρόνια βρέθηκε σε αγώνα της ομάδας, ο επί σειρά  ετών  ηγέτης του Μαύρου Αετού Δήμος Φραγκάκος. Η παρουσία του συνέπεσε με τη νίκη της ομάδας επί του Παντζιτζιφιακού . Μια νίκη που σήμανε παράλληλα και την  σωτηρία της . Και ο κυρ- Δήμος την πανηγύρισε  ιδιαίτερα. Βλέπετε, το αίμα νερό δεν γίνεται ….

Γιάννης Ευδαίμων .Όταν διαιτήτευε σφύριζε τα πάντα το Σαββατοκύριακο .  Συνήθως τρεις αγώνες . Δικαιολογημένα είχε πάρει τον… άτυπο  τίτλο του …σούπερμαν .  Προχθές την Κυριακή  ήταν παρατηρητής σε τρεις αγώνες . Στις 12 το μεσημέρι  στο Μοσχάτο ( Αρμενική – Λέοντες Καμινίων ) , στις 15.00 στο Ρέντη ( Νέοι Ευγενείας-  Δίας Κορυδαλλού ) στις 18.00 στον Κορυδαλλό( ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα- Παντζιτζιφιακός) . Και όσοι τον είδαν στα  γήπεδα διαπίστωσαν ότι είχε μαυρίσει . Όχι από τα μπάνια στη θάλασσα , αλλά από την ηλιοθεραπεία στα…. γήπεδα …..

Η Πειραϊκή διαιτησία  αποχαιρετά σήμερα στις 10.45 στο Γ’ Νεκροταφείο τον Δημήτρη Θωμαΐδη . Έναν από τους κορυφαίους Έλληνες διαιτητές που έφτασε να σφυρίζει στην Α’ Εθνική για πολλά χρόνια με ξεχωριστή  επιτυχία .Ο εκλιπών που έφυγε σε ηλικία 82 ετών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο τον φίλαθλο κόσμο . Καλό σου ταξίδι φίλε……