Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Το γηπεδικό είναι το τεράστιο πρόβλημα του Πειραϊκού ποδοσφαίρου εδώ και χρόνια . Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται . Τότε που οι ομάδες αγωνίζονταν σε Μάνδρα , Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Σκαραμαγκά , Βούλα κ.α . Τότε όμως δεν υπήρχαν τόσες πολλές ομάδες .Ούτε καν υποδομές . Οι εποχές άλλαξαν ,  όπως και οι  συνθήκες . Το  πρόβλημα παραμένει τεράστιο . Οι προπονήσεις γίνονται μετ’ εμποδίων . Ειδικά τώρα που έχουμε και εργασίες στα γήπεδα . Εργασίες που ποτέ δεν τελειώνουν  στην ώρα τους. Ποτέ ένα έργο δεν παραδόθηκε την ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί . Μόνο στο « Παντελής Νικολαΐδης » δεν υπήρξε πρόβλημα . Κι αυτό γιατί μεσολάβησαν τα σωματεία και σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή το έργο έγινε σε «νεκρή» αγωνιστικά περίοδο( καλοκαίρι) . Το γήπεδο του Κορυδαλλού που έκλεισε για 10-1 5 μέρες καθυστέρησε αρκετά . Μόνο  αγώνες  γίνονται εκεί από την περασμένη εβδομάδα . Οι ομάδες ακόμα δεν έχουν μπει για προπονήσεις . Και είναι αμφίβολο αν θα γίνει αυτό μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εκτός αν βοηθήσει ο καιρός. Κι όλα αυτά ενώ  όλα έγιναν για το ταρτάν του στίβου . Για τον αγωνιστικό χώρο  του ποδοσφαίρου έχει ο Θεός . Του χρόνου . Άντε πάλι νέες αγωνίες…..

Για το γήπεδο του ΣΕΦ επιβάλλεται να γίνει όσο τον δυνατόν γρηγορότερα . Με την ανακατασκευή  του θα αναπνεύσουν αγωνιστικά τα σωματεία που ταλαιπωρούνται . Θα έλθουν και νέα παιδιά κοντά στις ομάδες . Αλλά ποιος το σκέπτεται αυτό;;;

Φέτος το επίπεδο των Πειραϊκών πρωταθλημάτων σε Α’  και Β’ Κατηγορία είναι πολύ υψηλό. Τουλάχιστον στην κορυφή . Υπάρχουν πολλές και καλές ομάδες και ο συναγωνισμός μέχρι τώρα είναι μεγάλος. Ας μην το ρίχνουν ορισμένοι  λοιπόν . Που γράφουν στο διαδίκτυο διάφορα , συκοφαντικά, δυσφημιστικά . Ας αφήσουν λοιπόν αυτές τις σκοπιμότητες και ας ασχοληθούνε με τις ομάδες τους . Να παιχτούν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο . Αρκετά πια . Ο κόσμος έχει κουραστεί και δεν ασχολείται  πλέον . Όλα αυτά γίνονται για το καπρίτσιο  και τον εγωισμό κάποιων . …..

Αρκετά τοπικά και γειτονικά ντέρμπι έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο . Συνολικά επτά . Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά .  Είναι λοιπόν  τα δυο Κορυδαλλιώτικα( Ερμής – ΑΟ Κορυδαλλός , Δίας – ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα) το Δραπετσωνίτικο( Αστέρια Δραπετσώνας- ΑΣ Ποντίων ) το Κερατσινιώτικο( Αστέρας Κερατσινίου- Ολυμπιακός Κερατσινίου) το ντέρμπι της Σαλαμίνας( ΑΕ Σαλαμίνας – Σαλαμινομάχοι ) και τα δυο Πειραιώτικα ( Θησέας – Φοίνικας Αγίας Σοφίας, ΑΣ Κωφών – Προφήτης Ηλίας ) …..

Ο Νίκος Κουβέλης είναι ο …. Σούπερμαν της διαιτησίας αυτή την εβδομάδα . Διαιτητεύει τρεις αγώνες Α’ Κατηγορίας!!!Σάββατο , Κυριακή και Δευτέρα . Από δυο  αγώνες Α’ Πειραιά  σφυρίζουν οι Κακριδής, Ντουμιτρέσκου , Φιλακούρης, Έναν Α’ και ένα Β’ Κατηγορία διαιτητεύει ο Ανθόπουλος , δυο της Β’ ο Ορφανός  ενώ ένα της Β’ και ένα της Γ’ σφυρίζει ο Βάιλας …..

Να υπενθυμίσουμε στα Πειραϊκά σωματεία ότι λιγοστεύει ο χρόνος, έτσι ώστε να ετοιμασθούν σε ότι αφορά τις κάρτες Υγείας αθλητών. Σημειώνουμε ότι με την έναρξη του νέου χρόνου 2019 , κανένας αθλητής είτε ανδρικής,  είτε ομάδας Υποδομών δεν θα μπορεί να αγωνισθεί στις επίσημες διοργανώσεις. Η Κάρτα Υγείας Αθλητή θα συνοδεύει το δελτίο του εκάστοτε ποδοσφαιριστή ενώ εξακολουθεί να υφίσταται κανονικά και η κατάσταση Υγείας των αθλητών…..

«Στο πόδι » θα βρίσκονται αύριο  Κυριακή οι φίλαθλοι της Ελλάδας Ποντίων . Στις 12.30 στο γήπεδο της Νίκαιας αγωνίζεται η γυναικεία ομάδα με τον Παμπαιανικό για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής . Αμέσως μετά θα ..ανηφορίσουν για τις Σιταποθήκες όπου στις 15.00 η ανδρική ομάδα θα αντιμετωπίσει την γηπεδούχο Αμφιάλη….

Οι περισσότεροι χοροί των Πειραϊκών σωματείων  γίνονται στην «Κοκκινιώτισσα » τα δυο τελευταία χρόνια . Ειδικά φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Οι ομάδες το προτιμούν , γιατί είναι κοντά , σε ένα ζεστό περιβάλλον με πολύ κέφι σημαντικούς ερμηνευτές και πολύ καλό φαγητό. Και με προσιτές τιμές .  Το κέντρο ανήκει στον γνωστό Πειραιώτη παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Λευτέρη Θεοδώρου ….