Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΠ .  Με εξαίρεση τον Γιάννη Ποντίκη που απουσίαζε λόγω  επαγγελματικών υποχρεώσεων  όλα τα υπόλοιπα  μέλη του ΔΣ έδωσαν το παρών .  Η συζήτηση έγινε  σε πολύ καλό κλίμα  και μάλιστα βρέθηκαν λύσεις . Η διοίκηση συνεχίζει με την ίδια σύνθεση . Σήμερα όμως αναμένεται να εκδοθεί και επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΣΠ….

Διεξάγεται σήμερα στις 15.30 στο γήπεδο Σιταποθηκών ο τρίτος επαναληπτικός της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πειραιά ανάμεσα στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα και την ΑΕ Μοσχάτου . Εδώ υπάρχει το μεγάλο φαβορί , αφού οι φιλοξενούμενοι με το 4-0 του πρώτου αγώνα έχουν σαφώς το προβάδισμα για την πρόκριση  στους «4». Τον σημερινό αγώνα  θα διευθύνει ο Κ. Χατζηγιάννης με βοηθούς τους Δ. Ζησιμόπουλο και Ι. Καρακελλέ. 4Ος Διαιτητής είναι ο Αντ. Τραϊφόρος. Παρατηρητής αγώνα ο Κώστας Φελλάς …..

Σήμερα οι Μικτές της ΕΠΣ Πειραιά υποδέχονται τις αντίστοιχες της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής  στο «Παντελής Νικολαΐδης» . Στις 12.30 ξεκινούν οι Παίδες, και στις 14.3Ο οι Νέοι . Με νίκες οι Πειραιώτες πλησιάζουν στον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση….

Επέστρεψε στην Χαλκηδόνα ο Ιγκλί Σεβάι μετά από παρουσία σε Αετό Κορυδαλλού και Ιωνικό. Αυτή την φορά για να μείνει για πάντα . Όπως μας είπε ο εκ των κορυφαίων στελεχών της ομάδας  Γιώργος Ζαρκαδούλας….

Η κίνηση του Ατρομήτου Πειραιά να ενισχύσει την γειτονική Ένωση Καμινίων αποδίδει πλέον  καρπούς. Οι «μπόμπιρες » του Δημήτρη Τζανετουλάκου , άρχισαν να αξιοποιούνται από τον  ιστορικό σύλλογο . Πέντε ποδοσφαιριστές  επέστρεψαν στον Ατρόμητο . Πρόκειται για τους Κυρίτση , Αράπογλου, Φάσκο, Σαπχάσα και Παπαδάκη . Ο τελευταίος μάλιστα ( γεννηθείς το 2002)  πήρε το «βάπτισμα του πυρός»  στον Κυριακάτικο αγώνα που έδωσαν οι Πειραιώτες με τον ΑΟ Νεάπολης στην Κρήτη….

Ο Ηλίας Σπάθας ήταν και στον αγώνα του Αίαντα Σαλαμίνας  με τον Ερμή Κορυδαλλού επιβλητικός. Διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το σημαντικό αυτό παιχνίδι όχι μόνο αγωνιστικά , αλλά με την προσωπικότητα του «έσβησε τη φωτιά » που είχε  δημιουργηθεί  σχετικά με την κίνηση του νεαρού ποδοσφαιριστή  του Ερμή που μια κίνηση του πυροδότησε την ατμόσφαιρα  και την εξέδρα….

Σχετικά με τον Ηλία Σπάθα ο Βασίλης Τσιτούρας , μέλος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΣΠ  έκανε μέσω διαδικτύου πρόταση προς  τον αρχιδιαιτητή Μπάμπη Μοιραδωράκη . Όταν ορίζεται διαιτητής ο Ηλίας σε αγώνα της Ένωσης , υποχρεωτικά να βρίσκονται στην εξέδρα οι υπόλοιποι διαιτητές  για λόγους ..σεμιναριακούς  .!! Και κατέληξε :

«Αισθανόμαστε, τόσο εγώ, όσο και η ομάδα μου, ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, πολύ ”ελλειμματικοί”, ποδοσφαιρικά, που δεν μας έχει ”σφυρίξει”…ας ελπίσουμε, να το ζήσουμε….»….

Με την ισοπαλία που πήρε ο Αργοναύτης από τον Πειραϊκό κατέκτησε τον δεύτερο- αγωνιστικά –  βαθμό στο πρωτάθλημα. Ένα από τα πιο ιστορικά και δημοφιλή σωματεία . Στον αγώνα αυτό η ομάδα παρατάχτηκε με μόλις 12 αθλητές στο γήπεδο και έδωσε τα δελτία στον διαιτητή στις 15.20 . Δέκα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα …..

Προχθές στην μεγαλειώδη γιορτή της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά  τιμήθηκαν με το Κύπελλο Ήθους « Μιλτιάδης Βρεκούσης » οι παλαίμαχοι του Αργοναύτη . Έδωσαν το παρών τεράστια ονόματα , όπως οι Τσαβαρής, Καλαφατάς, Μανώλης Παππάς, Παντελουδάκης, Φραγκίσκος , Αντιμαχίτης και άλλοι σπουδαίοι ποδοφαιριστές. Οι συγκρίσεις  του χθες με το σήμερα στον ιστορικό σύλλογο αναπόφευκτες . Και θλιβερές…..

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η φετινή γιορτή  της Ένωσης Συνδέσμων  βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά . Μια γιορτή – θεσμός  που έχει πλέον καθιερωθεί . Τεράστια αίγλη με λάμψη αστέρων  μεγάλων ονομάτων του Αθλητισμού και όχι μόνο…Κάθε φέτος και καλύτερα……

Απόψε στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού αίθουσα « Πλειάδες» ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Προοδευτικής θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του….

Ένα ατύχημα είχε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού , του ΠΑΣ  Γιάννινα και  του ΑΟ Χανίων Δημήτρης Τύρπος . Έπεσε στο  γλιστερό από την βροχή οδόστρωμα και κτύπησε στο ισχίο . Μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου χρειάστηκε να χειρουργηθεί . Ο Τύρπος ευχαριστεί όλους τους βετεράνους που  του συμπαραστάθηκαν  είτε με την επίσκεψη τους  στο Νοσοκομείο είτε επικοινώνησαν μαζί του με κάθε τρόπο. Επίσης ο βετεράνος άσος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τον Ιατρό χειρούργο Ορθοπεδικό , αλλά πάνω από όλα άνθρωπο Μάρκο Ποσταντζή για το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξε στην περίπτωση του. «Τέτοιοι σημαντικοί επιστήμονες κοσμούν τον Ιατρικό κλάδο » τόνισε ο Δημήτρης  που σήμερα παίρνει εξιτήριο  από  το Νοσοκομείο. Περαστικά φίλε….