Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Το θέμα της διαιτησίας  σίγουρα μας «καίει » όλους  εδώ στην Ελλάδα . Και φυσικά στον Πειραιά . Από την ώρα που ανακοινώνονται οι ορισμοί κάποιοι αρχίζουν να ασχολούνται με τους διαιτητές . Λες και δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας . Και δεν ξέρουμε την αξία και την ποιότητα του κάθε διαιτητή. Αγωνιστικά και μη. Και πάμε στο παιχνίδι  τώρα. Εκεί που ορισμένοι δίνουν  το δικό τους σόου . Η ΕΠΣΠ στην ανακοίνωση της το λέει πιο κομψα.. Βρίζοντας χυδαιότατα και βγάζοντας όλα τα απωθημένα τους σε αυτά τα παιδιά . Δεν λέω ότι είναι αλάνθαστοι, αλλά δεν μπορεί με το παραμικρό να βρίζουμε τους διαιτητές  και να μην τους δικαιολογούμε τα λάθη  ενώ οι παίκτες της ομάδας μας να περνάνε στο απυρόβλητο.  Δεν είναι σωστό και αντρίκιο να ξεσπάμε σε αυτά τα παιδιά που διαιτητεύουν ,με  υβρεολόγιο χειρίστου είδους και μετά να ..καμαρώνουν για το …κατόρθωμα τους . Βέβαια αυτές οι «μαγκιές» δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο . Χρόνια γίνονται στα Πειραϊκά γήπεδα αυτά . Το κακό είναι ότι έχουν επεκταθεί και στα πρωταθλήματα υποδομών . Εκεί κάποιοι εξυπνάκηδες  , κυρίως γονείς αθλητών ξεσπούν κατά των νεαρών παιδιών  που μόλις έχουν ξεκινήσει τη διαιτησία  δείχνοντας έτσι τον ανδρισμό τους  . Κάποιοι  απογοητεύονται και τα παρατούν . Με ποιο κίνητρο θα παραμείνουν  για  να σφυρίζουν αυτά τα παιδιά; Φτάσαμε στο σημείο να διαιτητεύουν 2-3 παιχνίδια το Σαββατοκύριακο. Αν συνεχιστεί αυτή  η κατάσταση , θα φτάσουμε στο σημείο να έρχονται για να σφυρίξουν διαιτητές από άλλες Ενώσεις . Δεν είναι κατάντια αυτό;….

Και για να τα λέμε όλα  και όχι μονόπλευρα. Υπάρχει και η διαιτητική αλαζονεία. Υπάρχουν ορισμένοι που σφυρίζουν κάνοντας κατάχρηση εξουσίας , έχοντας …υφάκι χιλίων καρδιναλίων . Χώρια ότι γράφουν αυτά που θέλουν στο φύλλο αγώνα αφού δεν υπάρχει ανταπόδειξη…

Παρεμπιπτόντως σήμερα  στις 6μμ ξεκινά η νέα σχολή διαιτησίας που διοργανώνει η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πειραιά υπό την αιγίδα  της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής μέχρι τώρα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός . Τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται  να ασχοληθούν . Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν τα όσα προαναφέραμε . Στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να βοηθήσουν και τα σωματεία στέλνοντας παιδιά τα οποία μπορεί να μην διακρίνονται ιδιαίτερα για το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο, αλλά μπορεί να γίνουν πολύ καλοί διαιτητές καριέρας. Μόνο έτσι η Πειραϊκή διαιτησία μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο….

Την καλύτερη επίθεση στην Α’ Κατηγορία  έχουν με 24 τέρματα η ΑΕ Μοσχάτου και ο ΑΟ Καραβάς . Κατά πολλούς οι δυο καλύτερες ομάδες φέτος στα Πειραϊκά πρωταθλήματα . Μέχρι την περασμένη Κυριακή είχαν και την καλύτερη άμυνα μαζί  έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ. Αλλά η εστία της ΑΕΜ παραβιάστηκε δυο φορές από την γειτονική Αναγέννηση. Να σημειωθεί ότι το Μοσχάτο είναι η μόνη αήττητη ομάδα του ομίλου, έχοντας επτά νίκες και μια ισοπαλία. Ο Καραβάς έχει επτά νίκες και μία ήττα από το Μοσχάτο. Είναι η μοναδική  φορά που δέχτηκε γκολ . Στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια έχει νικήσει χωρίς να παραβιαστεί ούτε μια φορά η εστία της . Ιδιαίτερα σημαντικό αυτό…..

Την προσεχή Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ , θα γίνουν τα εγκαίνια των νέων αποδυτηρίων του Ηρακλή Νικαίας στο γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης ». Ο χώρος διατέθηκε από την Δημοτική αρχή ,αλλά η κατασκευή  έγινε με έξοδα του συλλόγου. Συγχαρητήρια στη διοίκηση του Νικαιώτικου σωματείου για την κίνηση αυτή…..

Σήμερα στις 4.30  μπορείτε να παρακολουθήσετε από το διαδίκτυο και την συχνότητα Nfstudiosports και τα κανάλια του you Tube την τηλεοπτική εκπομπή  «τα  Πειραιώτικα » με όλη την αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου με αποτελέσματα και στιγμιότυπα αγώνων και όχι  μόνο. Καλεσμένος στο στούντιο ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΠ και πρόεδρος των Επιτροπών Υποδομών και Μικτών κ. Απόστολος Μαρούλης . Αξίζει να την παρακολουθήσετε……

Χρόνια πολλά στους Νίκους που γιορτάζουν σήμερα . Και είναι πάρα πολλοί ζωή να ‘ χουν . Έχουν ξεπεράσει και τους Γιάννηδες….