Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα  με τον Αντώνη …

Published

on

Οι τέσσερις  από τους οκτώ αγώνες της 4ης φάσης του Κυπέλλου Πειραιά έγιναν το Σάββατο. Δεν υπήρξαν προβλήματα  και όλα πήγαν καλά.

Η ΑΕ Μοσχάτου νίκησε άνετα τον Ατρόμητο Κερατσινίου με 3-0 με πρωταγωνιστή τον Σταμάτη Σαπαλίδη που επανήλθε δριμύτερος μετά την τιμωρία του σημειώνοντας δυο γκολ . Μάλιστα το δεύτερο ήταν υπέροχο σε δημιουργία και εκτέλεση . Για το  τέρμα αυτό ο Στέφανος Φαναρίτης έγραψε στο Facebook : «Το 2ο γκολ που έβαλε ο Big Sapa στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο το Σάββατο είναι highlight για την επόμενη 10ετία σε όλες τις κατηγορίες. Πρέπει να διδάσκεται σε σχολές ποδοσφαίρου…» …..
Ήταν το πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι  στο γήπεδο Μοσχάτου του Σταμάτη , ο οποίος  δεν έχει ακόμα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα…..

Η ΑΕ Περάματος απέκλεισε την Αμφιάλη επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή φετινή της παρουσία με τον Τέλη Μελά στον πάγκο.. Οι Αμφιαλιώτες φαίνεται πως έξω  από τις Σιταποθήκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα….

Η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα που δεν έχει καμία σχέση με την περυσινή ομάδα , δείχνει φέτος σπουδαία δείγματα μέχρι τώρα . Απέκλεισε στη Χαραυγή την Κύπρο Κορυδαλλού που αντίθετα με τους Αμφιαλιώτες δεν έχει την περυσινή της δυναμική. Ήταν πάντως η πρώτη ήττα της Κύπρου φέτος, αφού στο πρωτάθλημα μετρούσε τρεις ισοπαλίες . Εκεί δεν έχει ούτε νίκη , αλλά ούτε και ήττα ….

Αφήσαμε τελευταίο τον αγώνα του Αστέρα Νίκαιας με τον Ερμή Κορυδαλλού , όπου επικράτησε τελικά το φαβορί με 2-3 στις καθυστερήσεις . Κι αν οι Κορυδαλλιώτες αποτελούν μια  από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο, τι να πει κανείς για αυτό το θαύμα που λέγεται Αστέρας Νίκαιας . Μια ομάδα που λειτουργεί πάνω από όλα σαν μια οικογένεια . Ένας για όλους κι όλοι για έναν. Μια όμορφη παρέα. Το πρωί το Σαββάτου όλοι πήγαν στο Νεκροταφείο  για να συμπαρασταθούν στον προπονητή της ομάδας Άγγελο Σκανάτοβιτς που «αποχαιρετούσε» την μητέρα του . Και μετά όλοι μαζί στο γήπεδο  για τον αγώνα. Μέσα σε λίγες  προτάσεις ο Βασίλης Τσιτούρας τα είπε όλα :

«Η ΠΙΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ… ΉΤΤΑ!!!
Οι Ινδιάνοι…. ρίξαν το τελευταίο βέλος!!!!!
Είναι….. πίκρα να παλεύεις με τα θηρία….. και στο 91′(δίκαια)…. να σου “κλέβουν” το όνειρο!!!!Σίγουρα, ο ΕΡΜΗΣ, άξιζε πιο νωρίς.να είχε “τελειώσει” το ματσάκι… μια ομάδα που, ίσως του χρόνου να ταξιδεύει σε μεγαλύτερα σαλόνια….
…… αλλά εγώ θα μείνω στην προσπάθειά όλων των παιδιών του Αστέρα-που κάναν  τον κόουτς να “φύγει”, από το βαρύ πένθος του-που δώσανε και την ψυχή τους…. .σίγουρα έχουμε ελπίδες για κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΠ……ας το πιστέψουμε…..»

Τρεις αγώνες της 4ης φάσης του Κυπέλλου Πειραιά θα διεξαχθούν αύριο με την συμμετοχή των  ομάδων της Γ’ Εθνικής Εθνικού ( με Αετό Κορυδαλλού στο Πέραμα) Ιωνικού ( ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα στη Χαραυγή ) και Αμπελακιακού ( με ΑΟ Καραβά στο Ρέντη )…..

Η Επιτροπή Διαιτησίας τα πρόσεξε ιδιαίτερα τα  αυριανά παιχνίδια ορίζοντας όχι μόνο πολύ καλές τριάδες, αλλά  έβαλε και τέταρτους διαιτητές !!….

…..

Πάνω που είχε κερδίσει τη θέση του στην ενδεκάδα της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας ο Βασίλης Τρουμπούνας την έχασε. Αλλά με άδοξο τρόπο . Ο έμπειρος αμυντικός μπήκε για να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την  Κύπρο Κορυδαλλού , αλλά  τραυματίστηκε στην προθέρμανση και αντικαταστάθηκε από τον Χατζημελετιάδη…..

Καλούνται οι αθλητές όλων των τμημάτων της Ακαδημίας των Νέων Ευγενείας  καθώς και οι γονείς – κηδεμόνες να παρευρεθούν σήμερα και ώρα 18.00 στον προαύλιο χώρο του μεγάλου γηπέδου, όπου θα τελεστεί ο Αγιασμός για την νέα χρονιά