Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον νέο  χλοοτάπητα  στο γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης» . Ένα χλοοτάπητα που είναι κατασκευασμένος με τις προδιαγραφές της ΦΙΦΑ .

Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό  που φτάνει τις 400.000 ευρώ.

Πριν από την τοποθέτηση του νέου τάπητα θα γίνει εκσκαφή και πλήρης ανακατασκευή υποστρώματος . Οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν για τρεις  περίπου μήνες . Δηλαδή μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Παράλληλα θα γίνουν και έργα καλλωπισμού του περιβάλλοντα χώρου ενώ θα τοποθετηθούν και στρώματα πίσω από τις δύο εστίες για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών…..

Το δήλωσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΠ  Λουκάς Κανδύλης στην  εκπομπή του Dailytvradio  .gr . Ότι η εικόνα της διαιτησίας στα Πειραϊκά πρωταθλήματα την χρονιά που πέρασε ήταν καλή . Καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια. Κάτι που υποστήριξε και η στήλη. Κι όμως βρέθηκαν ορισμένοι που  διαφώνησαν και μας έλεγαν για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε , για ένα γκολ που μέτρησε από τα τρύπια δίκτυα …  Όταν μετά από 1052 αγώνες ( 977 του πρωταθλήματος και 75 του Κυπέλλου ) βγαίνουν κάποιοι και μιλάνε για μεμονωμένες φάσεις ,σε συγκεκριμένα παιχνίδια, αυτό σημαίνει ότι η διαιτησία πήγε καλά …..

Η παράδοση που έχει δημιουργήσει η Χαλκηδόνα με τους νέους και ταλαντούχους προπονητές , συνεχίζεται .Αυτή την φορά ο σύλλογος πόνταρε στον Άρη Κακογιάννη, ένα νεαρό  πολύ ταλαντούχο και αξιόλογο προπονητή. Που τα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια  εργάστηκε με επιτυχία στην Καστέλλα την οποία ανέβασε φέτος στην Α’ Κατηγορία. Και μπορεί ο ίδιος να μην συνέχισε  εκεί , αλλά με την πρόσληψη του από την Χαλκηδόνα  ανήλθε κι αυτός στην Α’ Πειραιά……

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η παλιά μεγάλη δόξα του Ελληνικού ποδοσφαίρου Αντώνης Δερμάτης. Σαν ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από τον Άρη Νικαίας και στη συνέχεια έκανε μεγάλη καριέρα στον Απόλλωνα Αθηνών και στη συνέχεια στον Ολυμπιακό για να κρεμάσει τα παπούτσια του στον Παναιγιάλειο . Αγωνίστηκε επτά φορές στην Εθνική Ανδρών.  Σαν προπονητής εργάστηκε και σε σωματεία του Πειραιά. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Νεκροταφείο του Σχιστού. Καλό ταξίδι κυρ- Αντώνη……

Επέστρεψαν  χθες βράδυ στον Πειραιά    από την πανέμορφη Πάτμο οι βετεράνοι του Πειραιά με τις καλύτερες εντυπώσεις αφού πέρασαν ένα φανταστικό και αξέχαστο τριήμερο. Η αποστολή είχε την ευκαιρία να δει όλα τα αξιοθέατα του νησιού ενώ επισκέφτηκε και την ιερά μονή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου καθώς και το σπήλαιο της Αποκάλυψης .Παράλληλα διασκέδασε αφάνταστα σε ένα καταπληκτικό κέντρο το « Αλώνι»  φιλοξενούμενη των βετεράνων του νησιού  τους οποίους ευχαριστεί θερμά.

Η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά  ευχαριστεί  θερμά την κυρία Άννα Ρωμαίου ιδιοκτήτρια του πολυτελούς  ξενοδοχείου , όπου διέμεναν τα 70 μέλη της αποστολής , για όλες τις εξυπηρετήσεις και το άψογο σέρβις.

Μοναδικό «μελανό σημείο» του τριημέρου ήταν η ήττα με 1-2 από τους βετεράνους της Πάτμου , στον ποδοσφαιρικό αγώνα  που έγινε το Σάββατο στο γήπεδο του νησιού . Ε, μην τα θέλουμε όλα δικά μας …..

Στην ευχαριστήρια  δήλωση του ο προπονητής των Αστεριών Δραπετσώνας Γιώργος Ματθαίου αναφέρει με νόημα ότι ευχαριστεί « και αυτούς που δεν το πίστεψαν εγκατέλειψαν και έτσι μας έκαναν πιο δυνατούς».

Ο Ματθαίου  δεν αναφέρει πουθενά, αν θα μείνει ή αν θα φύγει  από τον σύλλογο. Έτσι όμως όπως την διαβάζω την δήλωση μάλλον σαν …αποχαιρετιστήρια μου φάνηκε.  Εγώ πάντως  έχω την πεποίθηση ότι θα μείνει . Αν  όχι στην ομάδα , στο ίδιο γήπεδο οπωσδήποτε……

Στην Σύρο πέρασαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο προπονητής Μπάμπης Σκλάβος με  τον ποδοσφαιριστή Γιάννη Ψυλλάκη .  Κι όπως μάθαμε πέρασαν πολύ καλά . Και οι δυο την χρονιά που πέρασε ήταν στον Ήφαιστο. Ο πρώτος   ήδη ανακοίνωσε την αποχώρηση του . Ο δεύτερος ;;;….

Την προσεχή Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 19.00  στο γήπεδο του Ρέντη θα γίνει φιέστα για την κατάκτηση τίτλων από τρεις ομάδες του Πειραιά. Του Ατρομήτου  Πειραιά για την άνοδο του στη Γ’ Εθνική, του ΑΟ Καραβά για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πειραιά και της Ένωσης Καμινίων  που ανήλθε στη Β’ Πειραιά. Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού , Αθλητισμού, Νεολαίας ( ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά και του 4ου διαμερίσματος . Τα έσοδα θα διατεθούν για το Ίδρυμα Ανηλίκων Πειραιά «ο καλός Ποιμήν »που βρίσκεται στα Καμίνια …..

Αύριο και ώρα 18.00 θα γίνει στο Δημοτικό γήπεδο Κερατσινίου  «Παναγιώτης Σαλπέας » στο Σχιστό αγώνας βετεράνων ανάμεσα στο Κερατσίνι και τον Άρη Νικαίας . Ένα παιχνίδι που γίνεται για 18η συνεχόμενη χρονιά στη μνήμη του Μιχάλη Πουλάκου  που τίμησε το Πειραϊκό ποδόσφαιρο  σαν ποδοσφαιριστής αρχικά και σαν  προπονητής στη συνέχεια . Ο Μιχάλης έφυγε από τη ζωή το 2001 κτυπημένος από την επάρατη νόσο…..