Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Θέμα συζητήσεις σε όλη τη χώρα έχει γίνει η περιβόητη φάση με το γκολ του Πειραϊκού στον αγώνα με τον ΑΟΚ Φαλήρου . Ένα γκολ που δεν ήταν… γκολ .Από το πλαϊνό μέρος των τρύπιων δικτύων πέρασε η μπάλα  και ο βοηθός υπέδειξε γκολ(!!!) και  παρέσυρε τον διαιτητή. Ήταν η γκάφα του αιώνα , όπως γράψαμε. Δεν το είπαμε έγκλημα , γιατί είμαστε βέβαιοι ότι δεν έγινε από πρόθεση . Εντούτοις όμως έκρινε ένα πρωτάθλημα. Ζημιωμένος φυσικά ο ΑΟΚ Φαλήρου , που ότι και να γίνει  δεν πρόκειται να βρει το δίκιο του. Αφού από την στιγμή που ο αγώνας ολοκληρώθηκε και συμπληρώθηκε το φύλλο αγώνα , το βίντεο δεν έχει ισχύ. Υπάρχει δεδικασμένο άλλωστε . Όσο για το fair play για το οποίο έγινε πολύς λόγος ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά . Θα μπορούσε να δεχτεί ένα γκολ ο Πειραϊκός σκόπιμα και το θέμα να έληγε εκεί. Υπήρχε διάθεση από την διοίκηση του συλλόγου, αλλά κάποιοι παίκτες προέβαλαν αντίσταση . Αν είχε νικήσει ο ΑΟΚ Φαλήρου, όλα θα είχαν ξεχαστεί. Ούτε γάτα ούτε ζημιά . Ενώ τώρα  γίναμε ρεζίλι στο πανελλήνιο και όχι μόνο . Οι κόποι μιας χρονιάς για  τον Δημήτρη Κριμιτζά και τους παίκτες πήγαν χαμένοι , από ένα χοντρό λάθος .  Κι όλα αυτά γιατί δεν είχαν ελεγχθεί τα δίκτυα στο γήπεδο Χαραυγής . Τα οποία σημειωτέον  δεν ήταν και τα κατάλληλα. Το φώναζε σε ανύποπτο χρόνο ο Πτερνέας και δεν του δίναμε σημασία. Να τώρα που τρέχουν όλοι και δεν φτάνουν. Το πιο τραγικό πάντως είναι που λίγο πριν ξεκινήσει το β’ μέρος σκέφτηκαν να ράψουν τα δίκτυα!!!! Σκέτη πρόκληση για όλους …..

Ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΣΠ   Χρήστος Μπουλές που ήταν στο γήπεδο και «τα είδε όλα »  μας έστειλε την παρακάτω επιστολή :

«Ο τερματοφύλακας του ΠΕΙΡΑΙΚΟΥ και ο 1ος βοηθός, κυρίως, αλλά και ο Διαιτητής που εκτός του ότι δεν είδε ΤΟ ΜΗ ΓΚΟΛ που βέβαια δεν είδαμε όλοι! δεν πήγε καν στο βοηθό του να τον ρωτήσει πριν δείξει τη σέντρα!

έδωσαν την άνοδο στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

Στο φίλο μας Γ.Σιάκουλη θέλω να πω ότι οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ ΦΑΛΗΡΟΥ δεν έπρεπε να πάνε στη σέντρα!

Ακόμα, να του πω ότι δεν έκανε κάτι ο ίδιος και συνεργάτες του

προκειμένου να μην κάνουν σέντρα για ΕΝΑ ΜΗ ΓΚΟΛ!!!

Τέλος,συγχαρητήρια στο τερματοφύλακα του ΠΕΙΡΑΙΚΟΥ που είπε ΟΧΙ !!!!!!!!!!!!!κυρίως στα τελευταία 10 λεπτά.

ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΑ (τα τελευταία 10 λεπτά) ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!!!!!»…..

Και οι πρώτοι έγιναν δεύτεροι . Αυτό συνέβη τελικά στους δυο ομίλους της Β’ Κατηγορίας την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή . Η Αναγέννηση Μοσχάτου εκμεταλλεύτηκε  το 2-2 ανάμεσα στον ΑΟΚ Φαλήρου και  ανήλθε αυτή στην Α’ Κατηγορία …..

Τα ίδιο συνέβη και στον άλλο όμιλο . Οι Νέοι Ευγενείας «στραβοπάτησαν » στο γειτονικό ντέρμπι με τον αδιάφορο Αστέρα Κερατσινίου κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Δίας Κορυδαλλού.

«Βρεθήκαμε από την κόλαση στον  παράδεισο» δήλωσε ο Γιάννης Μανδρέκας σχολιάζοντας την άνοδο της ομάδας του   στην Α’ Κατηγορία . Μια εβδομάδα πριν συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο Δίας ήταν στον παράδεισο και με το γκολ που δέχτηκε στο 94’ βρέθηκε στην κόλαση. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και το ωραιότερο άθλημα….

Πως τα φέρνει η ζωή λοιπόν. Από τον Δία είχαν αφαιρεθεί ουσιαστικά έξι βαθμοί  στην αρχή του πρωταθλήματος εξ αιτίας της ένστασης που έγινε σε βάρος του από τον Αστέρα Κερατσινίου. Σε ένα παιχνίδι όπου είχαν κερδίσει οι Κορυδαλλλιώτες, αλλά έγινε ένσταση σε βάρος τους επειδή είχαν μείνει με ένα μικρό ( κάτω των 20 ετών) στην ενδεκάδα. Ετσι εκτός από τους τρεις βαθμούς της νίκης τους αφαιρέθηκαν τρεις ακόμα λόγω της ένστασης . Ο Αστέρας Κερατσινίου όμως «ξεχρέωσε » με τον τρόπο του . Αφού έκοψε βαθμούς αν και αδιάφορος , από τους Νέους Ευγενείας χάρισε ουσιαστικά  την άνοδο στον Δία. ……

Να πούμε κάτι για την ομάδα της Ευγένειας. Παρόλο ότι απέτυχαν στο στόχο της ανόδου στην κυριολεξία στο παρά ένα .. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι  το δέχτηκαν με αξιοπρέπεια και ήθος. Κύριοι σε όλα τους . Μια ομάδα παράδειγμα προς μίμηση….

Αυτός που  χάρηκε πολύ για την άνοδο του Δία ήταν ο Γιώργος Γεωργακάκης από την Καστέλλα. Που δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τον Μανδρέκα εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά έγινε «φαν» του   τώρα στα μπαράζ. Θαύμα…θαύμα….

Υποβιβάστηκε τελικά η Αρμενική. Κυριολεκτικά κρίμα για την ιστορική ομάδα. Πλήρωσε όμως τα λάθη της . Που δεν ήταν και λίγα . Στον αγώνα «μια κατηγορία» με την Άνω Νεάπολη οι παίκτες δεν φάνηκαν αντάξιοι των περιστάσεων  και έχασαν δίκαια.

Οι Νεαπολίτες από την πλευρά τους μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι και πήραν παλικαρίσια νίκη. Έτσι έσπασαν ένα κακό σερί από έντεκα συνεχόμενες ήττες . Τελευταία φορά που νίκησαν ήταν στις 4 Φεβρουαρίου  πριν από τρεισήμισι μήνες , όταν νίκησαν πάλι την Αρμενική ( 1-0) !!!….

Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι ΟΛΟΙ οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων πριν από τον αγώνα  , έβγαλαν ΜΑΖΙ  αναμνηστική φωτογραφία, περνώντας το δικό τους μήνυμα. Και αυτό είναι που μετράει στο ποδόσφαιρο….

Στον αγώνα Αστέρα Νίκαιας – Λεόντων Καμινίων οι δυο τερματοφύλακες Γιάννης Τάκος από τον πρώτο και Παναγιώτης Μπετενιώτης από τους Καμινιώτες  αγωνίστηκαν για τελευταία φορά , «κρεμώντας τα γάντια τους». Δυο πολύ αξιόλογοι γκολκίπερς και άψογοι χαρακτήρες . Και οι δυο όμως θα συνεχίσουν να βοηθούν τα σωματεία τους από άλλο πόστο.

Μετά τον Τζίτζι Μπουφόν που αποχαιρέτησε την ενεργό δράση το Σάββατο, δυο ακόμα πορτιέρο σταμάτησαν . Όλοι οι κορυφαίοι , βλέπω ότι αποχωρούν σιγά- σιγά….

«Πέταγε » από την χαρά του ο Παναγιώτης Ορφανός . Το Σαββατοκύριακο πρόσφερε σημαντικές διακρίσεις στην Αναγέννηση Μοσχάτου. Την ομάδα ΤΟΥ.. Την μια μέρα η ανδρική ομάδα ανήλθε στην Α’ Κατηγορία και την άλλη η παιδική κατέκτησε το  πρωτάθλημα της ΕΠΣΠ για πρώτη φορά στην ιστορία της …..

Πολύς κόσμος και πάλι σε τελικούς πρωταθλήματος υποδομών. Πριν δυο εβδομάδες κατέκλυσε την Χαραυγή στο εφηβικό. Προχθές το γήπεδο του Ρέντη ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Οι φίλαθλοι χειροκρότησαν όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους. Δεν έχει σημασία ποιος βγήκε πρώτος ή δεύτερος . Τα πρωταθλήματα αυτά έχουν άλλο σκοπό. Ο Αετός Κορυδαλλού μετείχε και στους δυο τελικούς . Τόσο στου εφηβικού , όσο και του παιδικού. Δεν κατάφερε να πάρει κανένα. Και οι δυο χάθηκαν –στην κυριολεξία – στις λεπτομέρειες .  Δεν συνέβη  όμως απολύτως  τίποτα . Η ομάδα διαθέτει αξιόλογα ταλέντα με τεράστιο μέλλον….

Και κάτι για την πρωταθλήτρια του παιδικού  Αναγέννηση Μοσχάτου στην οποία γίνεται πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια . Τα αποτέλεσμα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται…..

Ένας διαφορετικός αγώνας έγινε το Σάββατο στο γήπεδο της Νίκαιας .

Η ομάδα των Αντώνη Καλαμάκη , Γιάννη Δρακωνάκη επικράτησε με 2-1 της ομάδας των Μπέλερη Παπανικόλα .

Απο  τους νικητές  κορυφαίος ήταν τερματοφύλακας ο Γιάννης Ασημέλης που την χρονιά  που πέρασε αγωνίστηκε στον Ερμή Κορυδαλλού. Επίσης αγωνίστηκαν πέντε παίκτες του Ατρομήτου Πειραιά ( Δανασής, Μητρόπουλος, Γαβαλάς, Ταμπάκης, Αγγελάκης) και πέντε της Χαραυγής( Θεοδωρίδης , Γκόγκα, Μύρκος, Ξηρογιάννης , Αγγελόπουλος) των δυο ομάδων που διετέλεσε προπονητής την χρονιά που πέρασε ο Αντώνης Καλαμάκης. Με την ομάδα του τελευταίου αγωνίστηκαν για λίγο και οι μικροί Προοδευτικάνοι Αχείμαστος, Αρώνης, Κατσαφάδος, Μάρκος .

Με την αντίπαλη ομάδα που αποτελείτο από παίκτες της Προοδευτικής και όχι μόνο έπαιξαν οι Ζιόγκας, Κουσουρής, Παπανικόλας, Μπαντής, Τσούλας, Μπέλερης. Ντάλας, Λέκκας, Λουτσιάνο, Δηλαβέρης , Λεάντρο και Χρήστου.

Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Μητρόπουλος και Δανασής ενώ των ηττημένων ο Παπανικόλας .

Το έπαθλο για τη νικήτρια ομάδα που κέρδισε το στοίχημα ήταν 200 σουβλάκια…..

Το  Πειραϊκό ποδόσφαιρο αποχαιρετά σήμερα στις 14.30 στο Γ’ Νεκροταφείο τον Τάσο Ελευθεράκη τον άνθρωπο που υπηρέτησε τον ΑΟ Καραβά σε πολύ δύσκολες εποχές με συνέπεια και αγάπη . έχοντας σαν άξιο συμπαραστάτη του τον φύλακα άγγελο του την σύζυγο του Σούλα που στάθηκε δίπλα του σε όλες τις φάσεις που πέρασε ο Τάσος στη ζωή του . Στην δουλειά , στο ποδόσφαιρο , στην οικογένεια . Τελευταία φορά βρεθήκαμε στο γήπεδο του Ρέντη και στον αγώνα Νέων Ευγενείας – Δία Κορυδαλλού λίγες μέρες πριν φύγει για το μεγάλο ταξίδι . Μιλήσαμε για διάφορα θέματα . Πάντα ευγενής  σοβαρός και διακριτικός . Ένας κύριος με όλη τη σημασία της λέξης .  Καλό ταξίδι Τάσο μου !!Και εκεί που θα πας να δώσεις χαιρετίσματα στον κυρ Γρηγόρη τον Βαλαβάνη . Που τόσο πολύ αγαπούσες και σε αγαπούσε όταν ήσασταν μαζί στον Καραβά….