Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Έγινε το «μπαμ» λοιπόν χθες και η Χαλκηδόνα απέκλεισε τον Ατρόμητο Πειραιά . Έτσι οι ομάδες της Γ’ Εθνικής ….μοιράστηκαν .Τρεις  έχουν αποκλειστεί  και τρεις προχωράνε στο Κύπελλο . Μετά την Προοδευτική και το Κερατσίνι δεν θα συνεχίσει και ο ιστορικός σύλλογος των Καμινίων .

Αντίθετα στην προημιτελική φάση προχώρησαν οι άλλες τρεις ομάδες της Γ’ Εθνικής (Αμπελακιακός, Εθνικός, Ιωνικός) καθώς και πέντε από την Α’ Κατηγορία Πειραιά (  Ερμής Κορυδαλλού, ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα, ΑΕ Μοσχάτου , ΑΕ Περάματος και Χαλκηδόνα) . Από δω και πέρα οι αγώνες είναι διπλοί …..

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣΠ Γιάννη Σπάθα στο nfstudiosport τις οποίες μπορείτε να δείτε στο youtube . Θα προσπαθούμε να περνάμε καθημερινά και κάτι .Χαρακτηριστικά δήλωσε :  Εμείς στην ΕΠΣ Πειραιά είμαστε μια διοίκηση που θέλουμε να υπάρχει αντιπολίτευση . Θέλουμε να την έχουμε κοντά μας , να συνεργαζόμαστε να τους βάζουμε  μετέχουν στις επιτροπές μας και να είναι εκεί να βλέπουν από μέσα και να βοηθάνε . Αυτό έχουμε καταφέρει . Είναι δίπλα μας , μας λένε που έχουν θεωρήσει ότι έχουμε κάνει λάθος  κι αν χρειάζονται βελτιώσεις να τις κάνουμε για το καλό των σωματείων . Δεν διοικούμε για να διοικούμε και να κάνουμε προβολή των ονομάτων μας και  των  θέσεων μας . Η θέση μας είναι η καλή πορεία του πρωταθλήματος  για τα σωματεία…

Αλλαγή στη ώρα δυο αγώνων της Κυριακής  στο γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης» έγινε από την Επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ . Συγκεκριμένα το παιχνίδι Αστυπάλαιας Κορυδαλλού- Ατρομήτου Κερατσινίου  θα αρχίσει στις 11.00 αντί για τις 10.30 που είχε προγραμματιστεί αρχικά . Επίσης ο αγώνας που ακολουθεί ανάμεσα στην Άνω Νεάπολη και τον Πανφαληρικό αντί για τις 13.00 θα ξεκινήσει στις 13.15…..

Αποφασισμένος να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Α.Α. Ρέντη Ηλίας Μάκρας που ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου το περασμένο καλοκαίρι. Ο διακεκριμένος ιατρός βλέποντας ότι η Ένωση δεν πάει καλά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος τόνισε : « Θα παρθούν ριζικά μέτρα και θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι όπως τα βρήκα….»…..

Σαν χθες , παραμονή της εορτής των Ταξιαρχών  πριν από 90 χρόνια το 1928,  κάπου στη Νίκαια,  ιδρύθηκε ο Ερμής. Ένας σύλλογος που έχει γράψει την δική του ιστορία στο Πειραϊκό Ποδόσφαιρο και όχι μόνο .Μετά από χρόνια η ομάδα μετακόμισε στον Κορυδαλλό , από κάποιους δραστήριους  ανθρώπους οι οποίοι δεν ήθελαν τον σύλλογο κομπάρσο , αλλά πρωταγωνιστή.  Και τα κατάφεραν. Σήμερα ο Ερμής αποτελεί μια σταθερή αξία για τον χώρο μας .  Χθες ανήμερα των γενεθλίων της στην προπόνηση εμφανίστηκε  μια όμορφη τούρτα  με το σήμα του συλλόγου και η φράση 1928-2018 90 χρόνια. Ευχή μας στον ιστορικό σύλλογο να υπάρχει πάντα ,και για τις επόμενες γενιές…..

Πανηγυριών συνέχεια στον Ερμή. Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Σταύρος Κίτσιος έγινε πατέρας ενός υγιέστατου αγοριού. Οι συμπαίκτες του στην προπόνηση του έκαναν δώρο ένα τεράστιο αρκούδο  για τον μπέμπη . Να του ζήσει!!!!….

Στον Πανφαληρικό όπως γράψαμε και χθες λύθηκε η συνεργασία με τον προπονητή Γιάννη Πολίμο ο οποίος ήταν και παλαιότερα στην ομάδα .Στη θέση του πήγε τώρα ο Παναγιώτης Καζακόπουλος που διατέλεσε κι αυτός πέρυσι προπονητής στον σύλλογο….

Μιας και αναφερθήκαμε στον Πανφαληρικό , να πούμε ότι κοντά στην πόρτα εξόδου είναι ο Νίκος Φιγκέν , ο ιδρυτής του συλλόγου. Ο άνθρωπος που μέχρι τώρα ήταν η «ψυχή » και η ιστορία της ομάδας , σκέπτεται να τα παρατήσει . Και να ασχοληθεί μόνο με τους παλαιμάχους. Που λαμβάνουν μέρος στο τουρνουά που διοργανώνει η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά…..

Για όσους αναρωτιέστε γιατί «χάθηκε » από το Πειραϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα ο γνωστός  προπονητής Γιώργος Καρπασίτης , να σας ενημερώσουμε ότι βρίσκεται μόνιμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Πάτμο , όπου εργάζεται σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα του νησιού. Παράλληλα  και επειδή το μεγάλο πάθος του παραμένει το ποδόσφαιρο , εργάζεται σαν προπονητή στον ΑΟ Ξάνθο Πάτμου που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Δωδεκανήσου .