Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Δυο σημαντικές αποφάσεις πήρε  χθες η διοίκηση της ΕΠΣΠ . Θα ανακαλούνται οι ταυτότητες ελεύθερης εισόδου που έδωσε η Ένωση δωρεάν σε παράγοντες ή διάφορα άλλα πρόσωπα ,όταν αποδεδειγμένα μετέχουν σε επεισόδια ή αξιόποινες πράξεις . «Και τσάμπα και τα μπινελίκια σύννεφο!!Με όλους αυτούς ποιος θα μας σώσει» σχολίασε ο Βασίλης Τσιτούρας…

Πάμε παρακάτω . *Γίνεται γνωστό  ότι  οι διπλωματούχοι προπονητές,  κάτοχοι ταυτοτήτων UEFA –ΕΠΟ, δεν μπορούν να κάθονται στον πάγκο των ομάδων στην διάρκεια των επίσημων αγώνων, με καμιά άλλη ιδιότητα  πέραν του προπονητή ή του βοηθού προπονητή. Στις περιπτώσεις παράβασης  αυτής  της διάταξης  θα επιβάλλεται  στα υπαίτια σωματεία και στους υπαίτιους προπονητές χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε αγώνα. Έχει συμβεί αυτό και φυσικά δεν είναι σωστό …..

Να το επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά . Το γήπεδο Κορυδαλλού που ανοίγει σήμερα για αγώνες  δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμο . Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει πότε οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν προπονήσεις. Να δούμε πότε θα σταματήσει η ταλαιπωρία τους….

Η  βαθμολογία  που ισχύει στον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας με τις νίκες « στα χαρτιά» επί της Οδηγήτριας και της ΑΕ Νίκαιας δεν είναι αντιπροσωπευτική .Καταρχάς υπάρχουν ομάδες που έχουν ήδη « αγωνιστεί» με τις δυο προαναφερόμενες  και πήραν 6 βαθμούς χωρίς να παίξουν . Είναι ο πρωτοπόρος Άρης Αμφιάλης  και οι Λέοντες Καμινίων που ουσιαστικά την Κυριακή που πέρασε έκαναν την πρώτη τους νίκη στο γήπεδο επί του Αργοναύτη. Τυπικά ήταν η τρίτη . Όσο για τον Αργοναύτη στον αγωνιστικό χώρο μέχρι τώρα έχει πέντε ήττες σε πέντε αγώνες . Φαίνεται όμως ότι έχει μια νίκη (επί της ΑΕ Νίκαιας) και  την εβδομάδα που έρχεται θα κάνει και την δεύτερη(  επί της Οδηγήτριας) .

Την δεύτερη – ξεκούραστη- νίκη  θα πάρει αυτή την εβδομάδα και ο Ολυμπιακός Περάματος που «παίζει» με την ΑΕ Νίκαια….

Υπάρχουν όμως και δυο ομάδες που ότι βαθμούς έχουν πάρει τους έχουν κατακτήσει  μέσα στο γήπεδο . Είναι ο Πειραϊκός και ο Αστέρας Νίκαιας . Οι οποίοι ακόμα δεν έχουν «αντιμετωπίσει» Οδηγήτρια και Νίκαια…..

Για το θέμα των Μικτών θα αναφερθούμε και σήμερα . Ο συνεργάτης μας και εκλεκτός συνάδελφος Φώτης Περιφάνης που ασχολείται παράλληλα και με το ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής  και γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει λέει την δική του – εμπεριστατωμένη άποψη:

«Σε αυτό που  απάντησε ο κ. Μορφόπουλος “δώστε χώρο στα παιδιά” έχει απόλυτο δίκιο”. Οι παίκτες που παίζουν στις Μικτές της ΕΠΣΔΑ είναι σχεδόν αναντικατάστατα στελέχη στις αντρικές ομάδες τους, ενώ η Επιτροπή Υποδομών έχει φτιάξει έτσι τα προγράμματα, ώστε να μπορούν να έχουν το δικαίωμα να προλαβαίνουν να αγωνίζονται και στα πρωταθλήματα των υποδομών, που τα τελευταία χρόνια έχουν “ανθίσει” στο χώρο της Δυτικής Αττικής. Αλλά πιστεύω ότι ο Πειραιάς δεν είναι πλειοψηφία ο Ολυμπιακός. Όταν δηλαδή οι επιλογές σου είναι το 70% από τον Ολυμπιακό,  από παιδιά που έχουν ήδη αξιολογηθεί, αυτόματα δεν υπάρχει κίνητρο για διάκριση! Ο Πειραιάς δεν περισσεύει ταλέντου από καμιά Κατηγορία! Αυτό πιστεύω»….

Και αυτή την αγωνιστική θα έχουμε διπλές διαιτησίες . Έξι διαιτητές θα σφυρίξουν Σάββατο και Κυριακή. Είναι οι Κακριδής, Ανθόπουλος( δυο αγώνες Α’ Κατηγορία)οι Κουβέλης, Αλατσάκης, Φιλακούρης( ένα Α’ και ένα Β’ Κατηγορία ) και Πετρίδης Π.( έναν Β’ και έναν Γ’ ) …..

Η οικογένεια των Νέων Δραπετσώνας (παίκτες, προπονητές, διοίκηση) συμπαρίσταται στο πένθος του ποδοσφαιριστή της ομάδας Στέλιου  Παπαγεωργίου για τον πρόωρο και άδικο χαμό της συζύγου του Γιούλης και του εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους.
Στην μνήμη της αδικοχαμένης κοπέλας οι παίκτες των Νέων θα κατέλθουν στον κυριακάτικο αγώνα με τον ΑΟ Αγίου Δημητρίου με μαύρα περιβραχιόνια ενώ  θα τηρηθεί 1′ σιγή.

Την δεύτερη συνεχόμενη   ήττα του γνώρισε ο Αστέρας Νίκαιας  στο πρωτάθλημα  και ο Άγγελος ( ένας είναι ο Άγγελος) έκανε το χιούμορ του διακωμωδώντας την κατάσταση ( η καρδούλα του το ξέρει….) . Έγραψε « η βουτιά συνεχίζεται» και έκανε  και το κλασσικό φωτομοντάζ που δείχνει την ομάδα να βουτάει σε μια πισίνα . …..Μοναδικός…..

Αυξάνεται με αλματώδη ρυθμό η ακαδημία του ΑΟ Αγίου Δημητρίου. Μέσα σε λίγα χρόνια ο σύλλογος έφτιαξε ένα σωστό οικοδόμημα με βάσεις για το μέλλον . Ήδη μετέχουν 105 παιδάκια .Εντυπωσιακός οπωσδήποτε αριθμός για  ένα σύλλογο χωρίς δικές του εγκαταστάσεις Έτσι η ομάδα αναγκάστηκε να νοικιάσει γήπεδο στην οδό Μακρυγιάννη στο Ρέντη . Στον ΑΟΑΔ  κάνουν μικρά αλλά σταθερά βήματα σε όλα τα επίπεδα . Ήδη αποφασίστηκε  να πάνε τα παιδάκια της Ακαδημίας σε παιδότοπο!!! Ωραίες πρωτότυπες ιδέες….

Ωραίος αγώνας βετεράνων θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας στο γήπεδο της Νίκαιας . Προοδευτική απέναντι στους παλαίμαχους της Ρόδου που θα έρθουν από το σμαραγδένιο νησί με όλα τα ατού τους( Δράκος, Καραντάνης , Βασιλαράκης, Χαλκιάς κ.α ) . Μετά το παιχνίδι  θα ακολουθήσει το …τρίτο ημίχρονο σε ταβέρνα της περιοχής. Το πρωί της Τρίτης η αποστολή των Ροδίων θα επισκεφτεί τα σούπερ μάρκετ«Σκλαβενίτης » στην Καλλιθέα, εκεί που συγκεντρώνονται κάθε εβδομάδα για καφέ οι παλαίμαχοι άσοι Πειραιά , Αθήνας, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Εκεί οι βετεράνοι της Ρόδου θα αδελφοποιηθούν με αυτούς του ιστορικού  Δ.Α.Ο. Αργοναύτη που έχουν ρίζες από τα Δωδεκάνησα. Το λέει άλλωστε και το όνομα της ομάδας. Δωδεκανησιακός Αθλητικός όμιλος..