Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη..

Published

on

Ολοκληρώθηκε αναίμακτα το ντέρμπι του Μοσχάτου με τον Καραβά . Με νικητές τους γηπεδούχους .Δεν θα σταθώ στα αγωνιστικά . Αυτά τα ξεκαθαρίσαμε από το βράδυ της Κυριακής. Κάποια στιγμή πήγε στο ημίχρονο να «ανάψει μια σπίθα» αλλά σβήστηκε εν τη γενέσει της. Για την ακρίβεια ο Μπίλιος πήγε  να γίνει …. μπίλιες με ένα παίκτη του Καραβά ,αλλά δεν είχε συνέχεια   Θα πούμε ότι όλοι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν παρατράγουδα. Οι διοικήσεις των δυο σωματείων αρχικά με την συμπεριφορά τους . Θεωρούμε ότι συνεργάστηκαν πάνω σε σωστά πλαίσια για να μην ξεφύγει το παιχνίδι από τα αθλητικά όρια  . Φυσικά η διοίκηση της ΑΕ Μοσχάτου που είχε την ευθύνη σαν γηπεδούχος  προσπάθησε όσο μπορούσε για να πάνε όλα καλά εξετάζοντας και την παραμικρή  λεπτομέρεια. Από την άλλη πλευρά η διοίκηση του ΑΟ Καραβά με τη στάση της έδειξε καλή θέληση και διάθεση συνεργασίας  σε όλα . Η διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά έκανε ότι είναι δυνατόν για να μην υπάρξουν παρατράγουδα . Άλλωστε η μεγάλη παρουσία της στο γήπεδο τα λέει όλα . Από νωρίς στο γήπεδο ήταν ο Γιάννης Σπάθας και συντόνισε όλες τις κινήσεις για να κυλήσουν όλα ομαλά . Στο γήπεδο βρέθηκαν στη συνέχεια ο Γιώργος Ανατολάκης, ο Παναγιώτης Λαπατάς και ο Βασίλης Κουτσούπης. Σημαντική και η προσφορά στην διατήρηση της τάξης των δυο παρατηρητών του αγώνα του Μίλτου Φωκίδη και του Στέλιου Ξενάκη . Μην ξεχνάμε επίσης  ότι πέρα της διαιτητικής τριάδας η Επιτροπή Διαιτησίας όρισε και τέταρτο διαιτητή …..

Ο διαιτητής του ντέρμπι Θοδωρής Πουλόπουλος ήλθε απευθείας στο γήπεδο από το Ρουφ όπου σφύριζε τον αγώνα Κ19 της Σούπερ Λίγκ ανάμεσα στον Ατρόμητο Αθηνών και τον Αστέρα Τρίπολης  που τελείωσε λίγο μετά τις 15.00. Ριψοκίνδυνη απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΠ. Κι ας πούμε ότι ο Πουλόπουλος δεν είχε πρόβλημα φυσικής κατάστασης ( όντως δεν φάνηκε τέτοιο πρόβλημα  στο ντέρμπι) . Αν τραυματιζόταν όμως στο πρώτο παιχνίδι , δεν θα δημιουργείτο πρόβλημα στο παιχνίδι του Μοσχάτου; . Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά…

Δεν ξέρω τι θα γίνει σήμερα με τον τυφώνα….. Ορέστη που αναμένεται σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. αλλά η Θύελλα από το Μοσχάτο έκανε αισθητή την παρουσία της με …θυελλώδη νίκη 7-0 μέσα στη Δραπετσώνα επί των Αστεριών που είδαν τον …ουρανό με τα άστρα .Μια νίκη σκέτη …νταηλίκι αν σκεφτεί κανείς ότι τέσσερα γκολ σημείωσε ο Νταής . Πολλά  λογοπαίγνια λοιπόν σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι που έγινε κάτω από ψιλή βροχή και ψυχρούλα  , στο ,ανοικτό από παντού,  γήπεδο Δραπετσώνας . Και σαν μην έφταναν αυτά είχαμε και την καθυστέρηση του γιατρού με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ξεκινήσει με 30 λεπτά καθυστέρηση….

Την παραίτηση του υπέβαλε μετά τον αγώνα με τον ΑΣ Ποντίων ο προπονητής του Αίαντα Σαλαμίνας Στέλιος Βογιατζής. Ο  έμπειρος τεχνικός ήταν αρκετά πικραμένος με ορισμένες συνθήκες που επικρατούσαν στην ομάδα , όσον αφορά την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος.  Οι υπεύθυνοι του συλλόγου και προσωπικά ο Δημήτρης Μόγιας προσπάθησαν να τον μεταπείσουν για να αλλάξει την αρχική του απόφαση . Τελικά τα κατάφεραν αφού πρώτα ο Βογιατζής πήρε τις διαβεβαιώσει  ότι  όλα θα διορθωθούν άμεσα…..

Το ΔΣ του ΑΣ Ποντίων με ανακοίνωση του« ευχαριστεί την διοίκηση του ιστορικού Αία Σαλαμίνος για την εξαιρετική φιλοξενία που τους επιφύλαξε και υπόσχεται να ανταποδώσει . Θα ήθελε επίσης να δώσει συγχαρητήρια στον εξαιρετικά ταλαντούχο διαιτητή κ Δαμιανάκη για το ρεσιτάλ διαιτησίας του αλλα θα ήθελε επίσης να εκφράσει τα σοβαρά παράπονα από τους δυο βοηθούς διαιτητή για τις λανθασμένες επανειλημμένως και εις βάρος της Ποντίων υποδείξεις. Δεν φτάνει μια αντικειμενικά καλή διαιτησία, χρειάζονται να στέκονται στο ύψος τους και οι βοηθοί , πρώτα απ όλα πρέπει να το καταλάβουν οι ίδιοι για να μην αμαυρώνεται η εικόνα ενός πολύ ωραίου αγώνα τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.»…..

Με τα καλύτερα λόγια μας μίλησε ο πρώην σύμβουλος  της ΕΠΣΠ και παράγοντας του Δραπετσωνίτικου ποδοσφαίρου Στάθης Αμαραντίδης  για τον διακεκριμένο ιατρό ορθοπεδικό   Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο ( ήταν παλαιότερα στις Μικτές Πειραιά ) για την επέμβαση  που υπέβαλε και το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξε στην περίπτωση συγγενικού του προσώπου. «Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα τόσο σπουδαίοι άνθρωποι » τόνισε για τον γιατρό ο Στάθης .  Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του Στάθη πενθεί τον χαμό του αδελφού της συζύγου του Βαγγέλη , η κηδεία του οποίου έγινε  χθες . Τα θερμά μας συλλυπητήρια……

Και τώρα που άρχισαν τα έργα στο γήπεδο Κορυδαλλού για το ταρτάν , χάλασε ο καιρός. Για δες καιρό που διάλεξε ….

Και κάτι ακόμα .Από τις τέσσερις ομάδες του Κορυδαλλού που ήταν γηπεδούχες οι τρεις «στραβοπάτησαν ». Ο Ερμής αναδείχτηκε ισόπαλος  1-1 με την Ελλάδα Ποντίων στο Π. Νικολαΐδης , ενώ ο Αετός στη Νίκαια και ο ΑΟ Κορυδαλλός στις Σιταποθήκες ηττήθηκαν από ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα και Χαραυγή αντίστοιχα με 0-2 και 1-2 . Η μόνη που κέρδισε ήταν η Αστυπάλαια που επικράτησε στο Πέραμα της Αναγέννησης Μοσχάτου με4-2. Ήταν η πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα….