Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Συζητήθηκε στην ΕΠΣΠ η ένσταση του ΑΟΚ Φαλήρου για τον αγώνα με τον Πειραϊκό . Η απόφαση αναμένεται να βγει από την Πειθαρχική επιτροπή μάλλον την Δευτέρα . Σε περίπτωση που απορριφθεί είναι σίγουρο ότι ο σύλλογος θα προσφύγει στην ΕΠΟ . Οπότε η επικύρωση της βαθμολογίας  αναμένεται να καθυστερήσει . Κι άλλο…

Αύριο Κυριακή θα  πραγματοποιηθεί στο γήπεδο Μοσχάτου η τελετή λήξης του Προπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ . Αρχικά από τις 6μμ θα γίνουν τρεις αγώνες επίδειξης μεταξύ των σωματείων που κατέλαβαν την πρώτη θέση στους ομίλους τους και στις 8.30 μμ οι απονομές

Κυπέλλων . Αναλυτικά οι αγώνες :

18.00 Οδηγήτρια – ΑΟΚ Φαλήρου ( Τέσσης, Αντωνόπουλος. Τζιώτης)

18.50 Παντζιτζιφιακός – Αετός Κορυδαλλού ( Τζιώτης, Αντωνόπουλος , Τέσσης)

19.40 Ιωνικός Νίκαιας – Ατρόμητος Πειραιά ( Αντωνόπουλος, Τέσσης, Τζιώτης .

Παρατηρητής και στους τρεις αγώνες θα είναι ο Στέφανος Μουράτογλου .

Να αναφέρουμε ότι πρωταθλήτριες ομάδες ανά ομίλους αναδείχτηκαν : Οδηγήτρια( 1ος όμιλος) , ΑΟΚ Φαλήρου( 2ος όμιλος) , Παντζιτζιφιακός( 3ος όμιλος) , Αετός Κορυδαλλού ( 4ος όμιλος) , Ιωνικός( 5ος όμιλος) , Ατρόμητος Πειραιά( 6ος όμιλος)…..

Την προσεχή Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 19.00  στο γήπεδο του Ρέντη θα γίνει φιέστα για την κατάκτηση τίτλων από τρεις ομάδες του Πειραιά. Του Ατρομήτου  Πειραιά για την άνοδο του στη Γ’ Εθνική, του ΑΟ Καραβά για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πειραιά και της Ένωσης Καμινίων  που ανήλθε στη Β’ Πειραιά. Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού , Αθλητισμού, Νεολαίας ( ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά και του 4ου διαμερίσματος .

Στην εκδήλωση θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά  , τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για το Ίδρυμα Ανηλίκων Πειραιά «ο καλός Ποιμήν »που βρίσκεται στα Καμίνια  και φροντίζει ανήλικα παιδιά από άπορες οικογένειες ….

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με πολλές βραβεύσεις με δεδομένο ότι αρκετοί θα είναι οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, κυρίως από τη δημοτική αρχή αλλά και από το χώρο του αθλητισμού του Πειραιά…

H αρχή έγινε για την ΑΕ Μοσχάτου .Με Στούπη . Που είχε ξαναπεράσει από την ομάδα παλαιότερα. Ο 24χρονος παίκτης που αποτελεί σημαντική μεταγραφή για τον σύλλογο, ήταν να αποκτηθεί και τον περασμένο Γενάρη , αλλά τον πήρε η Κύπρος Κορυδαλλού στην κυριολεξία μέσα από τα χέρια των « πράσινων». Τώρα όμως η κατάσταση άλλαξε και ο Στούπης ήλθε στην ΑΕΜ. Μια εβδομάδα πριν είχε έλθει και ο προπονητής της Κύπρου Νίκος Κούστας……

Σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο ισχίο υποβλήθηκε ο αμυντικός του ΑΟ Καραβά Βαλάντης Αναγνωστόπουλος . Τον παίκτη χειρούργησε ο γνωστός κορυφαίος ορθοπεδικός Γρηγόρης Καραχάλιος στο Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου.

Η διοίκηση και όλος ο φίλαθλος κόσμος του ΑΟ Καραβά  εύχονται περαστικά στον αρχηγό της ομάδας που από την πρώτη μέρα που πήγε στην ομάδα έδειξε  ότι είναι πραγματικό λιοντάρι  με κύρια αγωνιστικά στοιχεία του το πάθος και τη δύναμη……

Δεν θα συνεχίσει ο Λουκάς Καρμίρης στους Νέους Ευγενείας με τους οποίους λύθηκε η συνεργασία. Ένας εξαίρετος προπονητής και άνθρωπος που εργάστηκε για πρώτη φορά στον Πειραιά και άφησε έντονο το στίγμα του στον χώρο. Κύριος με τα όλα του …..

Τέλος και ο Κώστας Λαμπαδάριος από τον Αστέρα Κερατσινίου . Οι δυο πλευρές δεν θα συνεχίσουν την συνεργασία τους. Πάντως στον σύλλογο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον ικανότατο προπονητή, και δεν αποκλείεται να συνεργαστούν ξανά στο μέλλον….

Φιλικός αγώνας επιλέκτων με τον Δία Κορυδαλλού έγινε χθες στη Νίκαια. Οι πρώτοι με παίκτες από Προοδευτική, Ατρόμητο Πειραιά Χαραυγή , αλλά και άλλες ομάδες τους οποίους κοουτσάρισαν οι Αντώνης Καλαμάκης και Γιάννης Δρακωνάκης επικράτησαν με 6-0 των αντιπάλων τους που δεν ήταν άσχημοι . Απλά βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα ο γκολκίπερ των επιλέκτων Ασημέλης που την χρονιά που πέρασε αγωνίστηκε στον Ερμή Κορυδαλλού.

Από δυο τέρματα σημείωσαν οι Μητρόπουλος , Λεκκας και από ένα οι Δανασής, Αγγελάκης

Με τους επίλεκτους έπαιξαν οι Ασημέλης, Ντάλας, Γαβαλάς, Μπέλερης, Αγγελάκης, Δανασής, Ταμπάκης, Μητρόπουλος, Γκόγκας, Δηλαβέρης Λέκκας Καλαϊτζίδης, Αχείμαστος ,  Μισιεδάκης, Κατσαφάδος, Κοσμίδης Δούλος

Με τον Δία αγωνίστηκαν οι Δάνας, Πηλίδης, Πιταράκης, Μοσχονάς, Ρίζος, Αϊβατίδης, Σκούταρης, Μανδρέκας, Ακριτίδης, Μουντάκης, Ντουμιτρίου, Πατριώτης ……

Για την ανανέωση συνεργασίας του Ερμή Κορυδαλλού με τον Βασίλη Σταύρου τα «Πειραιώτικα » το είχαν γράψει εδώ και τέσσερις μέρες. Ήταν γνωστό άλλωστε. Απλά χθες έγινε η επίσημη ανακοίνωση. Είναι αυτό που λέει ο λαός «ο κόσμος το ‘ χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι »…….

Για την άνοδο του Δία Κορυδαλλού στην Α’ Κατηγορία μίλησε ο Γιάννης Μανδρέκας . Ένας άνθρωπος με τεράστια προσφορά στο ποδόσφαιρο και στην ομάδα  τα τελευταία τέσσερα χρόνια όπου ο Δίας μαζί του ανέβηκε από την Γ’ στην Α’ Κατηγορία. Ο Γιάννης ευχαρίστησε τους διοικούντες για την βοήθεια τους . Αυτά δηλαδή τα 4-5 άτομα που με επικεφαλή τον πρόεδρο Βαγγέλη Ταμβάκη  κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες  και ήταν συνεχώς κοντά στο σωματείο. Ευχαρίστησε επίσης τους παίκτες του τα «δεκαεννιάρικα μαγκάκια» που λέει ο ίδιος  που διαχειρίστηκαν όμορφα αυτό που λέγεται μαραθώνιος πρωταθλήματος . Γιατί όλοι τους ήταν μια παρέα και μια αγαπημένη οικογένεια . Ο Γιάννης Μανδρέκας αναφέρθηκε  σε κάποιους «φιλάθλους » του Δία  που έλεγαν ότι η ομάδα δεν ήθελε να ανέβει κατηγορία  . «Τα παιδιά έδωσαν την απάντηση τους. »τόνισε χαρακτηριστικά.  Εννοείται πως τα άτομα αυτά δεν έχουν προσφέρει στην ομάδα ούτε ένα ευρώ….

Με δυο ομάδες του Πειραιά, αλλά και δυο της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής συζητά ο ικανός προπονητής Παύλος Δαούτης . Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν όλα…..

Παρελθόν αποτελεί από τις ακαδημίες της ΑΕ Μοσχάτου , ο Γιώργος Τσιριγώτης μετά από τρία χρόνια . Φεύγει αφήνοντας σημαντικό έργο και προσφοράς . Σε κάποια στιγμή μάλιστα βοήθησε και την ανδρική ομάδα σαν προπονητής μαζί με τον Γιώργο Δρακόπουλο….

Για τον προπονητή που έγραψα χθες ότι βρέθηκε στο γήπεδο της Χαραυγής έχω νέα  από πρώτο χέρι .Έμαθα καταρχήν ότι δεν έφαγε σουβλάκια ( αυτός έχασε) . Μίλησε όμως με την ομάδα και ενδέχεται να συμφωνήσει μαζί της . Κι αν γίνει αυτό , θα έχει καιρό να φάει όσα σουβλάκια θέλει….

Μια θρυλική μορφή ο Κώστας Πολυχρονίου «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 82 ετών .  Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει  από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το 1977 ήταν προπονητής στο κλιμάκιο Νέων της Μικτής Πειραιά .  Λίγες μέρες πριν  είχε φύγει άλλη μια μεγάλη δόξα  . Ο Αντώνης Δερμάτης …

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 55 ετών η μητέρα του ποδοσφαιριστή του Αμπελακιακού Αντώνη Τσαγκάρη Νικολέτα, κτυπημένη από την επάρατη νόσο .

Η κηδεία της έγινε χθες στο Νεκροταφείο του Σχιστού. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον αγαπητό φίλο και την οικογένεια του ….