Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ξαναρχίζουν σήμερα τα πρωταθλήματα των τριών κατηγοριών του Πειραιά  μετά από τις διακοπές των εορτών. Αρκετά τα ενδιαφέροντα παιχνίδια σε κορυφή και «ουρά». Να δούμε πόσο έτοιμες θα είναι οι ομάδες που επανέρχονται σε αγωνιστική δράση επίσημα , μετά από  τρεις εβδομάδες …

Για τον Αστέρα Νίκαιας το διάστημα ήταν πολύ μεγαλύτερο αφού είχε και τα δυο ρεπό με ΑΕ Νίκαια και Οδηγήτρια  . Από τις 9 Δεκεμβρίου έχει να αγωνιστεί η ομάδα του Άγγελου Σκανάτοβιτς . Εδώ και πέντε εβδομάδες…..

Σε τέσσερις διαφορετικές ημερομηνίες θα διεξαχθούν οι τέσσερις  επαναληπτικοί αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πειραιά . Έτσι όλοι οι φίλαθλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα παιχνίδια .Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου θα γίνει ο αγώνας ΑΕ Περάματος – Χαλκηδόνας στο Πέραμα στις 15.00 ( 2-2 ο πρώτος αγώνας) .Την Τετάρτη 23/1 στις 15.00 στο γήπεδο Κορυδαλλού θα παίξουν Ερμής – Αμπελακιακός( 1-2) . Μια εβδομάδα μετά στις Σιταποθήκες ( 15.30 ) η ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Μοσχάτου στη ρεβάνς του 0-4.

Τέλος το μεγάλο ντέρμπι Ιωνικού – Εθνικού θα γίνει στη Νεάπολη την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 16.00….

Και όπως  έχει  πλέον  γίνει ….συνήθεια  οι διπλές διαιτησίες  δεν θα λείψουν ούτε αυτή την αγωνιστική. Συγκεκριμένα οι διαιτητές Πουλόπουλος, Φιλακούρης, Δαμιανάκης θα σφυρίξουν από δυο παιχνίδια Α’ Κατηγορίας, ο Ντουμιτρέσκου  ένα Α’ και ένα Β’ και ο Πετρίδης δυο Γ’ της Κατηγορίας ……

Κάποιοι αξιολογημένοι  διαιτητές δηλώνουν κώλυμα για αγώνες στον Πειραιά . Όχι όμως και για αγώνες της Ομοσπονδίας και των Εθνικών πρωταθλημάτων  . Απαράδεκτη κίνηση . Γιατί αυτός ο σνομπισμός στα τοπικά; Ξεχνούν οι κύριοι αυτοί  ότι από τα τοπικά ξεκίνησαν και αναδείχτηκαν ;; Δεν σέβονται καθόλου τα ερασιτεχνικά σωματεία;; . Η ΕΠΣΠ να λάβει τις σωστές αποφάσεις και να τιμωρήσει αυτούς τους διαιτητές ώστε να μην μπορούν να παίξουν πουθενά ….

Αναφερθήκαμε χθες στους πρώτους σκόρερς όλων των κατηγοριών. Προσέξτε όμως κάτι που μας επισήμανε ένας φανατικός φίλος της στήλης . Είναι αυτό που συμβαίνει με τους πρώτους γκολτζήδες του 1ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας .

Ο Αντώνης Νταής που σε 11 αγώνες έχει σημειώσει 18 τέρματα . Ενώ όλη η ομάδα του η  Θύελλα Μοσχάτου   έχει σημειώσει 27!!!. Τα 11 από τα 18 γκολ του Ικάρου Καλλιθέας έχει πετύχει ο Γιάννης Θεοδοσίου. Τα 10 από τα 23 της Αμφιάλης ο Παναγιώτης Αυγέρης και τα 9 από τα 28 του Ερμή ο Σταύρος Κίτσιος . Πραγματικά ενδιαφέροντα στοιχεία….

Πολλά τέρματα υπάρχουν στο γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης». Πέρα από τα κανονικά , είναι  και αρκετά μικρά προπονητικά(  . Περισσότερα από πέντε. Όλα αυτά που είναι φτιαγμένα από σίδερο , τα κατασκεύασε με τα χέρια του ο Τάσος Τσίλης. Μάλιστα κύριοι. Ο πρόεδρος του Παννεαπολικού με το μεράκι του αλλά και με μεγάλη διάθεση δημιούργησε πραγματικά καλλιτεχνίες  ,σαν ειδικός ……

Απόψε το βράδυ ο Ηρακλής Νίκαιας διοργανώνει τον ετήσιο χορό του στη «Νέα Κοκκινιώτισσα » και αναμένει τους φίλους του να δώσουν το παρών ….

Απόψε η Γυναικεία ομάδα της Ελλάδας Ποντίων πραγματοποιεί την εκδήλωση της στο « Ρεπορτάζ » στην περιοχή των Ορυζομύλων….

Αύριο στις 11 το πρωί οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Περάματος θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου  Περάματος. Ανάμεσα σε αυτούς  που θα τιμηθούν είναι  η παλιά μεγάλη δόξα του ποδοσφαίρου Χρήστος Αρδίζογλου….

Πέρασαν 40 μέρες από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Βάσω Δράγαζη μητέρα του Γρηγόρη, του Γενικού Αρχηγού του Ερμή Κορυδαλλού. Το μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της θα γίνει αύριο στις 9.30 πμ στον ναό της Αγίας Τριάδας Νίκαιας….

Ο Νώντας Πουλής «εξαφανίστηκε »  όχι μόνο  από την Ελλάδα Ποντίων , αλλά και από τον ΑΟ Καραβά τον οποίο είχε υποσχεθεί δημόσια ότι θα  βοηθήσει. Πάντως στον τελευταίο δεν ανησυχούν  και πολύ . Απλά θα πουν τον Πουλή …πουλάκη. Και μπορεί να « χάθηκε» ο Νώντας Πουλής για τον Καραβά , «φανερώθηκε» όμως ο …Φανούρης Πουλάκης !!!!