Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Η τελευταία αγωνιστική  για το 2018 και των τριών Πειραϊκών πρωταθλημάτων διεξάγεται  αυτό το Σαββατοκύριακο . Θα ακολουθήσει διακοπή δυο εβδομάδων Πρωτοχρονιάς  και  Φώτων και θα ξαναρχίσουν στις 12-13 Ιανουαρίου …

Σήμερα όμως διεξάγεται ο δεύτερος από τους τέσσερις αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πειραιά . Είναι το μεγάλο ντέρμπι  ανάμεσα στον Εθνικό και τον Ιωνικό που θα διεξαχθεί  στις 3μμ στο γήπεδο Καλλιθέας .

Για το παιχνίδι αυτό που αναμένεται να παρακολουθήσει αρκετός κόσμος έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα αστυνομικά ντέρμπι. Οι φίλαθλοι των δυο ομάδων θα καθίσουν  στην κεντρική εξέδρα , χωρισμένοι. Απλά οι του Ιωνικού θα βρίσκονται στο αριστερό άκρο .

Και το παιχνίδι αυτό όπως και αυτό της περασμένης Τετάρτης ανάμεσα στον Αμπελακιακό και τον Ερμή Κορυδαλλού , θα διευθύνει ο κορυφαίος διαιτητής μας Ηλίας Σπάθας . Σταθερή αξία….

Μια άλλη διάσταση σε ένα άλλο θέμα που λίγο- πολύ απασχολεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  δίνει σήμερα ο τεχνικός του Αστέρα Νίκαιας Άγγελος Σκανάτοβιτς που μας το μεταφέρει με τον γνωστό μοναδικό του τρόπο:

«Αφού δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα για τον Αστέρα Νίκαιας για 2ο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο είπα να γράψω λίγο για να ”ευλογήσουμε τα μουστάκια μας”. Το ποδόσφαιρο μας φέρνει κοντά. Πολύ κοντά! Τόσο που σε κάνουν να αισθάνεσαι δικός τους άνθρωπος ακόμα κι οι αντίπαλοι σου! Άλλοι με τα καλά τους λόγια κι άλλοι με τα έργα τους… Σου δείχνουν πόσο σωστό σχεδιασμό έκανες με την επιλογή παικτών το καλοκαίρι και πόσο καλή δουλειά κάνεις μέσα από τις προπονήσεις, που φτάνουν στο σημείο να πιάνουν τους παίκτες σου και να τους μιλάνε για το πολύ καλό ποδόσφαιρο που παίζει ο Αστέρας και πόσο θα ήθελαν να παίξουν για τις δικές τους ομάδες! Κάποιοι μετά από τα μεταξύ μας παιχνίδια, ενώ άλλοι πιο ”προχωρημένοι” που έχουν και τεχνικούς διευθυντές (γελάμε άφοβα…) έπιασαν παίκτες μας όχι μόνο μετά, αλλά και 1 ώρα πριν από μεταξύ μας παιχνίδι για να πάνε στην ομαδάρα τους και να παρατήσουν το φτωχό σωματείο του Αστέρα Νίκαιας… Ευχαριστώ προσωπικά για την αναγνώριση του έργου μου και εκ μέρους της διοίκησης, ραντεβού στο λογιστήριο…»

Ο Περαμαϊκός συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ . Είναι η μοναδική ομάδα στα Πειραϊκά πρωταθλήματα , που δεν έχει χάσει ακόμα κανένα βαθμό. Σε δέκα αγώνες μετράει  ισάριθμες  νίκες . Ιδιαίτερα παραγωγική είναι και η επίθεση του  που έχει σκοράρει 45 φορές μέχρι τώρα . σημειώνει 4,5 γκολ κατά μέσο όρο σε  κάθε παιχνίδι .Αντίθετα η άμυνα του έχει παραβιαστεί 13 φορές….

Την καλύτερη άμυνα μέχρι τώρα έχουν ο ΑΟ Καραβάς και ο ΑΟ Πειραιάς . Που έχουν δεχτεί από δυο μόλις τέρματα μέχρι τώρα…

Σε λίγες ημέρες θα ολοκληρωθεί και η συγκρότηση της αντρικής ομάδας του ΑΣΤΈΡΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (με αρκετές εκπλήξεις) όπου θα συμμετάσχει σε σωρεία φιλικών αγώνων μέχρι το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς. Τη νέα σεζόν ο Αστέρας Σαλαμίνας , όπως λέει ο ιδρυτής και υπεύθυνος της ομάδας Βαγγέλης Ντάγκας , θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ ΠΕΙΡΑΙΆ με μοναδικό στόχο την άνοδο….

35 μέρες χωρίς αγώνες θα είναι ο Αστέρας Νίκαιας  . και στον σύλλογο φοβούνται την χαλάρωση των παικτών.Τελευταία φορά που έπαιξε ήταν στις 9 Δεκεμβρίου με τον Πειραϊκό  . Ακολούθησαν οι δυο αγώνες «στα χαρτιά » με ΑΕ Νίκαια και Οδηγήτρια  ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει διακοπή πρωταθλήματος για δυο εβδομάδες . Ο σύλλογος θα επανέλθει σε αγωνιστική δράση στις 13 Ιανουαρίου με τον ΑΟ Αγίου Δημητρίου …..

Αυτό θα πει αγάπη για την ομάδα .Ο Λάκης Δάκουρας ένας εκ των κορυφαίων Παρατηρητών των Αθηναϊκών πρωταθλημάτων , δεν θα συνεχίσει  να προσφέρει τις υπηρεσίες  του  στην ΕΠΣΑ προκειμένου  να αφοσιωθεί στην ομάδα της καρδιάς του .Τον Αετό Κορυδαλλού . Εκεί αφιερώνει πολλές ώρες καθημερινά , από την θέση του Γενικού αρχηγού ….

Ο ….στατιστικολόγος μας  Σωκράτης Πτερνέας «ξανακτύπησε». Και  αναφέρει χαρακτηριστικά:

Όπως γράψαμε σε έναν καθιερωμένο αγώνα Χριστουγεννιάτικο όπως  το Ελλάς Ποντίων-Χαραυγη,   το επόμενο θα ήταν ένας ίδιος διαιτητής….. Έτσι σφυρίζει  ο Χατζηγιάννης πού έπαιζε πρόπερσι τα Χριστούγεννα τέτοιες μέρες….. Παιχνίδια τής μοίρας

Επίσης Χριστούγεννα ήταν και η υπόθεση Χαραυγή-Νικαια με ένσταση με τελική νικήτρια στην ΕΠΟ την Χαραυγή. Τότε βέβαια κορυφαίο θέμα ήταν η επίθεση στον δικηγόρο Αργύρη Λίβα ενώ τώρα η επίθεση στον διαιτητή Τζήλο.

Η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται…