Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Και ενώ το θέμα των ημερών είναι οι ηλικιακές κατηγορίες των πρωταθλημάτων υποδομών, διάβασα κάτι στο facebook  που ανέβασε ο προπονητής Αχιλλέας Ανδριανάκης και ειλικρινά με εντυπωσίασε . Θεώρησα λοιπόν σκόπιμο να το μεταφέρω στη στήλη και πιστεύω ότι θα συζητηθεί. Εξάλλου είναι άποψη που την υποστηρίζουν πολλοί .

Αναφέρει λοιπόν ο αξιόλογος τεχνικός της ΑΕ Χαραυγής :

«Διαβάζω συνεχώς για πρωταθλήματα και κύπελλα σε τμήματα τζούνιορ για πανηγυρισμούς σε τμήματα προτζούνιορ για επευφημίες και δοξασίες σε παιδάκια 7-8 ετών…όταν καταλάβετε πόσο κακό κάνετε σ αυτές τις ψυχούλες όταν καταλάβετε ποιός είναι ο πραγματικός στόχος σ αυτές τις ηλικιακές ομάδες θα ναι αργά για δάκρυα…θα χουν χάσει όλη τη διασκέδαση όλη την αθωότητα τους και μαθηματικά θα οδηγηθούν σε αποστροφή του ενδιαφέροντος τους για το ίδιο το άθλημα.. Αγαπήστε τα παιδιά, κάντε τα να αγαπήσουν το παιχνίδι αφήστε τα έξω από αποτελέσματα και αυτοσκοπούς…»….

Αλήθεια τι λένε οι γονείς για όλα αυτά ; Άλλο πρόβλημα κι αυτοί.Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και σηκώνει περαιτέρω συζήτηση . Θα το κάνουμε τις αμέσως επόμενες μέρες……

Το είχε γράψει τις προηγούμενες μέρες η στήλη με τον τρόπο της . Ποιος θα καθαρίσει την …μπουγάδα στον Αετό Κορυδαλλού. Και επαληθεύτηκε . Δημήτρης Μπούγας και πάλι στην προεδρία του συλλόγου. Μετά από ένα χρόνο όπου ήταν αντιπρόεδρος, επανήλθε στην θέση του. Αυτή που κατείχε τα δέκα προηγούμενα χρόνια . Η απόφαση για να γίνει και  πάλι πρόεδρος ο Δημήτρης ήταν κοινής αποδοχής. Άλλωστε ο καθένας γράφει την ιστορία του. Από τους πιο σοβαρούς, επιτυχημένους  και δραστήριους παράγοντες του Πειραϊκού ποδοσφαίρου είναι ο Δημήτρης Μπούγας . Και το έχει αποδείξει .Χρόνια τώρα …..

Παρέμεινε για δεύτερη χρονιά στον ΑΟΑΔ ο Σίμος Καραγιαννίδης.  Αναμενόμενο. Ο σύλλογος την χρονιά που πέρασε έκανε ένα νέο ξεκίνημα . Με μια φιλόδοξη  και δραστήρια διοίκηση και έναν σοβαρό και καταξιωμένο τεχνικό. Οι  δυο πλευρές ταίριαξαν απόλυτα μεταξύ τους και θα συνεχίσουν την άψογη συνεργασία τους…..

Για νέο προπονητή ψάχνουν οι Λέοντες Καμινίων αφού οι Καζακόπουλος και Φλέγκας δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα .Στον σύλλογο έχουν βάλει τις βάσεις  για μια καλή και αξιόπιστη  πορεία. Άλλωστε οι υπεύθυνοι δεν βιάζονται . Η μέχρι τώρα παρουσία τους στα Πειραϊκά πρωταθλήματα  το έχει δείξει αυτό . Με αργά και σταθερά βήματα  βαδίζουν ολοένα και καλύτερα……

Ένα μοναδικό αθλητικό καμπ υψηλού επιπέδου διοργανώνει στη Δραπετσώνα ο ΑΣ Ποντίων . Μια πολύ σημαντική διοργάνωση με καταξιωμένους προπονητές και με άρτια οργάνωση προς όφελος φυσικά των νέων παιδιών…. Ελεύθερος έμεινε από τον ΑΟ Καραβά , ο 16χρονος δεξιός μπακ – χαφ Βασίλης Μαραγκόπουλος . Ο ταλαντούχος άσος  αναζητά την επόμενη ομάδα που θα αγωνιστεί …..

Βρέθηκα χθες σε δυο ραδιοφωνικές εκπομπές . Αρχικά το μεσημέρι  στο Κανάλι1 με τον Λουκά Θεοφανόπουλο και τον Βαγγέλη Χατζηκωνσταντή. Και στη συνέχεια το απόγευμα στον ΑΡΤ fm  με τον Νίκο Αβραμίδη .  Έτυχα θερμής υποδοχής από τους φίλους συναδέλφους  και τους ευχαριστώ . Είπαμε πολύ σημαντικά πράγματα  για το Πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο . Και αν λάβω υπόψη τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που δέχτηκα και οι δυο εκπομπές είχαν μεγάλη απήχηση. Ενδέχεται να το επαναλάβουμε και μάλιστα σύντομα. Μου καλοάρεσε……..

Σήμερα θα ανακοινώσουν  προπονητή οι Νέοι Ευγενείας . Έναν ικανότατο τεχνικό που έχει δουλέψει ελάχιστα στον Πειραιά . Αν και είναι Ευγενιώτης . Εκεί μεγάλωσε. Κάπου στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης . Δεν περιγράφω άλλο ….

Για την ώρα η ΑΕ Μοσχάτου παίζει ουσιαστικά μόνη της στο παιχνίδι των μεταγραφών. Για την ώρα…. Ποιος ξέρει τι θα γίνει αργότερα .Πιθανότατα κάποιοι να κρύβουν καλά τα χαρτιά τους και να ετοιμάζουν την αντεπίθεση τους αργότερα . Ήρεμα και χωρίς …σκάνδαλα ..Το καλό το …καράβι θέλει έμπειρο καπετάνιο. Αυτή είναι δική μου….παροιμία. Της στιγμής…..