Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Αρκετά σημαντικά παιχνίδια θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στα Πειραϊκά γήπεδα. Τελευταία αγωνιστική του Α’ γύρου , σε όλες τις κατηγορίες .Αναδεικνύονται οι πρωταθλητές  χειμώνα . Όσο περνάει ο καιρός τόσο το ενδιαφέρον μεγαλώνει …..

Τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των Πειραϊκών σωματείων που εισήχθησαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα το 2018 , θα τιμήσει η ΕΠΣ Πειραιά , στην ετήσια  εορταστική της εκδήλωση , όπως κάνει άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια . Τα σωματεία θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή  25 Ιανουαρίου 2019 να γνωστοποιήσουν, στην γραμματεία της Ένωσης  με  σχετικό έγγραφο τους ποδοσφαιριστές  που εισήχθησαν σε ΑΕΙ – Ονοματεπώνυμο και Σχολή –  και να προσκομίσουν μαζί και τη σχετική βεβαίωση του ΑΕΙ που να πιστοποιεί για την εισαγωγή τους……

Οκτώ διαιτητές σφυρίζουν διπλά παιχνίδια και αυτή την αγωνιστική. Οι Λεμπέσης και Ντουμιτρέσκου δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας, έναν αγώνα Α’ και ένα Β’ διαιτητεύουν οι Ανθόπουλος, Κακριδής,  Μπαλαχούτης, Φιλακούρης , έναν αγώνα Β’ και έναν Γ’ οι Μπεσίρης και Πετρίδης…..

Πάλι σε ομάδα που αρχίζει το όνομα  της από ΑΛΦΑ πήρε μεταγραφή ο 28χρονος επιθετικός Νίκος Μαριόλης που θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Αμφιάλη. Για του λόγου το αληθές οι προηγούμενες ομάδες του:

Αετός Κορυδαλλού, Αίας Ταύρου, ΑΠΟ Κερατσίνι,ΑΕ Αίγινα Ατρόμητος Πειραιά …..

Επανήλθε στα Πειραϊκά γήπεδα ο Αλέξανδρος Σούφλας. Πέρυσι ήταν στην ΑΕ Μοσχάτου με τον προπονητή Μαργαρίτη Χατζηαλέξη με τον οποίο προϋπήρξαν σε Εθνικό και Άγιο Ιερόθεο . Μαζί οι δυο τους πήγαν το καλοκαίρι στον Θρίαμβο Χαϊδαρίου αλλά πρόσφατα οι δρόμοι τους χώρισαν . Ο Χατζηαλέξης πήγε στην Προοδευτική και ο Σούφλας συνεχίζει στον Αίαντα Σαλαμίνας….

Μεγάλη απώλεια αποτελεί  για την Χαλκηδόνα ο Νίκος Μουστάκας . ο ικανότατος επιθετικός που πέρυσι σημείωσε 17 τέρματα , δεν έχει βοηθήσει την ομάδα αρκετά . Φέτος τραυματίστηκε κι όταν επανήλθε υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης .  Από ατυχία σε ατυχία δηλαδή…

Σε αναζήτηση προπονητή  βρίσκεται η Αστυπάλαια Κορυδαλλού μετά την αποχώρηση του Τάσου Ανδριώτη .Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα αργήσει να τον βρει.  Υποψιάζομαι ότι θα είναι από την ίδια  γειτονιά….

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η παρουσία του Περαμαϊκού στο φετινό πρωτάθλημα .  Ο  ιστορικός σύλλογος που ξεκίνησε με μείον 6 βαθμούς βρίσκεται ήδη μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας το απόλυτο . Έντεκα νίκες σε ισάριθμους αγώνες έχοντας μάλιστα σημειώσει 51 τέρματα. Κατά μέσο όρο σκοράρει περίπου πέντε φορές σε κάθε παιχνίδι… Παρόλα αυτά δεν σταματά να ενισχύεται μεταγραφικά . Αποκτήθηκαν πρόσφατα ο Μανώλης ο Πάχος και ο Στέργιος Καραγιάννης που επέστρεψε για να κλείσει την καριέρα του στους «πράσινους»….

Επιτυχημένο το ντεμπούτο του Ιρανού ποδοσφαιριστή Αλ Μπασάμ στη Νίκη Ρέντη . Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός σκόραρε  και συνέβαλλε στην επιτυχία της ομάδας του επί του Παντζιτζιφιακού….

Άψογη ήταν η φιλοξενία της ΕΠΣ Αθήνας στην αποστολή των Μικτών της ΕΠΣ Πειραιά στους μεταξύ τους αγώνες την περασμένη Τετάρτη στη Νέα Ιωνία ….

Να πούμε για τις Πειραιώτικες Μικτές η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι πλέον στα χέρια τους. Απέμειναν δυο αγώνες με Δυτική και Ανατολική Αττική. Με δυο νίκες παίρνουν την πρόκριση για  την επόμενη φάση. Οι Νέοι κατά πάσα πιθανότητα  προκρίνονται και με ισοπαλία . Η σοβαρή δουλειά που γίνεται στις Μικτές τα δυο τελευταία χρόνια , αποδίδει καρπούς….

Μετατέθηκε για την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου η μεγάλη γιορτή βραβεύσεων της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά στις 18.00 στον πολυχώρο «Απόλλων», αντί για την Τετάρτη 23 /1 που είχε προγραμματιστεί αρχικά . Κι όπως κάθε χρόνο αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία και φέτος….

Τι κοινό έχουν ο Σταμάτης Σαπαλίδης με τον Θωμά Μακαρονά ; Και οι δυο προέρχονται από την Χαραυγή . Στην οποία ο πρώτος έβαζε γκολ και ο δεύτερος  ήταν τροφοδότης  του . Και οι δυο θα γίνουν πατεράδες κοριτσιών . Και οι δυο πλέουν σε πελάγη ευτυχίας . Ο μόνος στεναχωρημένος από όλη αυτή την υπόθεση είναι ο Πτερνέας που περίμενε αγόρια  για να γίνουν παικταράδες  ώστε να αναβιώσει το τρομερό Χαραυγιώτικο  δίδυμο. Δεν πειράζει όμως…Την επόμενη φορά….