Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη

Published

on

Στον «αέρα» βρίσκεται το θέμα με την κάρτα υγείας των αθλητών. Λογικά ήταν να ξεκινήσει στις 1 Ιανουαρίου , αλλά δεν φαίνεται να «περπατάει» . Όπως είχαμε γράψει και την περασμένη εβδομάδα αρκετές επαρχιακές Ενώσεις  ζήτησαν παράταση μέχρι το τέλος της χρονιάς . Η ΕΠΟ ακόμα δεν έχει ανακοινώσει  τι θα γίνει , ενώ και από την πλευρά του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη δεν έγινε καμία δήλωση . Έτσι οδεύομεν σε αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο και ακόμα δεν ξέρουμε τι θα ισχύσει . Πάντως από πλευράς ΕΠΟ είχε δοθεί εντολή  στους διαιτητές των αγώνων Γ’ Εθνικής της Κυριακής να μην ζητηθούν οι κάρτες υγείας των   αθλητών.

Στους δυο αγώνες Κυπέλλου Πειραιά του Σαββάτου οι ομάδες ήταν έτοιμες σε όλα . Στον αγώνα Χαλκηδόνας – ΑΕ Περάματος τις προσκόμισαν κανονικά τις κάρτες υγείας  μαζί με τα δελτία . Στο άλλο παιχνίδι ΑΕ Μοσχάτου – ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα ο διαιτητής Ντουμιτρέσκου  δεν ζήτησε  τις κάρτες υγείας των αθλητών αν και οι ομάδες , όπως είπαν , ήταν έτοιμες εδώ και καιρό   . Πάντως είτε είχαν τα σωματεία  κάρτες είτε όχι από την στιγμή που δεν τις  ζήτησε  ο ρέφερι, δεν υπάρχει πρόβλημα . Και επειδή ακούστηκε κάτι για ένσταση , να πούμε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, από την στιγμή που δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στον Κ.Α.Π. Είναι απλά μια υπουργική απόφαση και οι μόνοι που είναι υπεύθυνοι για να εφαρμόσουν είναι οι διαιτητές . Συνεπώς τα  σωματεία δεν έχουν καμία ευθύνη….

Ολοκληρώθηκαν λοιπόν οι πρώτοι από τους διπλούς αγώνες της  προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πειραιά . Ουσιαστικά μόνο η ΑΕ Μοσχάτου με την ευρεία νίκη της με 4-0 επί της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα έχει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «4» .

Στα υπόλοιπα παιχνίδια οι λογαριασμοί είναι ανοικτοί .  Ο Ιωνικός θα υποδεχτεί  τον Εθνικό στη ρεβάνς του 1-1 της Καλλιθέας. Το ματς αυτό  θα διεξαχθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου.  Ο  επαναληπτικός  ΑΕ Περάματος- Χαλκηδόνας  ( πρώτος αγώνας ισόπαλος 2-2 ) θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου αν και αρχικά οι δυο ομάδες είχαν συμφωνήσει για μια εβδομάδα νωρίτερα( 16/1) . Εκείνη την μέρα όμως   παίζουν οι Μικτές Πειραιά  εκεί όπου είναι προπονητής ο Τέλης Μελάς τεχνικός της ΑΕ Περάματος .

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα γίνει ο επαναληπτικός  ανάμεσα στον Ερμή και τον Αμπελακιακό στον Κορυδαλλό . Στο πρώτο παιχνίδι οι Σαλαμίνιοι είχαν νικήσει με 2-1.

Όσον αφορά την ρεβάνς  ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας – ΑΕ Μοσχάτου θα διεξαχθεί στις 23 ή στις 30 Ιανουαρίου……

Αισιοδοξούν οι άνθρωποι της Χαραυγής ότι θα δικαιωθούν και αυτή τη φορά από την ΕΠΟ στην οποία θα προσφύγουν κατά της πρωτόδικης απόφασης της ΕΠΣΠ που δικαίωσε τον Ίκαρο Καλλιθέας . Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή ο παράγοντας της Χαραυγής Στράτος Τζανάκης δήλωσε στη στήλη:

«Σαν νεότερος θα ήθελα τα φώτα των παλαιότερων παραγόντων του Πειραιά που σίγουρα θα μπορουν να λύσουν τις απορίες μου. Πρώτον θα ήθελα να μάθω ποιος εξετάζει και με ποια κριτήρια αν μια παρανομία έχει δόλο ή όχι. Τέλος θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει νόμος που «αθωώνει» έναν «φόνο» όταν είναι «εξ αμελείας» …..

Μετά τους Γιώργο Μελαμπιανάκη και Τόνυ Σταυράτη ένας ακόμα ποδοσφαιριστής αποχώρησε από τον Αίαντα Σαλαμίνας. Είναι ο Θεοχάρης Δεμερτζής που έμεινε στο νησί μόνο λίγους μήνες, μετά από θητεία δυο ετών σε Ήφαιστο και δυο ετών στον Περαμαϊκό . Σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος μεσοεπιθετικός οδεύει προς Αμφιάλη……

Ενισχύει τα γκολπόστ της η Χαραυγή που αποκτά τον 26χρονο τερματοφύλακα Δημήτρη Κατσικούρη .Ο οποίος αγωνιζόταν την χρονιά που πέρασε στον Βύζαντα Μεγάρων και πρόπερσι στην Οδηγήτρια….

Χρόνια πολλά σε όλους τους Γιάννηδες που γιόρταζαν χθες . Και είναι πάρα πολλοί ζωή να έχουν . Πάντως είναι κανόνας . Όσο και να προσπαθήσεις, όσο και να οργανωθείς για να τους στείλεις ευχές , όλο και κάποιους Γιάννηδες θα ξεχάσεις . Νόμος…

Από την διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά γιόρταζαν χθες τέσσερα στελέχη . Ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας, ο ταμίας Γιάννης Σταματάτος , ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Γιάννης Ποντίκης και ο σύμβουλος Γιάννης Χονδροκούκης .  Να είναι πολύχρονοι και υγιέστατοι….

Με δήλωση του ο κ. Γιάννης Σπάθας  ευχαριστεί όλους όσοι επικοινώνησαν με κάθε τρόπο μαζί του για να του ευχηθούν . Δεν μπόρεσε όμως να απαντήσει σε όλους. Επίσης  ευχαριστεί αυτούς που ενδιαφέρθηκαν για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η σύζυγος του Ελένη τις ημέρες των εορτών…