Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Αυτό που αναμένεται να γίνει φέτος στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο θα είναι πρωτοφανές και δεν θα έχει προηγούμενο. Φυσικά μιλάμε για το τεράστιο γηπεδικό πρόβλημα που υπάρχει .Και σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση της Επιτροπής πρωταθλήματος καθώς και αυτής των υποδομών…..

Το «ΣΟΚ » της τελευταίας στιγμής μας έρχεται από το ΕΑΚ Κορυδαλλού , όπου μάθαμε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη  θα κλείσει , προκειμένου να γίνουν εργασίες . Ουσιαστικά θα γίνει  πλήρης ανακατασκευή του ταρτάν του στίβου  , και «αναμόχλευση» του πλαστικού χλοοτάπητα  (όχι αντικατάσταση), καλλωπισμός των αποδυτηρίων , WC, εξεδρών. Υπολογίζεται ότι τα έργα  θα διαρκέσουν για ένα περίπου μήνα, αν όλα βέβαια πάνε  καλά . Αυτό βέβαια θα αποτελέσει ένα τεράστιο πρόβλημα για τις επτά ομάδες της Α’ Κατηγορίας   που προπονούνται και αγωνίζονται εκεί.  Που θα πάνε όλο αυτό το διάστημα τα σωματεία αυτά ; Κι αφού ήταν προγραμματισμένο να γίνει το έργο , γιατί δεν έγινε μέσα στο καλοκαίρι , που ήταν κλειστό το γήπεδο και δεν κουνιόταν φύλλο ;Για  άλλη μια φορά λοιπόν έχουμε το θέατρο του παραλόγου…..

Για το γήπεδο του ΣΕΦ γράψαμε χθες . Και εδώ ακόμα τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει . Κάτι που αναμένεται να γίνει από μέρα σε μέρα ( διατηρούμε τις αμφιβολίες μας γι’ αυτό) με κίνδυνο να χαθεί σχεδόν όλη η χρονιά και τα σωματεία που προπονούνται εκεί να περιπλανώνται από δω κι από κει  και να πληρώνουν ακόμα σε ιδιωτικά γήπεδα για να προπονηθούν….

Στο γήπεδο του Ρέντη, εκεί όπου γίνονταν αρκετοί αγώνες κάθε Κυριακή , τόσο του ανδρικού , όσο και των πρωταθλημάτων υποδομής που φέτος θα είναι τρία ( Κ14-Κ16-Κ18) θα μειωθούν . Κι αυτό γιατί όταν αγωνίζεται ο Ατρόμητος Πειραιά σαν γηπεδούχος για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής , μόνο ένας αγώνας θα ορίζεται το πρωί. Χώρια ότι στο γήπεδο αυτό θα είναι η έδρα και των γυναικείων ομάδων Εθνικού Πειραιά  και  Φοίνικα Αγίας Σοφίας που λόγω ΕΠΟ θα έχουν προτεραιότητα. . Κι όλα αυτά σε ένα γήπεδο που δεν είναι και στα καλύτερα του, όσον αφορά τον πλαστικό χλοοτάπητα….

Συνωστισμός αγώνων  θα υπάρχει στα γήπεδα Νίκαιας ( όπου είναι η έδρα της Προοδευτικής ,Χαραυγής Π. Νικολαΐδη( μόλις ανακατασκευάστηκε) , Σιταποθηκών και Κορυδαλλού (όταν φτιαχτεί) όπου αγωνίζονται επτά ομάδες στην Α’ Κατηγορία….. Αναγκαστικά θα πέσει το βάρος και στο γήπεδο Περάματος , όπου θα αγωνίζονται ως γηπεδούχοι και ξένες, προς την πόλη, ομάδες.

Εκεί που θα υπάρξει πραγματική «ασφυξία» είναι στο γήπεδο Σαλαμίνας , όπου θα μαζευτούν ΟΛΕΣ οι ομάδες του νησιού. Με τον Αμπελακιακό που λόγω Γ’ Εθνικής, θα έχει  προτεραιότητα . Θα αγωνίζονται επίσης εκεί ο Αίας , οι Σαλαμινομάχοι η ΑΕ Σαλαμίνας  . Χωρίς να υπολογίζουμε εκεί τα τμήματα υποδομών των παραπάνω συλλόγων , καθώς και του νεοσύστατου Αστέρα Σαλαμίνας. Σκέπτεστε τι  έχει να γίνει ; Κι όλα αυτά γιατί τα έργα ανακατασκευής στο γήπεδο Αμπελακίων , αντί να ξεκινήσουν τον Μάη , θα αρχίσουν τον Σεπτέμβρη. Ξέρω, ξέρω. Αθάνατη Ελληνική γραφειοκρατία…..

Ξεκίνησε η προετοιμασία του Αστέρα Νίκαιας .Το μάθαμε μέσω των απολαυστικών ανακοινώσεων  του συλλόγου. Γράφουν λοιπόν : Ας αρχίσουν οι χοροί Με όλες τις επισημότητες ξεκίνησε η προετοιμασία του Αστέρα Νίκαιας τη Δευτέρα στο γήπεδο της Νίκαιας. Ο πρόεδρος Μάνθος Πετράκης και 4 ακόμα μέλη της διοίκησης, μαζί με τους προπονητές, Άγγελο Σκανάτοβιτς και Παναγιώτη Ξερούλια καλωσόρισαν τους 26 ποδοσφαιριστές που ”έσυραν τον πρώτο χορό” και τους ευχήθηκαν για την καλή χρονιά. Πολλά τα νέα πρόσωπα (αρκετά από αυτά για να δοκιμαστούν) και ακόμα περισσότερα τα χαμόγελα από όλους αφού ξαναβρέθηκαν μετά από καιρό στην ”πίστα” με τις μπάλες για τις πρώτες ζεμπεκιές!»…..

Διάβασε το χθεσινό μας άρθρο για τις μεταγραφικές «βόμβες » καλός φίλος της στήλης και σχολίασε : «Ακούμε τελευταία για βόμβες . Τον Δεκέμβρη να δούμε τι στάχτες θα έχουν αφήσει .». Σωστός!!….