Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

 

Ξεκινά ο 2ος γύρος και των τριών Πειραϊκών πρωταθλημάτων  αυτό το Σαββατοκύριακο .  Τα γηπεδούχα σωματεία δεν θα πληρώσουν το εξοδολόγιο της διαιτησίας παρά μόνο του γιατρού. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και την 1η αγωνιστική του Α’ γύρου…..

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Πειραιά, πριν την έναρξη των αγώνων του θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Σοφίας Μοιραδωράκη, μητέρας του Μπάμπη , Αρχιδιαιτητή της Ε.Π.Σ. Πειραιά

Το ντέρμπι Αίαντα Σαλαμίνας – Ερμή Κορυδαλλού την Δευτέρα θα διευθύνει ο Ηλίας Σπάθας. Ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής πάντα είναι στο πλευρό των σωματείων  και της ΕΠΣΠ και βοηθά . Να σημειώσουμε ότι πολλά σωματεία ζητούν να σφυρίζει  παιχνίδια τους ο Ηλίας  και έχουν κάνει και σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Διαιτησίας.   Αυτό φυσικά δεν είναι και τόσο εύκολο να γίνει  λόγω  οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων . όποτε όμως μπορεί , η Επιτροπή θα  τον ορίζει….

Επτά διαιτητές έχουν διπλούς αγώνες αυτή την αγωνιστική . Από ένα παιχνίδι Α’ και Β΄ Κατηγορίας σφυρίζουν οι Κουβέλης, Ιωαννίδης Κ., Φιλακούρης , Κωνσταντόπουλος, έναν Α΄και έναν Γ’  διαιτητεύουν οι Αλατσάκης  , Γεωργόπουλος και δυο β’ Κατηγορίας ο Χατζηγιάννης……

Τιμωρήθηκαν με πρόστιμα η Χαραυγή( 50 €), ο Αίας Σαλαμίνας (50€) και η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα ( 70€). Και οι τρεις σύλλογοι είναι υπότροποι και τα πρόστιμα διπλασιάζονται …..

Κρίσιμους αγώνες που είναι καθοριστικοί για την πρόκριση τους στην επόμενη φάση δίνουν οι Μικτές Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Πειραιά  που αντιμετωπίζουν τις αντίστοιχες της Δυτικής Αττικής  την προσεχή Τετάρτη στο γήπεδο « Παντελής Νικολαΐδης» . Στις 12.30 ξεκινά ο αγώνας των Παίδων και στις 14.30 αυτός των Νέων . Με νίκες  τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα κάνουν ένα σημαντικό βήμα για να προκριθούν . Να σημειωθεί ότι και τα παιχνίδια που απομένουν μετά με την Ανατολική Αττική είναι κι αυτά εντός έδρας…..

Το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του Ικάρου Καλλιθέας πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο στον αγώνα με την ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα Κορυδαλλού  ο15χρονος άσος Κωνσταντίνος Λιμήτσιος . Η παράδοση ανάδειξης και προώθησης ταλέντων  στον Καλλιθεάτικο σύλλογο συνεχίζεται  σταθερά…..

Τεράστιες οι διακρίσεις του  Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά Τένις της Αυστραλίας. Όλος ο κόσμος μιλάει για το τρομερό παιδί . Για κοίτα τώρα, που θα δικαιωθούν αυτοί που είχαν την ….φαεινή  ιδέα να φτιάξουν τα δυο γήπεδα τένις στο ΣΕΦ. Ποιο ποδόσφαιρο τώρα;;;

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας  ο Τάσος Κορφιάτης .Ένας σπουδαίος συνεργάτης και πάνω από όλα φίλος. Μέλος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων της ΕΠΣΠ . Ένας ολόκληρος χρόνος. Κι όμως νομίζω  πως ήταν χθες . Ή αισθάνομαι ότι λείπεις ταξίδι . Και δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα πως έχεις φύγει . Μας λείπεις  ρε φίλε . Και όσοι λένε ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός , δεν ξέρουν τι λένε . Δεν ισχύει για  όλους αυτό. Ακόμα και τώρα όταν περνάω αργά το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά , ασυναίσθητα κοιτάζω μήπως αγκυροβολεί το πλοίο προερχόμενο από Κυκλάδες και είσαι μέσα . Θα τα πούμε από κοντά αύριο ρε Τασούλη. Στο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχούλας σου . Που θα γίνει αύριο στις 10πμ στον Άγιο Ευθύμιο Κερατσινίου …..

«Έφυγε » από τη ζωή η μητέρα του ποδοσφαιριστή της Χαραυγής Αντώνη Χριστοδούλου, Ματούλα  . Η κηδεία της θα γίνει την Δευτέρα στις 11 πμ στο Νεκροταφείο Σχιστού  .

Με ανακοίνωση της η διοίκηση της ΑΕ Χαραυγής συλλυπείται τον ποδοσφαιριστή της και μετέχει στο βαρύτατο πένθος του. Αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της στον σημερινό αγώνα με τα Αστέρια Δραπετσώνας ενώ αντιπροσωπεία του ΔΣ παραβρεθεί στην κηδεία. Όσο για τον νεαρό Αντώνη  παρά την πίκρα του ζήτησε να παίξει σήμερα. Δύναμη ψυχής από ένα 22χρονο παλικάρι …

Θα κλείσω σήμερα με μια ατάκα του μέλους της επιτροπής Υποδομών και Μικτών της ΕΠΣΠ Σταύρου Μορφόπουλου που προσωπικά μου άρεσε πολύ : «Για όλους τους συμμετέχοντες όλων των διοργανώσεων…… “Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γι’ αυτόν που δεν ξέρει πού πηγαίνει»….