Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Είναι τεράστιο το πρόβλημα με τη διαιτησία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Μπορεί οι διαιτητές να πηγαίνουν καλά σε γενικές γραμμές τα τελευταία χρόνια αλλά  δεν φτάνουν για να παίξουν . Υπάρχει βέβαια και η Ομοσπονδία που παίρνει  μερικές τριάδες τα Σαββατοκύριακα για τα Εθνικά πρωταθλήματα και το κακό μεγαλώνει. Έτσι η Επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣΠ αναγκάζεται να ορίζει διαιτητές για τα Πειραϊκά πρωταθλήματα σε δυο παιχνίδια Σάββατο και Κυριακή , ή ακόμα και δυο την Κυριακή. Κάτι που δεν είναι σωστό. Αυτή τη στιγμή ο Πειραιάς διαθέτει καλούς αξιόλογους νεαρούς διαιτητές  με μέλλον  που δεν επαρκούν  για να καλύψουν τις ανάγκες των πρωταθλημάτων .  Ο Γιάννης Σπάθας στην συνέντευξη που παραχώρησε στο  Nfstudiosports tv τόνισε ότι ευθύνη έχουν και τα σωματεία που θα μπορούσαν κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν είναι και τόσο καλοί να τους πείσει να γίνουν διαιτητές , αφού και με αυτόν τον τρόπο θα υπηρετούν το αγαπημένο τους άθλημα . Από την σχολή διαιτησίας που έγινε την χρονιά που πέρασε αποφοίτησαν 15 άτομα. Από τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα μόλις οι 8 . Αριθμός πολύ μικρός σίγουρα. Η  Επιτροπή Διαιτησίας  της Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ  θα  λειτουργήσει Νέα  Σχολή στα τέλη Νοεμβρίου . Ας γίνει κινητοποίηση από όλους ώστε να φοιτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα ….

Και κάτι ακόμα για την διαιτησία . Κάποιοι παράγοντες σωματείων διαμαρτύρονται για την διαιτησία μετά από παιχνίδι , και κάποιοι άλλοι παίρνουν τηλέφωνο ,  την ώρα του αγώνα παρακαλώ,  στελέχη της ΕΠΣΠ  και της Διαιτησίας για να διαμαρτυρηθούν . Και τις δυο περιπτώσεις διακωμώδησε ο κ. Σπάθας με τον δικό του τρόπο στην συνέντευξη του . Χαρακτηριστικά τόνισε : « Ένας παράγοντας μου έδειξε πρόσφατα ένα βίντεο  για να αποδείξει ότι το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του ήταν οφσάιντ, χωρίς όμως η κάμερα να  έχει πλήρη εικόνα . Και του είπα : «  Εγώ σπούδασα χασάπης και όχι κινηματογραφιστής». Κάποιοι άλλοι μας παίρνουν την ώρα του αγώνα για να διαμαρτυρηθούν  για μια φάση. Έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε τρεις μηχανές σαν κι αυτές που έχουν για τα τρακαρίσματα . Σε τρία διαφορετικά σημεία. Έτσι όταν τηλεφωνά κάποιος να πηγαίνει αυτός με την μηχανή στο γήπεδο  να σταματάει το παιχνίδι και να λέει του διαιτητή: « Για δείξε μου το … πέναλτι που έδειξες!!!» Αυτά τα πράγματα λοιπόν είναι για γέλια . Θέλουν με το ζόρι να τους κοροϊδεύεις »….

Πολύ καλός ο νέος συνθετικός χλοοτάπητας στο γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης » της Νίκαιας . Όμως παρά τις υποσχέσεις δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί τα στρώματα πίσω από τις δυο εστίες για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών. Είναι πολύ επικίνδυνο, αλλά φαίνεται δεν συγκινεί κανέναν . Η απόσταση από την γραμμή του άουτ μέχρι τον τοίχο είναι μόλις ένα μέτρο . Την Τετάρτη στον αγώνα Κυπέλλου Πειραιά , ανάμεσα στην Χαλκηδόνα και τον Ατρόμητο Πειραιά , ο αμυντικός ποδοσφαιριστής της πρώτης Θοδωρής Κύριας μετά από διεκδίκηση της μπάλας βρέθηκε στο έδαφος και στη συνέχεια το κεφάλι του βρήκε τον τοίχο . Ευτυχώς που έπεσε μαλακά και κτύπησε ελαφρά , αν έπεφτε με δύναμη σκέπτεστε τι θα γινόταν ; Και τότε οι υπεύθυνοι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν …..

Τον ρόλο του …Σούπερμαν της διαιτησίας αυτή την εβδομάδα θα πάρει ο διαιτητής Θόδωρος Πουλόπουλος. Που σφυρίζει σήμερα( Ένωση Καμινίων – Νίκη Ρέντη) , αύριο( Ένωση Α.Α. Ρέντη – Κύπρος Κορυδαλλού)  και την Δευτέρα το Ποντιακό ντέρμπι ( ΑΣ Ποντίων – Ελλάς Ποντίων )

Διαιτητεύουν τόσο σήμερα όσο  και αύριο οι Κουβέλης, Φιλακούρης, Ντουμιτρέσκου, Δαμιανάκης , Χατζηγιάννης….

Είδα τις ποινές στο πρωτάθλημα υποδομών . Τιμωρήθηκε ένας ποδοσφαιριστής 17 χρονών με 8 αγωνιστικές , τρεις προπονητές οι δυο για εξύβριση και απειλή διαιτητή και ο τρίτος για συμμετοχή σε σύρραξη !! . Κι όλα σε πρωτάθλημα υποδομών !!! Μα είναι δυνατόν;; Ωραίο παράδειγμα  για μικρά παιδιά ….

Διάλογος σε Πειραϊκό σύλλογο ανάμεσα στον πρόεδρο και αυτόν που χρηματοδοτεί την ομάδα . Πρόεδρος: « Τον προπονητή εγώ τον θέλω πάση θυσία να μείνει » . Χρηματοδότης: « Αν τον θέλεις πάρτον στο σπίτι σου να τον έχεις .»…..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply