Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Ολοκληρώθηκε η τρίτη  φάση του Κυπέλλου Πειραιά .

Έμειναν εκτός δυο μεγάλες και ιστορικές ομάδες . Η Προοδευτική που αποκλείστηκε στα πέναλτι από τον Αμπελακιακό , και το Κερατσίνι που γνώρισε την ήττα από την πολύ δυνατή φέτος ΑΕ Μοσχάτου .

Συνεχίζουν στον θεσμό 16 ομάδες . Οι τέσσερις από τις έξι της Γ’ Εθνικής ( Εθνικός, Ιωνικός, Ατρόμητος Πειραιά, Αμπελακιακός ) οι έντεκα από τις εικοσιοκτώ της Α’ Πειραιά ( Αετός Κορυδαλλού , Αμφιάλη, Ατρόμητος Κερατσινίου , Ερμής Κορυδαλλού, ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού , ΑΟ Καραβάς,  Κύπρος Κορυδαλλού,  ΑΕ Μοσχάτου , ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα, ΑΕ  Περάματος, Χαλκηδόνα  και μια ομάδα από την Β’ Πειραιά ο αξιόμαχος Αστέρας Νίκαιας……

«Μαλλιά κουβάρια » έγιναν στην Ελλάδα Ποντίων πριν από τον χθεσινό αγώνα  με τον Ατρόμητο Πειραιά. Ο τεχνικός της ομάδας Στάθης Φουρίκης και ο προπονητής τερματοφυλάκων Τάκης Κουσίδης υποστήριξαν ότι έγινε παρέμβαση στο έργο τους από τον πρόεδρο Νώντα Πουλή. Αποφάσισαν να παραιτηθούν, αλλά κάθισαν στον πάγκο κανονικά και ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους στο τέλος. Όμως με τη λήξη και ο κ. Πουλής δήλωσε ότι φεύγει από την ομάδα λόγω διαφωνίας του με στελέχη της διοίκησης ενώ όπως μας είπε , αυτός ήταν που υποχρέωσε τους δυο προπονητές σε παραίτηση.  Γεγονός είναι ότι ο ιστορικός Ποντιακός σύλλογος οδηγείται σε περιπέτειες, Ας επικρατήσει ψυχραιμία και λογική και η ομάδα να βρει τον δρόμο της . Είναι κρίμα να καταστραφεί μια προσπάθεια που ξεκίνησε με τόσο κόπο και χρήμα το καλοκαίρι. ……

Εκτός διοργάνωσης η ιστορική και μεγάλη Προοδευτική  από τον έξοχο Αμπελακιακό στα πέναλτι . Τώρα οι «βυσσινί» θα ασχοληθούν με το πρωτάθλημα που είναι και ο μεγάλος στόχος τους. Αυτή η ομάδα έχει το πάθος αλλά και το μέταλλο για να ορθοποδήσει και πάλι….

Η ΑΕ Μοσχάτου έβγαλε εκτός Κυπέλλου το Κερατσίνι δείχνοντας στοιχεία σπουδαίας  και καλοδουλεμένης ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα . Το Κερατσίνι ξεκίνησε με απουσίες , αλλά με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Δημήτρης Αρναούτης εξάντλησε και τις τέσσερις αλλαγές του , παίζοντας όλα για όλα , χωρίς όμως να τα καταφέρει..

Το Μοσχάτο απέκτησε από τον Αετό Κορυδαλλού , φέτος τους Σιδηρόπουλο και Ξενιτόπουλο. Και οι δυο χθες τραυματίστηκαν και μετά τον αγώνα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Μετροπόλιταν » . Ο  πρώτος υπέστη ράγισμα στη μύτη ενώ στον δεύτερο που συγκρούστηκε με αντίπαλο τοποθετήθηκαν πέντε ράμματα στο πρόσωπο….

Μπορεί να αποκλείστηκε η Χαραυγή από τον Ιωνικό, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις . Η ομάδα άξιζε κάτι καλύτερο και απείλησε τον έμπειρο αντίπαλο της . Το μυαλό πλέον στο πρωτάθλημα…..

Για να μην …ξεχνιόμαστε . Δυο αγώνες του Κυπέλλου Πειραιά ( Προοδευτική – Αμπελακιακός και Ελλάς Ποντίων – Ατρόμητος Πειραιά ) περιελάμβανε το χθεσινό κουπόνι  εταιρείας του παράνομου  στοιχήματος . Και κάποιοι έβγαλαν τρελά λεφτά σε βάρος των ερασιτεχνικών σωματείων που δεν έχουν ιδέα …..

Λίγο πριν αρχίσει ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος , αλλαγή προπονητή  είχαμε στον Φοίνικα Αγίας Σοφίας . Τέλος ο Μαρινάκης λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρέωσεων και ανέλαβε ο Χρήστος Ξηρακιάς που έχει ξαναδουλέψει στην ομάδα ενώ έχει παίξει ποδόσφαιρο εκεί. Παλιά δοκιμασμένη συνταγή……

Τι ήταν να γράψουμε χθες αυτό που είπε ο Γιάννης Σπάθας ότι το παντελόνι είναι δύσκολο ρούχο. Δεχτήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα  από φίλους που ρωτούσαν ποιον εννοούσε ο Γενικός . Που να ξέρω εγω ρε παιδιά ; Γιατί δεν ρωτάτε τον ίδιο μήπως σας πει; Τελικά δύσκολο ρούχο το παντελόνι. Χωρίς αμφιβολία….

Στο Μοσχάτο έλεγαν χθες ότι ετοιμάζουν μια πολύ καλή μεταγραφή μέχρι την Παρασκευή. Ας είναι για λίγο….. συγκρατημένοι. Τα ίδια έλεγε προχθές ο Νώντας ο Πουλής . Ότι  η Ελλάδα Ποντίων ετοιμάζει μεγάλη μεταγραφή. Και χθες παραιτήθηκε ….

Όλα τα είδαν φέτος στον Αστέρα Νίκαιας . Μέχρι και γεννητούρια . Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Δημήτρης Αξιώτου που αποκτήθηκε φέτος έγινε πατέρας για Τρίτη φορά . Μετά τους δυο γιους  η σύζυγος του Ευαγγελία έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο και υγιέστατο κοριτσάκι Όλοι στον Αστέρα, διοίκηση, προπονητές και παίκτες εύχονται στο ζευγάρι τα καλύτερα και περιμένουν να δουν ποιος θα είναι ο επόμενος!