Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΣΕΦ.  Η είδηση είναι έγκυρη και μας την έδωσε ο ταμίας της ΕΠΣ Πειραιά Γιάννης Σταματάτος .

Η δαπάνη του έργου ύψους 724.000 ευρώ εγκρίθηκε επιτέλους από τον Ελεγκτικό συνέδριο .Η απόφαση θα βρίσκεται μέσα στις επόμενες μέρες στα χέρια των υπευθύνων της Αντιπεριφέρειας Πειραιά για να ξεκινήσουν οι εργασίες .Κάτι που περιμένουμε όλοι πως και πως . Ώστε να υπάρχει επιπλέον μια αξιόπιστη λύση  και μια ακόμα ανάσα για τον Ποδοσφαιρικό Πειραιά, τα σωματεία, τη νεολαία.

Την ερχόμενη Κυριακή 3 Ιουνίου θα  πραγματοποιηθεί στο γήπεδο Μοσχάτου η τελετή λήξης του Προπαιδικούπρωταθλήματος της ΕΠΣΠ . Αρχικά από τις 6μμ θα γίνουν τρεις αγώνες επίδειξης μεταξύ των σωματείων που κατέλαβαν την πρώτη θέση στους ομίλους τους και στις 8.30 μμ οι απονομές Κυπέλλων . Να αναφέρουμε ότι πρωταθλήτριες ομάδες ανά ομίλους αναδείχτηκαν : Οδηγήτρια( 1ος όμιλος) , ΑΟΚ Φαλήρου( 2ος όμιλος) , Παντζιτζιφιακός( 3ος όμιλος) , Αετός Κορυδαλλού ( 4ος όμιλος) , Ιωνικός( 5οςόμιλος) , Ατρόμητος Πειραιά( 6ος όμιλος)…..

Συνεχίζει για 3η χρονιά στον πάγκο του Ερμή  Κορυδαλλού ο Βασίλης Σταύρου . Μια ζωή κοντά στην ομάδα . Πήγε στον σύλλογο σαν ποδοσφαιριστής πριν από 15 χρόνια . Έκτοτε «κόλλησε » εκεί. Δέθηκε με τον Ερμή στον οποίο έχει αφιερωθεί . Είναι πλέον η οικογένεια του . Από τα καλύτερα παιδιά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο ο Βασίλης και με  τεράστια προσφορά , έχει γράψει τη δική του ιστορία  στον χώρο …..

Πήρε φόρα ο πάντα αυθόρμητος φίλοςκατά τα άλλα Βασίλης Τσιτούρας και  μέσα στον αυθορμητισμό του είπε πράγματα που δεν στέκουν σε καμία περίπτωση . Σέβομαι τις απόψεις του αν και δεν συμφωνώ πάντα μαζί του. Αυτή την φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο. Αναφέρθηκε με πρωτοφανές μένος και μίσος κατά της Ένωσης Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά. Και αναρωτιέμαι γιατί. Επειδή προφανώς τους έχει παραχωρήσει γραφεία ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη στο «Μελίνα Μερκούρη». Και εξαπολύει επίθεση χωρίς λόγο. Καταρχήν ξέρει το κοινωνικό έργο των βετεράνων ; Προφανώς όχι . Γιατί αν το ήξερε δεν θα μιλούσε ποτέ έτσι . Ξέρει ότι οι βετεράνοι του Πειραιά προσφέρουν διάφορα είδη σε ιδρύματα, σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν  προβλήματα επιβίωσης , αναπηρικά αμαξίδια ; Λίγο πριν από το Πάσχα πήγαν στις Φυλακές Κορυδαλλού  και μοίρασαν είδη ιματισμού στους κρατούμενους . Ξέρει επίσης ότι μόλις πριν από λίγες μέρες με δικές τους ενέργειες ο σύλλογος Εμπόρων Λαϊκών αγορών « Άγιος Γεράσιμος » πρόσφερε 12 τόνους τρόφιμα(!!!!!) , στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Νίκαιας- Ρέντη; Ποιος άλλος το έχει κάνει αυτό;;; Αναφέρεται επίσης  στις «ωραίες εκδρομούλες » που κάνουν οι παλαίμαχοι . Γιατί, κακό είναι ; Οι άνθρωποι είναι μια μεγάλη παρέα, μια οικογένεια , που πηγαίνουν σε άλλες περιοχές και παίζουν ποδόσφαιρο περνώντας ευχάριστα . Όπως και οι άλλοι έρχονται στον Πειραιά .Και κάτι ακόμα . Όλοι αυτοί που ασχολούνται με τους βετεράνους , έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο Πειραϊκό ,και όχι μόνο, ποδόσφαιρο. Προφανώς όταν αυτοί αγωνίζονταν , ο Βασίλης ήταν στο χωριό του το  Τρίλοφο Φθιώτιδας Αν δεν ξέρει λοιπόν ας φροντίσει να μάθει, ποιος είναι ο Τσίρμπας, ο Μπάκας, ο Παπαλεξάνδρου, ο Κανέρης, ο Τυρλής, ο Βαγγέλης, ο Τσέβρεντζης,ο Λαϊβεράς, ο Φουράκης, ο Καλαμάρας, ο Κοντραφούρης, ο Σαμπάνης, ο Γκόλφης και οι υπόλοιποι…

Χθες  φίλε Βασίλη έγραψες για μένα στη σελίδα μου στο facebook : «πάντα πηγή έμπνευσης αγαπητέ Αντώνη… για πολλούς… δύναμη να έχεις να συνεχίζεις να μας ξυπνάς… από τις ξεχωριστές πένες…. πάντα με προβληματίζεις και έμμεσα έχω γίνει καλύτερος και σοφότερος με τα ποδοσφαιρικά μας…». Δεν είχα σκοπό να το αναφέρω αλλά με αφορμή τα παραπάνω , θέλω να πιστεύω ότι σε προβλημάτισα λίγο ελπίζοντας παράλληλα να γίνεις ….καλύτερος και σοφότερος!!!! Αυτά λοιπόν και να ξέρεις ότι η εκτίμηση μου προς το πρόσωπο σου παραμένει η ίδια . Σε θεωρώ πάντα ένα τίμιο άνθρωπο που αγαπά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με πάθος, παρά τις …εξτρεμιστικές σου ιδέες . …..

Και κάτι της τελευταίας στιγμής. Με ενέργειες του αντιπροέδρου της Στέλιου Παπαλεξάνδρου , η  Ένωση  Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιάέστειλε ένα αναπηρικό αμαξίδιο στο Κέντρο Υγείας Πάτμου. Αυτά…..

Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα διεξαχθεί στο Δημοτικό γήπεδο Κερατσινίου « Παναγιώτης Σαλπέας » στο Σχιστό ο αγώνας των βετεράνων του Κερατσινίου και του Άρη Νικαίας . Όλοι όσοι θα αγωνιστούν καλούνται να βρίσκονται στο γήπεδο στις 5μμ. Ένας αγώνας που γίνεται  για 18η συνεχόμενη χρονιά στη μνήμη του Μιχάλη Πουλάκου  ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή και προπονητή και αγαπημένου μας φίλου που έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιανουαρίου του  2001 τόσο άδικα, κτυπημένος από την επάρατη νόσο στα 53 του χρόνια

Πως τα φέρνει έτσι η ζωή. Έφυγε ο Δημήτρης Καλύκας  από τον Αετό Κορυδαλλού και μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του . Ένας προπονητής που έχει κοινά με τον προκάτοχο του. Είχαμε γράψει τις προάλλες ότι το πρώτο γράμμα του επιθέτου του είναι ίδιο με του Καλύκα. Δεν  ήταν ακριβώς σωστή η επισήμανση μας . Γιατί δεν ήταν μόνο το πρώτο, αλλά τα τρία πρώτα γράμματα του επιθέτου του !!!!Και κάτι ακόμα . Και τα  δυο τελευταία  γράμματα των επωνύμων των δυο προπονητών είναι τα ίδια.!!! Δεν μπορώ όμως να πω τίποτα περισσότερο γιατί ….δεσμεύομαι….