Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου   Πειραιά ( 1η και 2η φάση) καθώς και ο διαχωρισμός των ομίλων στην Α’ και στην Β’ Κατηγορία. Δεν θα μπούμε  στη διαδικασία να πούμε ποιος όμιλος είναι  πιο εύκολος  ή πιο δύσκολος. Όλα αυτά είναι θεωρίες . Γιατί και πέρυσι τέτοια εποχή , άλλες ομάδες θεωρούσαν στην Α’ Κατηγορία φαβορί και άλλες ανέβηκαν τελικά στην Γ’ Εθνική. Η αξία φαίνεται μέσα  στο γήπεδο και όχι από τις μεταγραφές …

Πολύ καλή δουλειά έκανε η Επιτροπή Πρωταθλήματος με τον Κώστα Χολέβα και τον συνεργάτη του Νίκο Παρασκευάκο. Είχε προνοήσει για όλα ….

Στην Α’ Κατηγορία έγιναν δυο ειδικές κληρώσεις . Στην πρώτη μπήκαν οι πέντε πρώτες ομάδες από  κάθε όμιλο , σύμφωνα με την βαθμολογική τους θέση στην περυσινή αγωνιστική περίοδο . Έτσι από τον 1ο όμιλο  ήταν οι ΑΕ Μοσχάτου, Αετός Κορυδαλλού ,Ερμής Κορυδαλλού, Αμφιάλη και Ένωση Α.Α. Ρέντη και από τον 2ο οι Κύπρος Κορυδαλλού , ΑΟ Καραβάς, Ήφαιστος , Χαραυγή, Αίας Σαλαμίνας . Αυτές οι δέκα ομάδες διαχωρίστηκαν με κλήρωση σε δυο ομίλους. Συγκεκριμένα στον 1ο όμιλο  κληρώθηκαν οι Αμφιάλη, Αίας , Ήφαιστος, Ερμής, Χαραυγή και στον 2ο Αετός Κορυδαλλού, Ένωση Α.Α. Ρέντη ,  Κύπρος, ΑΕ Μοσχάτου, ΑΟ Καραβάς ….

Στην δεύτερη ειδική κλήρωση πήραν μέρος οι τέσσερις  ομάδες που ανήλθαν φέτος στην Α’ Κατηγορία. Και είναι οι ΑΟ Καστέλλα , Δίας Κορυδαλλού( 1ος όμιλος) , Ατρόμητος Κερατσινίου, Αναγέννηση Μοσχάτου ( 2ος )

Στην Β’ Κατηγορία τώρα . Εδώ έγιναν τρεις ειδικές κληρώσεις . Στην πρώτη ήταν  οι    ομάδες που υποβιβάστηκαν . Οδηγήτρια Φαληρικός, , ΑΕ Αίγινας( 1ος όμιλος) Νίκη Ρέντη Παντζιτζιφιακός( 2ος όμιλος )

Στην δεύτερη μετείχαν  οι τρεις σύλλογοι που ανήλθαν από την Γ’ Κατηγορία. Ολυμπιακός Περάματος ( 1ος όμιλος) ,Φίλαθλοι  Ένωση Καμινίων (2ος ) .

Στην τρίτη ειδική κλήρωση μετείχαν οι έξι ομάδες που πήραν μέρος στα play off  αλλά δεν ανήλθαν. Είναι οι Νέοι Ευγενείας, ΑΕ Νίκαια, Πειραϊκός( 1ος όμιλος) Αστέρας Κερατσινίου, ΑΟΚ Φαλήρου, , Ολυμπιακός Κερατσινίου( 2ος )  .

Σίγουρα η χρονιά  φέτος είναι πολύ δύσκολη , αφού υπάρχουν τρομερά προβλήματα κυρίως γηπεδικά . Που πονοκεφαλιάζουν ιδιαίτερα την Επιτροπή Πρωταθλήματος . Ο Κορυδαλλός κλείνει μέσα στο Σεπτέμβρη ( ελπίζουμε για δυο εβδομάδες μόνο) , οι Σιταποθήκες βάζουν λουκέτο τον Χειμώνα, το γήπεδο του Ρέντη δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια λόγω Ατρομήτου που παίζει στη Γ’ Εθνική , και δυο γυναικείων ομάδων του Εθνικού και του Φοίνικα Αγίας Σοφίας που παίζουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της ΕΠΟ, στη Νίκαια παίζει η Προοδευτική , στη Σαλαμίνα «συνωστισμός». Το μεγάλο βάρος φέτος θα πέσει στα γήπεδα Δραπετσώνας , Μοσχάτου και Περάματος …

Ακούστηκε ότι θα γίνουν προσπάθειες μήπως σε κάποια γήπεδα βελτιωθεί ο ηλεκτροφωτισμός, ώστε να μπορούν να γίνονται και νυκτερινοί αγώνες . Διαφορετικά η Δευτέρα είναι αναπόφευκτη . Για έναν επιπλέον λόγο . Για να μπορούν να σφυρίζουν διαιτητές που την Κυριακή θα έχουν ορισθεί σε Εθνικά πρωταθλήματα…..

Έγινε μεγάλη συζήτηση για το θέμα του γηπέδου στο ΣΕΦ . Εκεί όπου τα έργα θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες. Από κει και πέρα όμως τι γίνεται; Που θα πάνε τα επτά σωματεία  να προπονηθούν όλο αυτό το διάστημα που το γήπεδο θα είναι κλειστό; Ακούστηκαν διάφορες απόψεις στις οποίες θα αναφερθούμε τις επόμενες μέρες . Το θέμα είναι πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα . Να υπάρξουν πιέσεις προς τον εργολάβο , ώστε και καλή δουλειά να κάνει , αλλά και να παραδώσει το έργο στην ώρα του…..

Αναμένεται λοιπόν πολύ βαρύς ο χειμώνας φέτος…

Πολλές ομάδες δεν έχουν πάρει ακόμα παραχωρητήριο από τους Δήμους. Στο γήπεδο του Μοσχάτου χωρίστηκαν οι ομάδες από δυο  σε κάθε όμιλο . Στον 1ο η Θύελλα και η Καστέλα και στον 2ο η ΑΕ Μοσχάτου και η Αναγέννηση . Ο κ. Φαναρίτης όμως υποστήριξε ότι η Καστέλλα δεν έχει πάρει παραχωρητήριο από τον Δήμο Μοσχάτου –Ταύρου…

Στο γήπεδο Κορυδαλλού θα αγωνίζονται επτά ομάδες του Δήμου.Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά … Στον 1ο όμιλο μετέχουν τέσσερις  οι Ερμής, Δίας, ΑΟ Κορυδαλλός ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα και στον 2ο τρεις οι Αετός, Κύπρος, Αστυπάλαια. ….

Μέχρι και θέμα μπράβων συζητήθηκε . Και ο Γιάννης Σπάθας χαριτολογώντας το «πέταξε»: «Είδαμε πέρυσι στα γήπεδα μπράβους,Μην τρέχετε αλλού . Από την Ένωση να τους ζητάτε. Να βγάλουμε και μεις κανένα φράγκο»!!!…

Πριν από την κλήρωση ο εκπρόσωπος του Ατρομήτου Κερατσινίου Γιώργος Καρανάσος απείλησε ότι η ομάδα του δεν θα κατέβει  στο πρωτάθλημα , σε ένδειξη διαμαρτυρίας , αφού θεωρεί ότι η ομάδα του είναι αδικημένη στον ορισμό  των ωρών προπονήσεων στο γήπεδο Χαραυγής. Μάλιστα μοίρασε σε έγχρωμες φωτοτυπίες το πρόγραμμα για να αποδείξει αυτό που ισχυρίστηκε …..

Ο πρόεδρος του Ηφαίστου Νίκος Μανιατάκης, έβγαλε από την κληρωτίδα την ομάδα του(!!!), ενώ ο Στέφανος Φαναρίτης τράβηξε τον κλήρο του ΑΟ Καραβά , του σημαντικού του αντιπάλου…

Την κλήρωση του Κυπέλλου έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Ποντίκης με άψογο τρόπο έχοντας την βοήθεια του διευθυντή των γραφείων της ΕΠΣΠ Παναγιώτη Νταλάκο . Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος , φέτος ο Κυπελλούχος Πειραιά θα λάβει υποχρεωτικά μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος…

Η πρώτη φάση του Κυπέλλου θα γίνει στις 15-16 Σεπτεμβρίου και μετέχουν σε αυτή ομάδες β’ και Γ’ Κατηγορίας . Στην δεύτερη μετέχουν που θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα  μετέχουν και ομάδες Α’ Κατηγορίας που εφόσον κληρώθηκαν με ομάδες μικρότερης κατηγορίας θα είναι φιλοξενούμενες. Στην τρίτη φάση θα μετέχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν , μαζί με τις έξι της Γ’ Εθνικης ….

Στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας αλλά και στο Κύπελλο μετέχει και η Οδηγήτρια . Στην χθεσινή κλήρωση δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος της . Αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Μπορεί όμως και να σημαίνει πολλά…..

Σήμερα στις 19.30 στην καφετέρια «Γκέτο» στα Καμίνια θα γίνει η παρουσίαση του νέου ΑΟ Καραβά και  των καινούργιων  αποκτημάτων του συλλόγου…..

Αύριο στις 18.30 στα γραφεία της ΕΠΣΠ θα γίνει συγκέντρωση σωματείων σχετικά με τις νέες ηλικίες που θα ισχύσουν στα πρωταθλήματα υποδομών . Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη…

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply