Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Πολύ σημαντική η κίνηση της διοίκησης της ΕΠΣ Πειραιά να τιμήσει στην χθεσινή εκδήλωση της  κλήρωσης των πρωταθλημάτων και το Κυπέλλου με αναμνηστικές πλακέτες  δυο τεράστιες προσωπικότητες  που έχουν γράψει ιστορία στο Πειραϊκό και γενικότερα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον Δημήτρη Μουρίκη και τον Νίκο Λαγογιάννη.   Ο πρώτος διατέλεσε παράγοντας  στην ΕΠΟ και στον Πειραιά και ο δεύτερος διεθνής διαιτητής, κορυφαίο διοικητικό στέλεχος τόσο στην διαιτησία του Πειραιά , όσο και στην Ομοσπονδία Διαιτητών. Και οι δυο αρκετά συγκινημένοι ευχαρίστησαν την ΕΠΣΠ για την τιμή που τους έκανε και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Τις πλακέτες έδωσαν συμβολικά , στον μεν Δημήτρη Μουρίκη δυο , επί σειρά ετών , παράγοντες Πειραϊκών συλλόγων , ο Νίκος Μανιατάκης του Ηφαίστου  και ο Δημήτρης Μέγγουλης του ΑΟ Καραβά , στον δε Νίκο Λαγογιάννη ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΠ Στέλιος Μπρατσόλης και ο διεθνής διαιτητής Ηλίας Σπάθας που υπήρξε μαθητής του «δάσκαλου»….

Παρών στη χθεσινή γιορτή και ο Χρήστος Στούκας , ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που έχει περάσει από το Πειραϊκό ποδόσφαιρο , καθώς και ο Ανδρέας Στρατής……

Στην ομιλία του ο Γιάννης Σπάθας έκανε ειδική αναφορά ονομαστικά στους υπαλλήλους της ΕΠΣΠ , συνεργάτες όπως τους αποκάλεσε, για την τεράστια προσφορά και τη συνέπεια τους προς όλους τονίζοντας ότι αν και εργάζονται ατελείωτες ώρες καθημερινώς  δεν δέχονται να πάρουν υπερωρίες….

Χωρίς προβλήματα διεξήχθησαν οι αγώνες της 1ης φάσης του Κυπέλλου Πειραιά , το Σαββατοκύριακο . Όλα κύλησαν ομαλά και μακάρι να είναι έτσι και η συνέχεια….

Στο παιχνίδι ΑΕ Χατζηκυριακείου και Ποσειδώνας δίδαξαν ήθος και έδειξαν ότι αφήνουν πίσω το παρελθόν. Συγχαρητήρια και στους δυο….

Από τους 17 αγώνες οι τρεις κρίθηκαν στην παράταση και άλλοι τρεις στα πέναλτι.

Το σκορ της ημέρας η εντυπωσιακή νίκη της ΑΕ Καμινίων των πιτσιρικάδων  του Δημήτρη Τζανετουλάκου  μέσα στο Πέραμα επί του Νέου Ικονίου με 2-7 .

Ο Περαμαϊκός  και ο Μιθριδάτης επέστρεψαν δριμύτεροι . Μετά από δυο χρόνια ο ιστορικός σύλλογος του Περάματος και μετά από ένα οι Πόντιοι . Και οι δυο σάρωσαν με 4-0 τους Σαλαμινομάχους και την Δάφνη Ταμπουρίων αντίστοιχα….

Παραλίγο να μην γίνει ο αγώνας Φιλάθλων – Ηρακλή Νίκαιας στον Κορυδαλλό. Ο διαιτητής Τραϊφόρος διαπίστωσε  ότι δεν φαίνονται καλά οι γραμμές . Απευθύνθηκε στους τυπικά γηπεδούχους Φιλάθλους, που φυσικά δεν μπορούσαν να δώσουν  λύση. Ο φύλακας του γηπέδου δήλωσε αδυναμία για να βάψει τις γραμμές αφού δεν είχε τα υλικά. Ο διαιτητής απευθύνθηκε στην επιτροπή Διαιτησίας και στον κ. Μοιραδωράκη ο οποίος συνέστησε στον Τραϊφόρο να κάνει το παιχνίδι δείχνοντας μια ιδιαίτερη προσοχή στις γραμμές των μεγάλων περιοχών. Ο αγώνας διεξήχθη κανονικά και ούτε γάτα , ούτε ζημιά….

Πως τα φέρνει η μοίρα.. Προχθές αγωνίστηκαν για το Κύπελλο Φίλαθλοι- Ηρακλής Νίκαιας και Νέοι Ευγενείας- Πανιώνιος Κερατσινίου . Τα δυο αυτά ζευγάρια θα συναντηθούν ξανά εκ νέου . Αυτή τη φορά για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος….

Ένα πολύ μεγάλο ζευγάρι έβγαλε η χθεσινή κλήρωση του Κυπέλλου . Προοδευτική απέναντι στον Αμπελακιακό. Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πέρυσι . Στα Αμπελάκια , όπου οι Σαλαμίνιοι είχαν αποκλείσει τους «βυσσινί»….

Επίσης ο νικητής του αγώνα Αίαντα Σαλαμίνας- ΑΕ Μοσχάτου θα αντιμετωπίσει στην έδρα του το Κερατσίνι….

Σύμφωνα με τα ..στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν και με τις υπάρχουσες συνθήκες φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πειραιά είναι ο …Αστέρας Νίκαιας.!!!!Στον πρώτο γύρο κληρώθηκε με την ΑΕ Νίκαια και προκρίθηκε «στα χαρτιά ». Στην επόμενη φάση πέρασε μετά από κλήρωση , χωρίς αγώνα.  Στον τρίτο γύρο θα αντιμετωπίσει σαν γηπεδούχος τον νικητή Ολυμπιακού Κερατσινίου – Αστεριών Δραπετσώνας. Με την ρέντα που έχουν οι Νικαιώτες όλα μπορούν να συμβούν…..

Στον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στον Αστέρα Κερατσινίου και τον Ολυμπιακό Κερατσινίου, με ερυθρόλευκα αγωνίστηκαν οι του Αστέρα. Γεγονός που μπέρδεψε αρχικά αρκετούς φιλάθλους. Είναι αυτό που λέμε. Άλλος είχε το όνομα κι άλλος τη χάρη….

Ένα  μεγάλο άλμα στην καριέρα του έκανε ο ταλαντούχος  τερματοφύλακας του Πανιώνιου Κερατσινίου Στράτος Πασαλιμανιώτης . Ο 18χρονος πορτιέρο πήρε μεταγραφή για την ΠΑΕ Πανιώνιος με στόχο μια μεγάλη καριέρα . Από τον μικρό Πανιώνιο στον μεγάλο…..

Σήμερα και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος Αγιασμός όλων των τμημάτων (ακαδημίες-αντρικό) της Α.Ε Μοσχάτου. Καλούνται όλα τα παιδιά της Ακαδημίας με τα προπονητικά τους ρούχα, καθώς επίσης και όσοι γονείς επιθυμούν να είναι κοντά στα παιδιά τους.…