Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη

Published

on

Αλλάζουν έδρα οι Μικτές Πειραιά και φεύγουν  από το γήπεδο Σιταποθηκών. Ή για να το διατυπώσουμε καλύτερα τις…φεύγουν . Η αντιδήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Σταυρούλα Συράκου ήθελε να μείνουν , αλλά  κάποιοι αντέδρασαν  που προπονούνται εκεί  γιατί, λέει,  είναι σε βάρος των ομάδων.  Μάλιστα.. Για τις Μικτές που είναι ο καθρέπτης του Πειραϊκού ποδοσφαίρου  ορισμένοι φέρνουν εμπόδια . Νέα έδρα πλέον θα είναι το γήπεδο του Ρέντη. Επίσημα δεν  υπάρχουν ανακοινώσεις για την  ώρα από την ΕΠΣΠ …..

Με την ευκαιρία να πούμε  ότι από την χρονιά που πέρασε έχει ξεκινήσει να γίνεται καλή δουλειά  στις Μικτές . Ήδη από τους προηγούμενους μήνες  άρχισε η προετοιμασία για τη νέα περίοδο με σωστό προγραμματισμό .

Για τις μικτές μίλησε το δραστήριο  μέλος  της Επιτροπής των Μικτών  Σταύρος Μορφόπουλος που μας είπε: « Όπως ανέφερε και σε συνέντευξη του ο Τέλης ο Μελάς η επιτροπή των μικτών έχει άριστη σχέση και με τους 2 προπονητές και το τεχνικό τους επιτελείο των τμημάτων Νέων και Παίδων. Και με τον Τέλη τον Μελά καθώς και με τον Θεολόγο τον Ρενιέρη η συνεργασία μας είναι άψογη ώστε οι μικτές του Πειραιά μα αποκτήσουν οντότητα και όραμα. Ακόμη και τώρα που όλα έχουν καταλαγιάσει ασχολούμαστε με θέματα που προκύπτουν ώστε όταν χρειαστεί να είμαστε πανέτοιμοι. Και σε αυτό έχουμε την απόλυτη στήριξη όλων των μελών του Δ/Σ της ΕΠΣΠ οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει με αγάπη και ενδιαφέρον τον θεσμό των μικτών. »……

Σας είχαμε προειδοποιήσει από προχθές ότι η Ελλάδα Ποντίων θα κάνει μια μεταγραφή σκέτη …ζάχαρη. Και χθες ο σύλλογος ανακοίνωσε την μεταγραφή του Γιώργου Ζαχαράτου προκαλώντας ιδιαίτερη  αίσθηση.  Είναι ένας σπουδαίος παίκτης που έχει προσφέρει πολλά παίζοντας σε επαγγελματικές κατηγορίες…..

Άλλον ένα ποδοσφαιριστή από την επαρχία που δεν έχει αγωνιστεί  ξανά στο Πειραϊκό πρωτάθλημα απέκτησε η ΑΕ Νίκαια . Η μεταγραφή μάλιστα του Κέριζα Λόρενς οριστικοποιήθηκε στο γουρλίδικο κατάστημα ΟΠΑΠ του Γενικού Αρχηγού της ομάδας Σταμάτη Γιαννιώτη που βρίσκεται στα Πετράλωνα επί της οδού Κειριάδων και σημειώνει πάντα επιτυχίες. Παρεμπιπτόντως  να πούμε ότι και ο Σταμάτης ήλθε πέρυσι στον Πειραιά , προερχόμενος εξ Αιτωλοακαρνανίας……

Δυο δυναμικοί από κάθε άποψη  ποδοσφαιριστές ανανέωσαν τη συνεργασία τους  με τον Ολυμπιακό Περάματος Είναι ο Σεβαστός Κατρακύλας  ο έμπειρος στόπερ ο κυματοθραύστης των αντίπαλων επιθέσεων με τεράστια προσφορά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο  αφού έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε  ομάδες όπως είναι η Αστυπάλαια Κορυδαλλού , ο ΑΣ Ποντίων, ο Αργοναύτης, οι Νέοι  Δραπετσώνας και Πανφαληρικός.  Επίσης  ο έμπειρος επιτελικό μέσος  Λεωνίδας Νικολακάκος που έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό Κερατσινίου , ΑΟ Κορυδαλλό, Αστέρα Κερατσινίου  και ξέρει την μπάλα όσο λίγοι στον Πειραιά , παρά τη σωματοδομή του. Και οι δυο θέλησαν να παραμείνουν στην ομάδα και να βοηθήσουν τη νέα προσπάθεια αφού αγάπησαν με πάθος  , την φανέλα του  Ολυμπιακό Περάματος …..

Με την ευκαιρία να πούμε ότι στον σύλλογο του Περάματος πνέει άνεμος γυναίκας, αφού ανέλαβε Γενική Γραμματέας η Χρύσα Παπουτσάκη την οποία η διοίκηση ευχαριστεί για την ευγενική της χορηγία στην ομάδα για τη νέα σεζόν…….

Ο Λαγκαδίτης ένας ιδιαίτερα αξιόλογος τερματοφύλακας που απέκτησε ο Πειραϊκός είναι η ….απάντηση στην αποχώρηση του Μπακαλάρου. Αποτελεί προσωπική επιλογή του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Σόλωνα Νουρτζανιάν, που είχε ιδιαίτερη εκτίμηση στον παίκτη από την κοινή παρουσία τους στην Αρμενική τα προηγούμενα χρόνια…..

Ένας άλλος πολύ καλός γκολκίπερ ο Χρήστος Βορρίσης που την χρονιά που πέρασε , αγωνιζόταν στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα , πήρε μεταγραφή για τον Παννεαπολικό. Το μάθαμε εντελώς τυχαία. Γιατί , πολιτική της διοίκησης , είναι να τις ανακοινώσει όλες μαζί. Εμείς όμως κύριε Τάσο θα κρατάμε….. τσίλιες …..

Και μιας και πιάσαμε την κουβέντα για τερματοφύλακες να πούμε ότι ο Αστέρας Κερατσινίου έκανε διάνα με την απόκτηση του Γιάννη Γουσγουνέλη που έχει πολύ παρουσία σε ομάδες, όπου και αν έχει αγωνιστεί…..

Δυστυχώς ο Δημήτρης Σκαραμαγκάς   και η σύζυγος του Βέτα είναι μεταξύ των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι . Ο Δημήτρης υπήρξε ένας σπουδαίος βετεράνος ποδοσφαιριστής που στο παρελθόν αγωνίστηκε σε ΑΕ Νίκαιας, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Προοδευτική και Ατρόμητο Πειραιά ενώ η σύζυγος του Βέτα παλαιά αθλήτρια του στίβου και νοσηλεύτρια στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας . Αιωνία η μνήμη τους. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια τους…..