Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Τα  play off και τα  play out ολοκληρώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο και στη Β’ Κατηγορία  . Σήμερα διεξάγονται τα πρώτα που έχουν σχέση με την άνοδο και αύριο τα δεύτερα  που γίνονται για τη σωτηρία….

Σήμερα θα ξέρουμε τις ομάδες που θα ανέλθουν στην Α’ .

Για τον 1ο όμιλο οι Νέοι Ευγενείας  αγωνίζονται με τον «γείτονα» Αστέρα Κερατσινίου όχι όμως στην Χαραυγή αυτή τη φορά, αλλά στο « Παντελής Νικολαΐδης» στη Νίκαια. Αν νικήσουν θα πανηγυρίσουν την άνοδο , διαφορετικά ανέρχεται ο Δίας Κορυδαλλού στην περίπτωση φυσικά που θα επικρατήσει της ΑΕ Νίκαιας στο Μοσχάτο….

Για τον δεύτερο όμιλο ο ΑΟΚ Φαλήρου του Δημήτρη Κριμιτζά  αγωνίζεται σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τον Πειραϊκό . Αν καταφέρει και νικήσει τότε θα  ανέλθει στην Α’ Κατηγορία . Οι Νεοφαληριώτες πάντως από την πλευρά τους που ένα χρόνο πριν αγωνίζονταν στη Γ’  θέλουν κι αυτοί τη νίκη για να ανέβουν υπό την προϋπόθεση βέβαια η Αναγέννηση Μοσχάτου να «στραβοπατήσει» με  τον αδιάφορο βαθμολογικά Ολυμπιακό Κερατσινίου. Οι Μοσχατιώτες  πάντως αν νικήσουν θέλουν οπωσδήποτε να χάσει βαθμούς ο ΑΟΚ Φαλήρου , για να πάρουν αυτοί το πολυπόθητο εισιτήριο της ανόδου…

Όλα αυτά είναι τα σενάρια για σήμερα. Πάμε τώρα στα αυριανά τέσσερα παιχνίδια  Ή μάλλον στο εξής ένα. Αυτό που γίνεται για τον 1ο όμιλο  στη Δραπετσώνα ανάμεσα στην Άνω Νεάπολη και την Αρμενική  σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου και για τους δυο .

Οι δυο ομάδες δεν πήγαν καθόλου καλά από τα μέσα του πρωταθλήματος και μετά . Η Άνω Νεάπολη στα τελευταία 11 παιχνίδια μετράει ισάριθμες ήττες ενώ η Αρμενική στους 10 τελευταίους αγώνες έχει 2 ισοπαλίες και 8 ήττες .

Οι δυο ομάδες θα επιδιώξουν τη νίκη  που θα τους κρατήσει στην κατηγορία αλλά οι Νεαπολίτες παραμένουν  ακόμα και με ισοπαλία.

Το άλλο παιχνίδι ανάμεσα στον Αστέρα Νίκαια και την έκπληξη των play out Λέοντες Καμινίων δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον , αφού και οι δυο ομάδες  έχουν ήδη εξασφαλίσει την παραμονή τους…..

Και οι δυο αγώνες του 2ου ομίλου θα έχουν τυπικό χαρακτήρα, αφού  οι Σαλαμινομάχοι έχουν ήδη υποβιβαστεί . Μέσα σε δυο χρόνια από την Α’ βρέθηκαν στην Γ’ Κατηγορία……

Κι όμως παρόλο ότι  έχει μόνο οκτώ αγώνες το Σαββατοκύριακο , η Επιτροπή Διαιτησίας  είδε και έπαθε να  ορίσει τα παιχνίδια της . Κι αυτό επειδή αρκετοί διαιτητές δήλωσαν κώλυμα . Δεν ξέρω αν το έκαναν επειδή σε αυτούς τους  αγώνες δεν πληρώνονται ή  επειδή δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη λόγω της κρισιμότητας που υπάρχει. Παραλίγο να είχαμε και αυτή την αγωνιστική διπλές διαιτησίες …….

Κανονικά στους σημερινούς και αυριανούς  αγώνες δεν θα πρέπει να κρατάμε χρόνο. Αφού για κάποιους ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να είναι… ..χρονομέτρης!!!!Καλό….

Την Δευτέρα ανήμερα της εορτής των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης κλείνει το γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης» όπου  θα γίνουν εργασίες ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου αλλά και σε άλλα σημεία, όπως είναι τα κιγκλιδώματα  και τα στρώματα πίσω από τις εστίες για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών….

Μην ξεχνάμε  ότι αύριο θα διεξαχθούν οι αγώνες  της Τελικής  Φάσης του Παιδικού Πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ  στο γήπεδο Ρέντη .

Στις 16.30 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα στον Ιωνικό Νικαίας και τον Ίκαρο Καλλιθέας , η αντίστοιχη ομάδα του οποίου είχε λάβει μέρος και στον αγώνα για την 3η θέση του εφηβικού  πριν από δυο εβδομάδες.

Στις 18.45 θα ξεκινήσει  ο μεγάλος τελικός  μεταξύ του Αετού Κορυδαλλού (ήταν και στον τελικό του παιδικού)και της Αναγέννησης Μοσχάτου .

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν  οι απονομές, ενώ θα  τιμηθούν επίσης οι πέντε πρωταθλήτριες ομάδες της Β΄ Κατηγορίας του Παιδικού Πρωταθλήματος (Α.Ο.Κορυδαλλός  – Α.Σ.Χ.Ποσειδών  – Α.Ο.Παννεαπολικός  – Κύπρος Κορυδαλλού  – Α.Ο.Νέο Ικόνιο ). Όλες αυτές οι ομάδες που προαναφέραμε τόσο αυτές που θα διαγωνιστούν αύριο , όσο και οι υπόλοιπες που θα βραβευτούν επιτελούν σπουδαία δουλειά στις υποδομές . Γι’ αυτό  θα πρέπει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να δώσει το παρών αύριο στο Ρέντη. Και να χειροκροτήσει επιβραβεύοντας την προσπάθεια  αυτών των παιδιών. Αξίζει τον κόπο…..

Δυο ξένοι στην ίδια πόλη. Ένα διαφορετικό αγώνα ποδοσφαίρου θα δουν οι φίλαθλοι αύριο Κυριακή στις 16.00 στο γήπεδο Κορυδαλλού . Θα παίξουν ο ΑΟ Καβάλας με τον Ο.Φ. Ιεράπετρας για την προημιτελική φάση  του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος. Δυο σπουδαίες ομάδες από τα εντελώς αντίθετα άκρα της χώρας μας . Από την Μακεδονία  και την Κρήτη . Ένα παιχνίδι που αναμένεται να παρακολουθήσει αρκετός κόσμος……

Την Δευτέρα στις 19.30  στο γήπεδο της Νεάπολης διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά .

Αντίπαλοι θα είναι ο Ερμής Κορυδαλλού και ο Ηρακλής Νικαίας. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Βασίλης Καρακίτσιος  με βοηθούς τους Παναγιώτη Γκολέ και Δημήτρη Καρφή. Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Ανδρέας Πασπαλιάρης …..

Στον τελικό της Δευτέρας  η  Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά θα τιμήσει τον  κ. Φίλιππο Σελίμη και το σωματείο «Άγιος Γεράσιμος» για το τεράστιο φιλανθρωπικό τους έργο . Όπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα διέθεσαν δέκα τόνους  τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη  για άτομα που  έχουν προβλήματα …..

Σχολή επανεξέτασης προπονητών UEFA Α΄ και  Β΄ θα πραγματοποιηθεί στην ΕΠΣ Πειραιά  από τις 5 έως και 10 Ιουνίου 2018 . Οι ενδιαφερόμενοι προπονητές  αρχικά θα πρέπει να υποβάλλουν έγκαιρα αίτηση στο τμήμα Μητρώου Προπονητών Ε.Π.Ο. ενώ για πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ (210-4823333) η στον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά (κ. Καλύκα)…..

Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Δεν μασάμε προχωράμε ….