Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Μια νέα προσπάθεια από την αρχή ξεκινά ο ιστορικός Περαμαϊκός που μετά από δυο χρόνια θα επανέλθει στο πρωτάθλημα , από το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας . Μια προσπάθεια που αρχίζουν  κάποιοι ρομαντικοί παράγοντες που αγαπούν παθολογικά  την ομάδα και θέλουν να την ξαναδούν και πάλι να ανασυντάσσεται…

Μια άλλη ομάδα η ΑΕ Νεάπολη  που δεν μετείχε στο περυσινό πρωτάθλημα , προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της . Υπάρχει θέληση για ανασύσταση της ομάδας ενώ αναζητούνται παράγοντες για να στελεχώσουν διοικητικά την ομάδα .Δεν είναι σίγουρο όμως ότι θα τα καταφέρουν ….

Από την Οδηγήτρια δεν ακούγεται το παραμικρό  και δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν θα επανεμφανιστεί η ομάδα  στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας .Το πιθανότερο είναι να λειτουργήσουν και φέτος μόνο τα τμήματα υποδομών ..

Στην  Αρμενική , όλα δείχνουν ότι δεν θα αγωνιστεί φέτος. Οι υπεύθυνοι της κοινότητας δεν φαίνεται να συγκινούνται με το τμήμα ποδοσφαίρου, για το οποίο αδιαφόρησαν πλήρως. Με αποτέλεσμα η ομάδα να βρεθεί μέσα σε δυο χρόνια από την Α’ στη Γ’ Πειραιά  και στην ανυπαρξία. Κρίμα….

Πέρυσι ο Ίκαρος Καλλιθέας  έδωσε τον Τσιτώνη στην Κ20 του Πανιωνίου, με τον παίκτη να διακρίνεται ιδιαίτερα. Φέτος ήταν η σειρά του Μάριου Κερίμ που πάει στον Αήττητο Σπάτων για την ομάδα κ19 .

Πηγή ταλέντων ο Ίκαρος . Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος του Γιάννη Περλορέντζου και των συνεργατών του . Και μέχρι τώρα τα καταφέρνουν πολύ καλά . Άλλωστε και τα περισσότερα παιδιά της ανδρικής ομάδας από τις υποδομές προέρχεται ….

Στην Ελλάδα Ποντίων πήγε ο  Στάθης Φουρίκης . Ένας ιδιαίτερα αξιόλογος τεχνικός που , όπου και αν έχει εργαστεί παρουσιάζει σημαντικό έργο . Ένα νέο ξεκίνημα για τον έμπειρο προπονητή σε μια πολύ καλή και σοβαρή ομάδα….

Η πρώτη του χρονιά σαν πρώτος προπονητής σε ομάδα Α’ Κατηγορίας ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Ο Λευτέρης Άννινος στην Δόξα Πειραιά έπιασε την ευκαιρία «από τα μαλλιά» και τα κατάφερε. Είναι πολύ αξιόλογος τεχνικός και μεγάλος δουλευταράς. Και τώρα του δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στο χέρι του είναι να τα καταφέρει και πάλι….

Επειδή έγινε εκτενής  αναφορά  για τις ηλικιακές κατηγορίες  των υποδομών, θα αναφερθούμε σήμερα  σε τρεις 16χρονους που αγωνίστηκαν στην ανδρική ομάδα και διακρίθηκαν ιδιαίτερα  την χρονιά που πέρασε .

Πρώτος από όλους ο Αντώνης Ντρούγκας του ΑΟΚ Φαλήρου . Που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο πιθανότατα σε όλη την Ελλάδα . Αν και αριστερός μέσος σημείωσε συνολικά 19 γκολ . Ο μόλις 16 ετών Ντρούγκας αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του ( πρωτάθλημα, Κύπελλο ,Play off ). Συνολικά 32 αγώνες και 2821 λεπτά .

Ξεχωριστή περίπτωση και  ο Ιντρίζ Μιρντίτα της Ένωσης Α.Α. Ρέντη . Έπαιξε στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας , αν και μόλις 16 ετών σε 21 αγώνες και 1870’ ενώ πέτυχε 16 γκολ…

Στα αξιοσημείωτα και η περίπτωση ενός ακόμα 16χρονου. Του Δημήτρη Ιωάννου που αγωνίζεται στον Άρη Αμφιάλης . Έπαιξε σε 21 παιχνίδια και συνολικά 1881’ σημειώνοντας 12 γκολ…..

Ποιος είπε λοιπόν ότι το Πειραϊκό ποδόσφαιρο δεν βγάζει ταλέντα;;

Λόγω της  έντονης βροχόπτωσης αναβλήθηκε η χθεσινή προπόνηση στο Summer Camp της ΑΕ Μοσχάτου. Οι  προπονήσεις θα συνεχιστούν , κανονικά σήμερα ενώ  η χθεσινή θα γίνει την Δευτέρα στις 2 Ιουλίου , τις ίδιες ώρες…..

Συνεχίζει την μεταγραφική του δραστηριότητα ο Ολυμπιακός Περάματος που όπως ανακοινώθηκε θα ξεκινήσει την προετοιμασία του στις 16 Αυγούστου. Στο μεταξύ συνεχίζονται τα ευμενή σχόλια για την πρόσληψη του Δημήτρη Βουτσινά στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.  Από όσα γράφτηκαν στο facebook ξεχώρισα αυτό που έγραψε ο προπονητής Χάρης Γαλούνης ο οποίος αφού συνεχάρη τη διοίκηση του Ολυμπιακού Περάματος για την πρόσληψη πρόσθεσε :«Σαββατιανέ μας έστειλες για ψάρεμα όλους!!! το μόνο που σου μένει τώρα είναι να πας στον Φερεντίνο .Σε βλέπω με το ντηλ της χρονιάς και εκεί!!!!!!». Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΑΕ Νίκαια Παντελής Αντωνίου που συνεργάστηκε με τον Βουτσινά φέτος τον αποκάλεσε « αρχοντοπροπονηταρά »!!….

«Έφυγε » από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών  ο παλαίμαχος Πειραιώτης ποδοσφαιριστής Γιώργος Κατσάβης . Είχε ξεκινήσει την μπάλα από τους μικρούς του Ολυμπιακού και στη συνέχεια έπαιξε στον Ηρακλή Νικαίας, ΑΣ Ποντίων , Δραπετσώνα. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα στο Νεκροταφείο Σχιστού…..

Σημαντικές εκπλήξεις  ετοιμάζει ο Πειραϊκός. Καταρχήν ήλθε σε συμφωνία με γνωστό προπονητή , ο οποίος αν και Αθηναίος έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες  του Πειραιά  . Παράλληλα  ήλθε σε συμφωνία με γνωστό παράγοντα που έχει  προσφέρει πολλά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο επι σειρά ετών σε άλλο σύλλογο . Μια σημαντική « μεταγραφή». Και τώρα το κουΐζ. Και των δυο τα επίθετα  του προπονητή και του παράγοντα  , έχουν ξενική κατάληξη…..

Νέο ξεκίνημα στη ζωή του Θωμά Μακαρονά . Ο ικανότατος ποδοσφαιριστής του ΑΣ Δραπετσώνα  και η εκλεκτή της καρδιά του Τζένη Απέργη, θα ενωθούν το Σάββατο με τα δεσμά του γάμου. Τις καλύτερες ευχές μας για βίον ανθόσπαρτο  στο πανέμορφο και ταιριαστό ζευγάρι…