Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

 Από την αρχή του πρωταθλήματος τα λεγόμενα φαβορί έδειξαν τη δύναμη τους με εντυπωσιακά σκορ. Ξεχώρισε το 7-1 του Ερμή Κορυδαλλού επί του ιστορικού Αίαντα Σαλαμίνας, ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και σίγουρα ταρακούνησε τους υπευθύνους της νησιώτικης ομάδας. Από κει και πέρα στον 1Ο όμιλο  αξιοσημείωτο  το 4-1 της Αμφιάλης επί του ΑΣ Ποντίων . Στον 2ο  όμιλο είχαμε τις μεγάλες νίκες της ΑΕ Μοσχάτου επί της Ένωσης Ρέντη με 5-0  και του ΑΟ Καραβά επί του ΑΣ Δραπετσώνας με 4-0 ……

Μόνο αυτό δεν είχαμε δει μέχρι τώρα τo είδαμε κι αυτό σε γήπεδο του Πειραιά . Πριν από την έναρξη του αγώνα Σπίθας – ΑΟΚ Φαλήρου  μια γυναίκα εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεπε να ξεκινήσει το παιχνίδι . Ήταν η μητέρα του νεαρού ποδοσφαιριστή Αντώνη Ντρούγκα ο οποίος έκανε μια εξαιρετική χρονιά πέρυσι στον ΑΟΚ Φαλήρου σημειώνοντας 19 τέρματα . Ο παίκτης  δόθηκε το καλοκαίρι με υποσχετική στον ΑΟ Καραβά . Η διοίκηση του τελευταίου είτε  επειδή δόθηκε αργά ο Ντρούγκας ,είτε επειδή βρισκόταν σε διακοπές ,και δεν υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις  δεν πρόλαβε να καταθέσει την υποσχετική. Έτσι ο παίκτης παρέμεινε ουσιαστικά στην προηγούμενη ομάδα του και μόνο με ελευθέρας θα μπορούσε να πάρει τώρα  μεταγραφή . H διοίκηση όμως του ΑΟΚ Φαλήρου δεν αρκείται σε ένα απλό συμφωνητικό για να παραχωρήσει τον παίκτη , αλλά ζητάει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για να του δώσει την ελευθέρας του.. Αυτό λοιπόν έκανε έξω φρενών τους γονείς του παιδιού. Η μητέρα του λοιπόν παρέμεινε στο κέντρο του γηπέδου ,όπως προαναφέραμε φωνάζοντας : « Αφού δεν δίνετε το δελτίο στο παιδί μου, δεν θα σας αφήσω και γω να παίξετε.. Δημιουργήθηκε πανικός, άρχισαν να πέφτουν τηλέφωνα από δω κι από κει , για να αποχωρήσει η μητέρα μετά από δέκα λεπτά . Το παιχνίδι ξεκίνησε  για να φτάσουμε στο ημίχρονο . Εκεί πατέρας και υιός Ντρούγκας πλησίασαν τον πρόεδρο του ΑΟΚ Φαλήρου Τέλη Ζαρωτιάδη και ζήτησαν εξηγήσεις . Κουβέντα στην κουβέντα  τα νεύρα άναψαν και όπως λέγεται έπεσαν και κάποιες «ψιλές» ενώ στο καυγά μεσολάβησαν και κάποια άλλα άτομα. Η συνέχεια  δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας. Απειλήθηκαν μηνύσεις ένθεν κι ένθεν , για να ηρεμήσουν τα πνεύματα στη συνέχεια . Κρίμα όμως για το 17χρονο παλικάρι . Που αυτό ουσιαστικά «πληρώνει τη νύφη» . Και κινδυνεύει να χάσει τη χρονιά. Ας επικρατήσει λοιπόν η λογική και να βρεθεί μια λύση. Είναι κρίμα…

Αποθέωση του fair play με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος . Συνέβη στον αγώνα Πήγασου Αγίου Διονυσίου – ΑΟ Πειραιά .

Ποδοσφαιριστής  της φιλοξενούμενης ομάδας είναι τραυματίας στον χώρο του κέντρου. Την ίδια στιγμή παίκτης των  γηπεδούχων ξεχύνεται μόνος του για να σκοράρει. Και ενώ είναι έτοιμος να σουτάρει , δέχεται εντολή από τον πάγκο της ομάδας του να πετάξει την μπάλα έξω . Κάτι τέτοιες στιγμές έχουν ιδιαίτερη αξία για το ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Πήγασου γι’ αυτή τη σπουδαία κίνηση τους…..

Μιας και αναφερθήκαμε στον αγώνα αυτό να πούμε ότι έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα .Πριν τρεις εβδομάδες οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί ξανά . Αυτή τη φορά για το Κύπελλο. Κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν 0-0 !!! 210 λεπτά έχουν παίξει και ακόμα δεν έχουν σκοράρει στα μεταξύ τους παιχνίδια.. Είναι φαίνεται … τσακωμένες με τα δίχτυα. Δεν εξηγείται αλλιώς….

Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα Παννεαπολικού – ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα ο ποδοσφαιριστής του πρώτου Μάριος Καστρινόπουλος που υπέστη βαρύ διάστρεμμα . Κλήθηκε το 166  για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Έφτασε μετά από 35 λεπτά . Αν αναλογιστούμε ότι έχουμε δει πολύ χειρότερα , ο χρόνος άφιξης του ασθενοφόρου ήταν …ικανοποιητικός…..

Γράψαμε τις προάλλες για συνάντηση του Νώντα Πουλή με τον προπονητή Δημήτρη Βουτσινά , όπως μας είχε δηλώσει ο ίδιος ο πρώην , πλέον,  πρόεδρος της Ελλάδας Ποντίων . Ο έμπειρος τεχνικός επιβεβαίωσε τον  κ. Πουλή και σε επικοινωνία που είχε μαζί μας τόνισε : « Εγώ έκανα επαφή με τον κ. Πουλή πριν από 20 μέρες , αλλά του εξήγησα ότι για να βρεθούμε δεύτερη φορά  αφού μου είπε τα επιχειρήματα του , θα πρέπει να έχει καθαρίσει με τον προπονητή που υπάρχει , σεβόμενος τον θεσμό του επαγγελματία προπονητή. Ο Βουτσινάς δεν ήταν ποτέ αντιεπαγγελματίας και  ούτε πρόκειται να γίνει . Είναι τίμιος όσο ποτέ κανένας . Έχει πολλούς εχθρούς το γνωρίζει γιατί σε κάποιους δεν αρέσει η ντομπροσύνη .»

Αποχώρησε τελικά οριστικά από την Ελλάδα Ποντίων ο Νώντας Πουλής. Χωρίς όμως να πάρει παίκτες μαζί του. Πάντως χθες έγινε γνωστό ότι έμεινε ελεύθερος ο Φώτης Κολιούσης που αποκτήθηκε το καλοκαίρι.

Όσον αφορά τον πρώην πρόεδρο , οι πληροφορίες λένε ότι αφού μίλησε με κάποιους συλλόγους , συμφώνησε με έναν από τον άλλο όμιλο . Αυτό ήταν το όνειρο του. Άλλωστε το λέει και ένα παλιό τραγούδι του νέου κύματος :« Άσπρα …καράβια τα όνειρα μας » Και μπλε θα συμπληρώσουμε εμείς …..