Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Γράψαμε κάτι χθες για όσα συμβαίνουν στο Ερασιτεχνικό Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Γενικά . Δεν στοχοποιήσαμε κανένα .Οι περισσότεροι το κατάλαβαν . Όλοι θα πρέπει  να  προστατεύσουμε με κάθε τρόπο αυτό που αγαπήσαμε, υπηρετούμε και ονειρευόμαστε .Στενοχωριόμαστε όταν βλέπουμε τσαμπουκάδες , παλικαριές και ψευτομαγκιές στα γήπεδα.  Θλιβόμαστε ειλικρινά   όταν διαβάζουμε απειλητικά μηνύματα στο Facebook,από και  προς κάθε κατεύθυνση . Δεν είναι αυτή η εικόνα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου….

Έβγαλε ανακοίνωση χθες βράδυ η διοίκηση του ΑΟ Καραβά . Μετά την επιβολή στους παίκτες που αναγράφονται για τα επεισόδια στο φύλλο αγώνα με την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα  Πολύ σκληρή ανακοίνωση , με βαρείς και μηνύσιμους χαρακτηρισμούς , την οποία βέβαια  «μάζεψαν » λίγες ώρες αργότερα αλλάζοντας κάποιες φράσεις προφανώς μετά από αντιδράσεις . Το  θέμα όμως δεν είναι αυτό, καθεαυτό . Είναι γιατί φτάσαμε εδώ . Γιατί τόσο μίσος ένθεν και ένθεν από πρώην φίλους ; Έτσι θα πάμε στο ντέρμπι; Με πόλεμο ; Δεν κινδυνολογούμε . Αυτή είναι η πραγματικότητα και την βλέπουμε μπροστά μας όλοι . Αυτό είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που θέλουμε ;Ας σοβαρευτούμε πλέον όλοι μπροστά σε αυτή κατάσταση σήμερα . Γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά ….

Στον α’ γύρο «φώναζε» η ΑΕ Μοσχάτου γιατί τιμωρήθηκε ο κορυφαίος επιθετικός της ο Σαπαλίδης που αποβλήθηκε  και τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές και δεν θα έπαιζε στο ντέρμπι με τον Καραβά  . Τώρα κάνει το ίδιο και ο τελευταίος  για τον βασικό επιθετικό του τον Μπεσού που τιμωρήθηκε  με 3 αγωνιστικές και χάνει «στο τσακ » το ντέρμπι με το Μοσχάτο. Συμπέρασμα . Και στις δυο περιπτώσεις η Πειθαρχική επιτροπή εφάρμοσε τον κανονισμό . .Για την περίπτωση της τιμωρίας των παικτών του Καραβά και της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας  ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής  Αντώνης Ανούστης μας είπε:« Εφαρμόσαμε το γράμμα και το πνεύμα του νόμου . Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς . Το άρθρο 10 παράγραφος 1γ το λέει καθαρά . Ποδοσφαιριστής που προσπαθεί να κτυπήσει ή να ανταποδώσει βίαιο και βάναυσο κτύπημα τιμωρείται με 3 αγωνιστικές . Αν δεν εφαρμόζαμε  τον νόμο θα μας κατηγορούσαν οι άλλοι που είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι »…..

Ο δεύτερος επαναληπτικός αγώνας για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Πειραιά διεξάγεται σήμερα στις 15.00 στο γήπεδο Κορυδαλλού . Αντίπαλοι ο Ερμής και ο Αμπελακιακός για μια θέση στους «τέσσερις » του θεσμού . Θα διευθύνει ο Θοδωρής Πουλόπουλος με βοηθούς τους Γιάννη Κοντιζά και Χρήστο Κορώνα. 4ος είναι ο Γιώργος Αλατσάκης και παρατηρητής αγώνα ο Άκης Τρύφωνας . Στον πρώτο αγώνα είχαν επικρατήσει με 2-1 οι Σαλαμίνιοι. Ευχή μας είναι να γίνει ένα όμορφο  παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια και ο καλύτερος η ο τυχερότερος ας νικήσει.

Ο νικητής θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά. Το πρώτο το πήρε από την περασμένη εβδομάδα η ΑΕ Περάματος.  Η οποία παρεμπιπτόντως να πούμε ότι απόψε στις 19.30 κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στον πολυχώρο « Lampiris garden »(Καταρράκτης) που βρίσκεται στην Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Νέο Ικόνιο ( Γέφυρα ΟΛΠ)….

Συνέχεια στο θέμα που αναφέραμε χθες για την μη χρησιμοποίηση του γκολκίπερ του Ολυμπιακού Κερατσινίου Φάνη Ντασκαγιάννη στον αγώνα με την προηγούμενη ομάδα του την Σπίθα επειδή δέχτηκε απειλές αφού δεν τήρησε την συμφωνία του να μην παίξει στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ο πρόεδρος  της Νικαιώτικης ομάδας Σπύρος Κλαρούδας επικοινώνησε μαζί μας και διέψευσε τους ισχυρισμούς του παίκτη λέγοντας:  «Από την αρχή  ο Φάνης ήθελε να φύγει . Κανονικά ήταν να πάει στον Πυθαγόρα. Εμείς δεν θέλαμε να πάρει μεταγραφή για ανταγωνιστική ομάδα. Μας πίεσε για τον Ολυμπιακό Κερατσινίου και έδωσε τον λόγο  του ότι στο μεταξύ μας παιχνίδι δεν θα παίξει .Δεν το τήρησε όμως αυτό. Όταν τον είδα να ετοιμάζεται να παίξει του είπα ότι δεν έχω αντίρρηση  αρκεί να πάει στην εξέδρα και να πει ότι δεν τήρησε τον λόγο του . Δεν το δέχτηκε όμως . Αν μας  έπαιρνε ένα τηλέφωνο από πριν και να μας πει ότι θα έπαιζε αυτός αφού η ομάδα του δεν είχε άλλο τερματοφύλακα, θα τον κατανοούσα. Υπήρχε περίπτωση να αρνηθώ; Με τον τρόπο όμως που ενήργησε , φυσικά και δεν το επέτρεψα. Το είπα και στους παράγοντες του Ολυμπιακού Κερατσινίου. Συμφώνησαν μαζί μου . Ο κ. Ρίζος μάλιστα μου είπε πως κι αυτός στη θέση μου το ίδιο θα έκανε .. Και για να κλείσω .Αυτός που δεν κρατάει τον λόγο του δεν πρέπει να φοράει παντελόνια . Δεν έχει σημασία αν είναι 19 και 20 ετών. Τι σημαίνει αυτό δηλαδή; »….

Η διοίκηση του Αστέρα Νίκαιας ευχαριστεί δημόσια  την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα και ιδιαίτερα τον κ. Μυλωνάκη που παραχώρησε  τα  αποδυτήρια τους για την ομάδα στο Κυριακάτικο  παιχνίδι  με τον Άρη Αμφιάλης την περασμένη Κυριακή. Επίσης  ευχαριστεί το σωματείο ΑΠΣ Αμφιάλη για την προσφορά νερών στον σύλλογο….