Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Μια σημαντική πρόταση έκανε στη στήλη ο προπονητής Κώστας Κριμιτζάς σχετικά με τα καλοκαιρινά καμπ που γίνονται τα τελευταίο διάστημα :«Τώρα που τα γήπεδα του Πειραιά στερούνται συνωστισμού, θα μπορούσαμε να προσφέρουμε πιλοτικά ένα εβδομαδιαίο καλοκαιρινό camp ποδοσφαίρου σε παιδιά από οικογένειες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Περιφέρειας μας κι αυτό υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ.Π σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προπονητών Πειραιά, με πρώτα και βασικά κριτήρια την ανεργία και την πολυτεκνία….Εκτιμώ πως πολλοί συνάδελφοι θα θέλαμε να προσφέρουμε αφιλοκερδώς κι εθελοντικά τις υπηρεσίες μας…. Δυστυχώς υπάρχουν παιδάκια που οι οικογένειες τους δεν δύνανται να τους προσφέρουν αυτό το δώρο, την γνωριμία με το ποδόσφαιρο, το όμορφο ποδόσφαιρο, όπως τόσοι πολλοί ρομαντικά οραματιζόμαστε!»

Να λοιπόν που η στήλη επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά . Είχαμε γράψει για τον νέο προπονητή καθώς και για τον Γενικό Αρχηγό , πως τα επίθετα  τους έχουν ξενική κατάληξη. Και χθες ανακοινώθηκε  από τον Πειραϊκό ο καινούργιος προπονητής που είναι ο Θανάσης Παύλοβιτς . Ένας πολύ καλός και καταρτισμένος  τεχνικός ,  ο οποίος αν και είναι Αθηναίος  , έχει δουλέψει στον Πειραιά  για χρόνια με ξεχωριστή μάλιστα επιτυχία και είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Αυτή πάντως που ξεχωρίζει είναι η «μεταγραφή» του Σόλωνα Νουρτζανιάν ενός πραγματικού εργάτη του Πειραϊκού  ποδοσφαίρου το οποίο έχει υπηρετήσει από  πολλές θέσεις( αθλητής, προπονητής, διοικητικός παράγοντας ) . Φυσικά από την ομάδα της καρδιάς του την Αρμενική που μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στα πρωταθλήματα του Πειραιά,  θα απέχει  από τα δρώμενα . …Ο Σόλωνας λοιπόν αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση και θα βοηθήσει πολύ τον Πειραϊκό στη νέα του προσπάθεια… Μαζί του ο κ. Νουρτζανιάν θα έχει την ομάδα και την σύζυγο του Σύλβια Γεζεκελιάν, που αναλαμβάνει υπεύθυνη των ακαδημιών ….

Μια ακόμα σημαντική κίνηση της διοίκησης του Πειραϊκού. Που με ομόφωνη απόφαση ανακήρυξε επίτιμη πρόεδρο την κυρία Δήμητρα Βαμβακάρη ,ως  ένδειξη σεβασμού στον αείμνηστο σύζυγο της Γιώργο ένα σπουδαίο παράγοντα που διατέλεσε για χρόνια ηγέτης του ιστορικού συλλόγου……

Η σωστή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Ικάρου Καλλιθέας αποδίδει καρπούς και τα αποτελέσματα  είναι  ήδη γνωστά . Να σημειωθεί ότι το τμήμα Diamonds που αποτελείται από επιλέκτους των ακαδημιών του συλλόγου πήρε μέρος σε δυο διεθνή τουρνουά σε Σερβία και Αυστρία όπου πρώτευσε .Στο τμήμα αυτό τεχνικός διευθυντής είναι ο Διαμαντής Αθανασίου και προπονητής ο Κώστας Καραδήμος…..

Επειδή, όπως λένε και οι ίδιοι ,  τα αποδυτήρια είναι το δεύτερο σπίτι τους στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα  προχώρησαν σε ανακατασκευή και ανακαίνιση των νέων αποδυτηρίων της ομάδας .Στις κινήσεις αυτές πρωτοστάτησαν ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων του συλλόγου Αντώνης Αναστασιάδης και η οικογένεια του φροντιστή Λάμπρυ Παντασούλα…..

Γι’ αυτό που έχει απορία και  αναρωτιέται ο Βασίλης Τσιτούρας , το έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό . Μιλάμε για την περιβόητη  ..πόρτα των σωματείων που  θα είναι ανοικτή στο μέλλον  για τον προπονητή τον οποίο μόλις έχουν απολύσει. Κοινώς του έχουν δώσει …πόρτα . Μια πόρτα που ΘΑ  είναι ανοικτή (;) αργότερα . Προφανώς με αυτόν τον τρόπο τα σωματεία θέλουν να  «χρυσώσουν  το χάπι» του διωξίματος….

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να εγκαταλείψει την ενεργό δράση ο Γιάννης Κούσης και  έπιασε αμέσως δουλειά σαν προπονητής . Και μάλιστα στον ιστορικό Περαμαϊκό  που επανέρχεται φέτος στα Πειραϊκά πρωταθλήματα . Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να γίνει  για τον Γιάννη που αναμένεται να έχει ποδοσφαιριστές στο πρώτο του προπονητικό εγχείρημα  έμπειρους αθλητές με κάποιους από τους οποίους ήταν συμπαίκτης ή αντίπαλος……

Αποχώρησαν από τον Θησέα οι αδελφοί Βλαχουτσάκου. Που το όνομα τους ήταν συνδεδεμένο με τον ιστορικό σύλλογο . Μετά τον επιθετικό Γιώργο που πήγε στον Ηρακλή Νικαίας  έφυγε και ο γκολκίπερ Ηλίας που πήρε μεταγραφή για τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας……

Πανευτυχής ο Γενικός Αρχηγός του Πανφαληρικού και μέλος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών της Αθλητικής Ένωσης Χατζηκυριακείου Χρήστος Τζελέπης . Προχθές  ο γιος του Κωνσταντίνος  ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου μετά της εκλεκτής της καρδιάς του Ναταλίας Κίνα .Το μυστήριο έγινε στον Ναό της Παναγιάς στην Χώρα Πάτμου παρουσία αρκετών συγγενών και φίλων  που ευχήθηκαν στο πανέμορφο ζευγάρι « βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους ».

Στους  νεόνυμφους Κωνσταντίνο και Ναταλία , αλλά και στους πανευτυχείς γονείς  Χρήστο και Γεωργία Τζελέπη και Κωνσταντίνο Κίνα τις καλύτερες ευχές μας .Ο Πρόεδρος Δημήτρης Σαρρής το Δ Σ και όλη  η  οικογένεια των Βετεράνων της Αθλητικής Ένωσης Χατζηκυριακείου, εύχονται   όπως η αρχή μιας υπέροχης ζωής που κάθε μέρα θα γίνεται πιο όμορφη, και η ευτυχία να είναι οδηγός στην κοινή ζωή των δυο νεονύμφων…..

Τα Δραπετσωνίτικα …μυστήρια τα ξέρετε; Αν όχι καιρός να τα μάθετε. Πρόεδρος του ενός σωματείου της περιοχής παίρνει …μεταγραφή για το άλλο το γειτονικό . Μαζί του παίρνει και τον προπονητή ( με λένε …Γιώργο που λέει και το τραγούδι ) . Είναι θέμα ημερών να κλει(τσι) δώσει το θέμα . Όχι ο πρόεδρος  δεν τους έταξε τον ουρανό με τα ….αστέρια . Αυτά που λέμε είναι σοβαρά και όχι …Ποντιακά ανέκδοτα. Να το ξέρετε….

Όσο για τον ΑΣ Δραπετσώνας ο νέος προπονητής λέγεται Ανδρέας. Στα Ελληνικά….