Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Δεν έχει αγώνες πρωταθλημάτων Α΄ Β΄ Γ΄ Κατηγορίας, καθώς και Υποδομών αυτό το Σαββατοκύριακο στον Πειραιά λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.

Θα διεξαχθούν μόνο οι 4 από τους οκτώ αγώνες της Δ’ φάσης του Κυπέλλου Πειραιά . Την προσεχή Τετάρτη 31 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι τρεις όπου μετέχουν ομάδες Γ’ Εθνικής ( Αετός Κορυδαλλού – Εθνικός, ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα – Ιωνικός και ΑΟ Καραβάς – Αμπελακιακός ) με ώρα έναρξης τις 15.00 και όχι στις 15.30 όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί.

Η Δ’ φάση του Κυπέλλου Πειραιά θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 7/11 με τον αγώνα Χαλκηδόνας – Ατρομήτου Πειραιά….

Και κάτι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει ότι αφού ολοκληρώσει τον έλεγχο (αντιπαραβολή Καταστάσεων Υγείας και  Πράξεις συναίνεσης Π.Δ. ποδοσφαιριστών) θα ενημερώσει τα σωματεία που έχουν θέματα- και είτε θα πρέπει να προσκομίσουν τις Πράξεις συναίνεσης Π.Δ. ποδοσφαιριστών που δεν έχουν είτε θα πρέπει να  προσκομίσουν νέες καταστάσεις Υγείας με ακριβώς τους ποδοσφαιριστές που έχουν προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα. Σε κάθε άλλη περίπτωση,  Καταστάσεις Υγείας Ποδοσφαιριστών που δεν έχουν Πράξεις συναίνεσης Π.Δ. όλων των ποδοσφαιριστών θα ακυρώνονται……

Με χρηματική ποινή 150€ και τιμωρία μιας αγωνιστικής της έδρας τιμώρησε η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΠ το σωματείο ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα για τα όσα συνέβησαν πριν από τον αγώνα με την ΑΕ Μοσχάτου ( γιαουρτώματα). Τελικά πλήρωσε ο σύλλογος την απερισκεψία κάποιων ανόητων φιλάθλων του . Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλη λέξη. Καλά για την έδρα , δεν τρέχει και τίποτα . Στον Πειραιά μικρή σημασία έχει η τιμωρία της έδρας . Για παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα ο ΑΟ Κορυδαλλός λόγω τιμωρίας της έδρας του αγωνίστηκε στις Σιταποθήκες , την ίδια στιγμή που και άλλες Κορυδαλλιώτικες ομάδες έπαιξαν σε άλλο γήπεδο λόγω έργων!!! Αυτά….

Συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το γηπεδικό, μιας και είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλαιπωρεί το Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Σήμερα θα αναφερθούμε στο Δημοτικό Στάδιο  Κερατσινίου , δηλαδή το γήπεδο των Σιταποθηκών όπως το γνωρίζει ο πολύς κόσμος . Εδώ όπου τα ερωτηματικά  είναι  πολλά . Καταρχήν λογικά ( αν βέβαια μπορούμε να το πούμε έτσι αφού λογική δεν υπάρχει ) , είναι να κλείσει μέσα στον Νοέμβρη για την πλήρη ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου. Κάτι που σημαίνει  ότι θα «ξεσπιτωθούν» αρκετές ομάδες για κάποιους μήνες . Ένα γήπεδο που χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή του χλοοτάπητα και φρεσκάρισμα στους γύρω χώρους . Εκεί όπου τα αποδυτήρια είναι σε κακή κατάσταση  ενώ ο φωτισμός των προβολέων είναι ελλιπής. Κάποιες λάμπες μπήκαν τώρα , αλλά όχι σπουδαία πράγματα…..

Βέβαια άρχισε να συζητιέται η περίπτωση μήπως οι εργασίες μετατεθούν για το καλοκαίρι , αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τον εργολάβο …

Την δική του ενδιαφέρουσα  άποψη για το γήπεδο των Σιταποθηκών καταθέτει σήμερα ο προπονητής του Πανιώνιου Κερατσινίου Γιώργος Τριανταφύλλου . Με επιστολή του στη στήλη αναφέρει χαρακτηριστικά :« Θα ήθελα να πω την άποψή μου, γιατί πέρυσι ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα στην ΑΕ ΠΕΡΆΜΑΤΟΣ με το θα του γηπέδου και φέτος δεν ξέρω τι θα γίνει στον Πανιώνιο, όταν και αν το γήπεδο κλείσει. Όντως, ο αγωνιστικός χώρος είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος και ο φωτισμός, απλά δεν υπάρχει. Αυτό όμως, δεν έγινε τώρα, δεν είναι δυνατόν κάθε φορά και ενώ υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν εργασίες στα γήπεδα όταν δεν χρησιμοποιούνται, δηλαδή τουλάχιστον δύο μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, που δεν θα είχε πρόβλημα κανένα σωματείο, να μην γίνεται σωστός προγραμματισμός και να πρέπει να ταλαιπωρηθούν τόσοι αθλητές, όλων των ηλικιών και φυσικά, ο προγραμματισμός των προπονητών να πηγαίνει περίπατο και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένο χρόνο, αφού πολλά εξαρτώνται από τον καιρό την εποχή αυτή. Δεν είναι δυνατόν να κλείνουν τα γήπεδα κατά την διάρκεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Για αυτές τις ομάδες είναι τουλάχιστον unfair, αφού δεν παίζουν με τους ίδιους όρους απέναντι στους “αντιπάλους” τους. Πρέπει οι υπεύθυνοι να βρουν λύση έστω και τώρα, τουλάχιστον ας ορίζουν ώρες προπονήσεις σε άλλα γήπεδα κατά την διάρκεια των εργασιών. »…..

Επιτέλους !! Ξεκίνησε το στρώσιμο του στίβου στο γήπεδο Κορυδαλλού με πίσσα . Άντε με το καλό να τελειώσει ….

Ξεπέρασε τον σοβαρό  τραυματισμό του στη μύτη ο ποδοσφαιριστής της Κύπρου Κορυδαλλού Γιάννης Κάππος και ξεκίνησε ήδη προπονήσεις . Ο νεαρός ταλαντούχος άσος είναι ήδη έτοιμος να επιστρέψει και να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του Γιώργου Τσιριγώτη….

«Έφυγε » από τη ζωή η Αργυρώ Σκανάτοβιτς , μητέρα του Άγγελου, του τεχνικού   του Αστέρα Νίκαιας . Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 10.45  στο Γ’ Νεκροταφείο. Η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου συμπαρίστανται στον προπονητή τους και μετέχουν στο  πένθος του . Θερμά συλλυπητήρια στον φίλο Άγγελο κι από τον υπεύθυνο της στήλης…..

Και μην ξεχνάτε . Αύριο στις 4 τα ξημερώματα γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω . Αγώνες πάντως δεν γίνονται για να έχουμε αγωνία μήπως δεν προλάβουμε . Μόνο παρέλαση….