Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σχετικά με τους αγώνες του Σαββάτου που διακόπηκαν δεχτήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα και  μηνύματα . Όλοι καταδίκασαν τα επεισόδια και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνέχεια . Εγώ  θα σταθώ και σήμερα στο θέμα με τους διαιτητές. Ορισμένες ομάδες για λόγους οικονομίας δεν καλούν διαιτητές και αυτά τα φιλικά παιχνίδια τα …βαπτίζουν οικογενειακό  δίτερμα . Τα αποτελέσματα τα είδαμε . Και αν κάποιοι δεν βάλουν μυαλό θα υπάρχει και συνέχεια . « Είναι ανόητο για ελάχιστα ευρώ να γίνεται αυτό». Δήλωσε ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Πειραιά Μπάμπης Μοιραδωράκης και πρόσθεσε:« Έτσι  ούτε οι παίκτες μαθαίνουν κανονισμούς, ούτε προσαρμόζονται κοινωνικά . Η παρουσία των διαιτητών και των γιατρών στα φιλικά είναι απαραίτητη »…

Μια πολύ σημαντική κίνηση από τον Αετό Κορυδαλλού  που δείχνει σε όλους μας πως πρέπει να λειτουργεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε ο ιστορικός σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί υποδειγματικά στον χώρο χωρίς να προκαλεί και να δίνει δικαιώματα. Έχει καλέσει όλα τα σωματεία του ομίλου στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 σε μια προσπάθεια για σύσφιξη των σχέσεων τους και ανταλλαγή απόψεων . Γιατί θα πρέπει να καταλάβουμε καλά όλοι  πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι . Και τίποτα περισσότερο. Αν το καταλάβουμε αυτό όλοι, θα είναι καλό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο….

Και επίσημα  πλέον η ΑΕ Νίκαια αναστέλλει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις . Ήδη ανακοινώθηκε από την ΕΠΣΠ ότι  ματαιώνεται ο αγώνας της στο Κύπελλο με τον Αστέρα Νίκαιας που πήρε την πρόκριση «στα χαρτιά ». Η αποχώρηση του ιστορικού συλλόγου , έχει γίνει θέμα συζήτησης και σχολίων  τις τελευταίες μέρες στα  ποδοσφαιρικά στέκια. Να σταθούμε λίγο στην περίπτωση του Παντελή Αντωνίου ενός μεγάλου παράγοντα του συλλόγου  , ενός πραγματικού εργάτη   του Πειραϊκού ποδοσφαίρου, που η απόφαση αυτή της διοίκησης  τον έχει κλονίσει ψυχολογικά. Ο Παντελής είναι δεμένος εδώ και πολλά χρόνια με την ΑΕ Νίκαια την οποία υπηρέτησε πιστά και με ανιδιοτέλεια….

Για ένα θλιβερό καθήκον βρέθηκε χθες στον Βόλο ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας . Πήγε για να συμπαρασταθεί στον αδελφικό του φίλο παλαιό διαιτητή Α’ Εθνικής και αρχιδιαιτητή της ΕΠΣ Μαγνησίας Σπύρο Κανούλη που έχασε τον γιο του εντελώς ξαφνικά ο οποίος υπέστη έμφραγμα ενώ κοιμόταν . Κι ήταν μόλις 40 ετών…..

Ξεκίνησαν από την Δευτέρα οι προπονήσεις των Μικτών ομάδων Νέων και Παίδων της ΕΠΣ Πειραιά . Το μέλος της Επιτροπής Σταύρος Μορφόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά:

.Στο νέο περιβάλλον πλέον στο γήπεδο Ρέντη συνεχίζουμε από εκεί που είχαμε σταματήσει. Οι προπονητές μας έχουν καταλήξει σε ένα κορμό 25 παιδιών χωρίς να σημαίνει ότι όποιος αθλητές προσπαθεί και αξίζει δεν θα ενταχθεί στις μικτές. Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυνατά για την καταξίωση των μικτών της Ένωσης μας. »….

Μεγάλη ήταν η παρουσία των μη αξιολογημένων Πειραιωτών διαιτητών στις εξετάσεις που έγιναν στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά . Γύρω στα 70 άτομα κατέκλυσαν την αίθουσα δίνοντας εντυπωσιακό παρών.

Παρόντες πέρα από τον αρχιδιαιτητή Μπάμπη Μοιραδωράκη και οι παρατηρητές- εκπαιδευτές διαιτησίας Γιώργος Κωστάκος, Νίκος Φαντόπουλος, Γιάννης Χασάπης,  Ελένη Λαμπαδαρίου, Νίκος Δροσινός, Νεκτάριος Βικτωράτος
Δυο «τεσσάρες » «έφαγε» ο Αστέρας Νίκαιας σε φιλικά παιχνίδια από Δία Κορυδαλλού και ΑΟ Κορυδαλλό , αλλά οι άνθρωποι της ομάδας είναι «έξω καρδιά ».   Το διακωμώδησαν  μάλιστα .Ανέβασαν μια φωτογραφία με δυο  ζάρια στο … τέσσερα κοινώς  ….ντόρτια και έγραψαν χαρακτηριστικά :  «Έφερε ντόρτια Μετά το 2-4 από τον Δία Κορυδαλλού, ήρθε και το 1-4 από τον Α.Ο.Κορυδαλλός για να τελειώσει μια δύσκολη ”παρτίδα” παιχνιδιών με ντόρτια στην άμυνα για τον Αστέρα Νίκαιας. »Απλά μοναδικοί οι Νικαιώτες του Σκανάτοβιτς….

«Πίνει νερό» στο όνομα του Γενικού Αρχηγού Νίκου Χοχλάκη ο προπονητής του ΑΟ Κορυδαλλού Δημήτρης Αλειφεράκης, αναγνωρίζοντας έτσι την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει  για την ομάδα .Χαρακτηριστικά μας είπε:

« Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου στον άνθρωπο και παράγοντα Νίκο Χοχλάκη. Είναι πραγματικά τα πάντα όλα. Χωρίς τίτλους , ταμπέλες , κοστούμια . Αν δεν υπήρχε αυτός δεν θα υπήρχε Κορυδαλλός.» Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Δημήτρη . Ο Νικόλας αποτελεί κόσμημα όχι μόνο  για τον ΑΟ Κορυδαλλό , αλλά και για το  Πειραϊκό ποδόσφαιρο γενικότερα , αφού εκτός των άλλων μετέχει και στην επιτροπή υποδομών της ΕΠΣΠ …..

Νέο επαγγελματικό ξεκίνημα για τον Γιάννη Κουδουνάκο . Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Χαλκηδόνας και της Φλόγας Νίκαιας  ανοίγει μαζί με τους αδελφούς Σταύρο και Σπύρο Κονόμη ψητοπωλείο στο Νέο Φάληρο επί της οδού Ειρήνης 12(Σταύρος νο3 )  , τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν την επόμενη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου. Καλές δουλειές….