Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Κάποιοι θα πρέπει να συγκρατήσουν τα νεύρα τους. Να μάθουν ότι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του 21ουαιώνα ,ένα παιχνίδι είναι απλά ένα παιχνίδι. Χωρίς φασαρίες  και σκοπιμότητες . Η κατάσταση  έχει ξεφύγει γενικώς. Ο φανατισμός ξεπέρασε κάθε όριο . Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από την ΕΠΣΠ . Διαφορετικά το παιχνίδι θα χαθεί  και οι συνέπειες θα είναι τεράστιες . Για όλους . Αν συνεχιστεί αυτό μπορεί να θρηνήσουμε και θύματα . Και δυστυχώς δεν είναι υπερβολή αυτό που λέμε….

Η 13η αγωνιστική ( τελευταία του Α’ Γύρου ) αποδείχτηκε …γρουσούζικη για την Χαραυγή που γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα . Από τον μαχητικό Δία στον Κορυδαλλό. Με γκολ του Δημήτρη Σαλή . Ενός παίκτη, ο οποίος πριν πάει στον Δία αγωνιζόταν στην Χαραυγή. Και τώρα η τελευταία νιώθει καυτή την ανάσα του Ερμή ο οποίος πλησίασε στον ένα βαθμό. Πάντως τον τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα τον πήρε ….

Πρωταθλήτρια χειμώνα  η ΑΕ Μοσχάτου που συνέτριψε την Αστυπάλαια Κορυδαλλού χθες με 6-0 . Τρία γκολ και πάλι ο Σταμάτης Σαπαλίδης που έφτασε έτσι τα 17 σε 13 αγώνες .Ο ΑΟ Καραβάς όμως που ακολουθεί ένα βαθμό πίσω πέτυχε τη μεγάλη νίκη επικρατώντας  στο 90’της αξιόμαχης ομάδας ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας. Μια νίκη όμως που άφησε …γλυκόπικρη γεύση. Αφού αποβλήθηκαν τρεις παίκτες  του, στα επεισόδια που έγιναν λίγο πριν από το τέλος του αγώνα ενώ κινδυνεύει και η έδρα της ομάδας . Τον λόγο πλέον έχει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ. Και σαν να μην έφταναν αυτά η ΑΕ Μοσχάτου κατέθεσε έγγραφη καταγγελία  στην Ένωση, για τον εκπρόσωπο του ΑΟ Καραβά Π. Αλεξίου ο οποίος αν και τιμωρημένος με ποινή απαγόρευσης άσκησης κάθε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για ένα μήνα , βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων , έστω και αν προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα . Αυτό αναφέρει το Φ.Α.. Οι Μοσχατιώτες υποστηρίζουν ότι πρέπει για τον λόγο αυτό να αφαιρεθούν ένας έως τρεις βαθμοί από τον Καραβά  σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ !!!Πολύ δουλειά προβλέπεται λοιπόν για την Επιτροπή……

Πάμε τώρα σε μια  περίεργη  υπόθεση . Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Κερατσινίου Φάνης Ντασκαγιάννης το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για την Σπίθα . Και επειδή , όπως λέει ο ίδιος, δεν τηρήθηκαν κάποια από αυτά που είχαν συμφωνηθεί ζήτησε τον Οκτώβρη να πάρει μεταγραφή . Δεν του έδιναν και σαν τελευταία λύση  ο Φάνης παρακάλεσε τους ανθρώπους της Σπίθας σε όποια ομάδα και αν πάει  στο μεταξύ του  παιχνίδι να μην παίξει . Η μοίρα το έφερε η τωρινή ομάδα του, ο Ολυμπιακός Κερατσινίου  να βρεθεί αντιμέτωπος με την Σπίθα. Και όχι μόνο αυτό. Ο άλλος γκολκίπερ της ομάδας ο Τσαλιγιάννης τραυματίστηκε με το μηχανάκι του κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Έτσι ο Ντασκαγιάννης πήρε την μεγάλη απόφαση να αγωνιστεί. Βγήκε κανονικά για ζέσταμα . Όμως όπως είπε ο ίδιος δέχτηκε  απειλές από ανθρώπους της Σπίθας επειδή δεν κράτησε τον λόγο του. Μπροστά σε αυτή την πίεση , ο νεαρός γκολκίπερ επικαλέστηκε λόγους ανωτέρας βίας και δεν έπαιξε παρόλο ότι είχε γραφτεί στο φύλλο αγώνα. Έτσι κάτω από τα δοκάρια κάθισε ελλείψει άλλου τερματοφύλακα ο ποδοσφαιριστής Μιχάλης Ταγαρούλιας. Αυτά …..

Τραυματίστηκε στο στήθος λίγο πριν το τέλος  του αγώνα με τους Σαλαμινομάχους ο ποδοσφαιριστής του Ποσειδώνα Νίκος Αναζίκος . Κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια  άρχισε να μελανιάζει και να έχει σπασμούς, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο, το οποίο ήρθε μετά από 45 λεπτά. Ο παίκτης μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, πέρασε από τις απαραίτητες εξετάσεις, με την κατάσταση της υγείας του να επανέρχεται. Διανυκτέρευσε χθες εκεί και χθες πήρε εξιτήριο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Αναζίκος πηγαίνοντας το πρωί της Κυριακής στη Χαραυγή  με Ι.Χ μαζί με δυο συμπαίκτες του , βρήκαν πάρκινγκ  έξω από το  γήπεδο. Όμως ο νεαρός ποδοσφαιριστής είπε καλύτερα να παρκάρουν αλλού μην τυχόν και χρειαστεί να έλθει ασθενοφόρο. Και να λοιπόν που χρειάστηκε γι’ αυτόν  !!! Απίστευτο …..

Επτά γκολ στον αγώνα ΑΣ Κωφών – Περαμαϊκού 2-5 Τα τέσσερα από αυτά σημειώθηκαν με πέναλτι !!!!

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών η μητέρα του Αρχιδιαιτητή της Ε.Π.Σ.Πειραιά Χαράλαμπου Μοιραδωράκη, Σοφία. Η κηδεία της  έγινε χθες στην ιδιαίτερη πατρίδα της Λύττο Πεδιάδας του Ν. Ηρακλείου Κρήτης.  Ο Θεός να την αναπαύσει φίλε Μπάμπη  και να έχεις την ευχή της …..