Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη ….

Published

on

Όταν ανακοινώθηκε πως στο Κύπελλο Ελλάδος μαζί με τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ , θα μετάσχουν και οι 53 Κυπελλούχοι των ποδοσφαιρικών Ενώσεων όλης της χώρας , το δεχτήκαμε με ικανοποίηση . Όμως άλλος ήταν ο σκοπός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας . Καθαρά εισπρακτικός .Για τη συμμετοχή και μόνο θα πρέπει τα σωματεία να καταβάλλουν 500 ευρώ!! Χώρια τα έξοδα μετακινήσεων που φτάνουν τα 4000 € αν παίξεις σε νησί.

Τελικά μπροστά στην κατακραυγή αυτή , δόθηκε από την Ομοσπονδία  η διευκρίνιση ότι για φέτος η συμμετοχή είναι προαιρετική. Αφού δεν υπήρχε ο κατάλληλος χρόνος για να προετοιμαστούν οι ομάδες . Έτσι ο ΑΟ Καραβάς αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην διοργάνωση αυτή . Κατόπιν τούτου κλήθηκε ο φιναλίστ Εθνικός. Που μάλλον θα λάβει μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος. Γιατί οι κύριοι της ΕΠΟ αποφάσισαν πριν από λίγες μέρες ότι οι αγώνες Κυπέλλου θα διεξαχθούν στις 26 Αυγούστου!!!.Μάλιστα κύριοι. Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν έχουν ξεκινήσει ούτε καν προετοιμασία . Πότε να προλάβεις να ετοιμαστείς ; Πως θα κάνεις τον προγραμματισμό σου για τη νέα χρονιά , που με αυτόν τον τρόπο αποσυντονίζεσαι.. Από του χρόνου όμως η συμμετοχή θα είναι υποχρεωτική . Και όποια ομάδα δεν δεχτεί θα τιμωρηθεί με 2000 € πρόστιμο και – 5 βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα .  Κύριοι της ΕΠΟ  ποτέ δεν ενδιαφερθήκατε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . Πάντα ο ρόλος σας ήταν εισπρακτικός . Μόνο από την συμμετοχή των 53 Κυπελλούχων θα εισπράξετε 26.500€!! Που θα πάνε αυτά τα χρήματα; Ασφαλώς όχι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , όχι σε βελτίωση γηπέδων . Κάπου αλλού θα πάνε. Ξέρετε εσείς….

Τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν έσοδα . Δεν έχουν οικονομικούς πόρους . Συντηρούνται χάρη στο μεράκι και την αγάπη κάποιων ανθρώπων για την ομάδα της γειτονιάς τους . Ως πότε όμως θα γίνεται αυτό; Κάθε χρόνο τα σωματεία σε όλη τη χώρα μειώνονται . Φαίνεται όμως πως τους κυρίους της Ομοσπονδίας δεν τους ενδιαφέρει αυτό . Μόνο να εισπράττουν θέλουν….

Φοβερή η ανακοίνωση του ΑΟ Καραβά .Ικανοποίησε  όλους με τον τρόπο που έπιασε το σοβαρό αυτό θέμα .Μέσα σε λίγες γραμμές ανέπτυξε όλο το πρόβλημα που υπάρχει. Οι υπεύθυνοι του συλλόγου , έχουν αξιοπρέπεια . Γι’ αυτό δεν θα λάβουν μέρος στη  φετινή διοργάνωση  Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την ανακοίνωση του Καραβά ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ Κώστας Χολέβας, που συμφωνεί  απόλυτα με τα όσα αναφέρουν οι άνθρωποι του συλλόγου……

Ξεκίνησε την προετοιμασία της χθες η ΑΕ Μοσχάτου. Και ο πρόεδρος της  Στέφανος Φαναρίτης σχολίασε στο facebook :
Νέα  χρονιά γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες, μια χρονιά , με όραμα και πίστη για διάκριση. Υγεία πάνω από όλα Παναγία μου. Να μην έχουμε τραυματισμούς, ούτε εμείς ούτε καμία ομάδα. Ο Θεός να έχει όλους καλά, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές φιλάθλους και τις οικογένειες όλων μας. Καλή χρονιά με υγεία σε όλον τον ποδοσφαιρικό Πειραιά.»Ωραίες πραγματικά δηλώσεις ….

Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε το νέο σωματείο Αστέρας Σαλαμίνας που ιδρύθηκε φέτος. Μια ομάδα της οποίας υπεύθυνος είναι ο Βαγγέλης Ντάγκας που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα αυτή θα  λάβει μέρος στο πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣΠ και από του χρόνου  και στο αντρικό…..

Μετά από 12 χρόνια ο αρχηγός και ηγέτης του ΑΟ Πειραιά ο Μίλτος Μανιάτης , άλλαξε ομάδα και πήγε στους Λέοντες Καμινίων. Όχι όμως γήπεδο και γειτονιά ..

Μιας  και αναφερθήκαμε στους  Λέοντες να πούμε ότι ετοιμάζουν κι άλλη μεταγραφή. Δεν πρόκειται να την …μαρτυρήσω . Ακόμα και αν με …γαργαλίσετε…..

Φοβερό αυτό με τον γκολκίπερ Στάθη Αθανασίου . Που αγωνίστηκε σε δυο ομάδες Β’ Κατηγορίας  την χρονιά που πέρασε. Ξεκίνησε στον Δία Κορυδαλλού και συνέχισε στον Προφήτη Ηλία.  Ο πρώτος ανήλθε στην Α’  Κατηγορία, ο δεύτερος υποβιβάστηκε στην Γ’. Έτσι ο ….μέσος όρος έλεγε Β’ . Γι’  αυτό άλλωστε μετακόμισε στον Αστέρα Νίκαιας με δανεισμό από τον Δία .Πλήρης …ισορροπία …..