Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Πειραιώτικα

Δεν είχαμε αλλαγές στην κορυφή και των δυο ομίλων της Α’ Πειραιά . Στον 1ο όμιλο  η  Χαραυγή νίκησε εκτός έδρας την Καστέλλα και  διατήρησε τη διαφορά  των τεσσάρων βαθμών από Θύελλα Μοσχάτου και Αίαντα Σαλαμίνας με τον οποίο θα αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα .

Στον 2ο όμιλο η ΑΕ Μοσχάτου νίκησε έστω και δύσκολα την Αναγέννηση στο τοπικό ντέρμπι και είναι πάντα πρώτη και αήττητη με διαφορά ενός βαθμού από τον ΑΟ Καραβά που πέρασε σαν σίφουνας από την Χαραυγή σαρώνοντας με 5-0 τον Ατρόμητο Κερατσινίου….

Σίγουρα τα Αστέρια Δραπετσώνας δεν  άρχισαν  καθόλου καλά στο νέο πρωτάθλημα. Οκτώ ήττες σε οκτώ αγώνες και χωρίς ακόμα η ομάδα να έχει καταφέρει να πετύχει έστω και ένα γκολ , είναι το χειρότερο ξεκίνημα . Αρνητικότατο ρεκόρ .Μακάρι με τον Παύλο Δαούτη  στον πάγκο της η ομάδα να μπορέσει να βρει τον δρόμο της …..

Χωρίς νίκη παραμένει η Ένωση Α.Α. Ρέντη που έχει μόνο δυο ισοπαλίες και έξι ήττες …..

Πρώτη νίκη για τον Παννεαπολικό την Κυριακή . Φυσικό επακόλουθο της καλής πορείας της νεανικής ομάδας του Γιώργου Ξυπολυτά . Που διαθέτει πολλά νέα παιδιά από τα τμήματα υποδομής , που μπήκαν ξαφνικά «στα βαθιά » και απέδειξαν ότι έχουν τεράστιο μέλλον μπροστά τους.

Αλλαγή στο ρόλο του …Σούπερμαν στη διαιτησία είχαμε αυτή την εβδομάδα . Ο Νίκος Κουβέλης δήλωσε κώλυμα λόγω υπηρεσίας στο Πολεμικό Ναυτικό όπου είναι μόνιμος υπαξιωματικός  για τον χθεσινό αγώνα Ατρομήτου Κερατσινίου- ΑΟ Καραβά  και έτσι παρέμεινε στις δυο διαιτησίες ( Σάββατο και Κυριακή ) . Στη θέση του σφύριξε ένας άλλος διαιτητής που είναι κι αυτός στο Πολεμικό Ναυτικό στην Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών( Ο.Υ.Κ.). Ο Γιάννης Κακριδής εκτός από το χθεσινό παιχνίδι διαιτήτευσε το Σάββατο ( Δόξα Πειραιά – ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα) και την Κυριακή ( Αστυπάλαια – ΑΣ Δραπετσώνα ) .

Τριπλή διαιτησία το Σαββατοκύριακο είχε ο Μιχάλης Φιλακούρης . Άλλος …Σούπερμαν αυτός. Και ακόμα μεγαλύτερος …. Σφύριξε το Σάββατο τον αγώνα Νίκη Ρέντη – Φίλαθλοι. Προσέξτε τώρα . Την Κυριακή είχε δυο διαιτησίες . Στις 12.30 έπαιζε στο Ρέντη ( Λέοντες Καμινίων – ΑΕ Αίγινας ) τελείωσε στις 14.30 και έτρεξε « με τη ψυχή στο στόμα »  κάνοντας «αγώνα δρόμου» για να πάει στις Σιταποθήκες όπου διαιτήτευε στις 15.00 τον αγώνα ντέρμπι  Αμφιάλης – Ελλάδας Ποντίων . Ευτυχώς που τελείωσαν όλα  ομαλά στο πρώτο παιχνίδι και συμπλήρωσε γρήγορα το φύλλο αγώνα . Αν είχε καθυστερήσει τι ώρα θα πήγαινε στο άλλο παιχνίδι ; Με συγχωρείτε κύριοι της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών , αλλά αυτά είναι  ριψοκίνδυνα πράγματα και καλό θα είναι να μην επαναληφθούν. Όσο μεγάλο κι αν είναι το πρόβλημα .Δεν υπήρχε άλλος να σφυρίξει;  Με τον πόνο των σωματείων δεν πρέπει να παίζει κανένας . Έχω άδικο;

Ηλίας Κοτζαμανίδης και Χρήστος Κορώνας. Αυτοί οι δυο βοηθοί διαιτητές «πάνε πακέτο»   και μάλιστα στο γήπεδο Κορυδαλλού. Το Σάββατο ήταν στο  παιχνίδι Αετού Κορυδαλλού – Χαλκηδόνας . Και την Κυριακή από το πρωί μαζί.  Τρία παιχνίδια Α’ Κατηγορίας κι αυτά . Ξεκίνησαν το πρωί στις 10.30 με τον αγώνα Αστυπάλαιας Κορυδαλλού – ΑΣ Δραπετσώνας , συνέχισαν στις 12.45 με το παιχνίδι Δία Κορυδαλλού – ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα και ολοκλήρωσαν το …μεροκάματο με το ματς Ερμή – ΑΟ Κορυδαλλού . Ουφ σταματάω να γράφω … Εδώ κουράστηκα  εγώ….. Πόσο μάλλον αυτοί που πήγαν πρωί στο γήπεδο και έφυγαν όταν νύχτωσε….

Την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου όρισε η Επιτροπή Πρωταθλήματος τον αγώνα Δία Κορυδαλλού – ΑΟ Καστέλλα . Παραμονή Χριστουγέννων !!!!! . Προφανώς εκ παραδρομής . Διαφορετικά προτείνω να πάμε να κάνουμε όλοι μαζί ….ρεβεγιόν στο γήπεδο. Μέχρι τότε θα είναι έτοιμο και το ….ταρτάν. Οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα ….

Δώδεκα λεπτά αγωνίστηκε όλα κι όλα ο ποδοσφαιριστής του Αετού Κορυδαλλού Φειδάς στον Σαββατιάτικο αγώνα με την Χαλκηδόνα. Μπήκε στο 65΄σκόραρε στο 70’ , τραυματίστηκε στο 77΄ και αποχώρησε…..

Η τηλεοπτική εκπομπή « Πειραιώτικά νέα» που είναι αφιερωμένη στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο και μεταδίδεται κάθε Τρίτη από το nfstudio sportsgr και το you tube στις 16.30 ζωντανά ,λόγω τεχνικού προβλήματος μετατίθεται αυτή την εβδομάδα για την Πέμπτη  την ίδια ώρα….