Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που τα σωματεία μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μεταβολών ποδοσφαιριστές για μετεγγραφές, Διεθνείς Μετεγγραφές, Υποσχετικές, Ατομικές αποδεσμεύσεις. Και όπως συμβαίνει κάθε φορά την τελευταία  μέρα αναμένεται « συνωστισμός »  . Η Γραμματεία της ΕΠΣΠ  θα δέχεται αιτήσεις μεταβολών έως και τις  δυο το μεσημέρι.

Όσον αφορά τις αιτήσεις Μεταβολών Ποδοσφαιριστών για Επανεγγραφές Ελευθέρων Ποδοσφαιριστών αυτές μπορούν να κατατίθενται μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου,  ενώ μέχρι τα τέλη Απριλίου μπορούν να κατατίθενται  Πρώτες Εγγραφές Ποδοσφαιριστών……

Ήττα που δεν της κόστισε όσον αφορά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πειραιά υπέστη η ΑΕ Μοσχάτου. Έτσι πήρε το τρίτο από τα τέσσερα εισιτήρια  μετά τον Ερμή Κορυδαλλού και την ΑΕ Περάματος . Απομένει, το οποίο θα διεκδικήσουν Ιωνικός και Εθνικός  την προσεχή Τετάρτη  6 Φεβρουαρίου στις 16.00 στο γήπεδο Νεάπολης . Στην ρεβάνς του 1-1 της Καλλιθέας….

Αλλού το όνειρο κι αλλού το θαύμα . Από αλλού το περιμέναμε , από αλλού μας  ήλθε . Μιλάμε για τις Μικτές .  Τους Παίδες τους είχαν όλοι τελειωμένους στην αρχή . Η ομάδα νίκησε την Δυτική Αττική και θέλει την νίκη στον τελευταίο αγώνα με την αδιάφορη Ανατολική Αττική  στο «Παντελής Νικολαΐδης » για να προκριθεί . Αν μάλιστα το άλλο παιχνίδι ΕΠΣΔΑ- ΕΠΣΑ λήξει ισόπαλο τότε οι Παίδες του Πειραιά , κατακτούν την πρώτη θέση . Αντίθετα οι Νέοι γνώρισαν χθες την ήττα από την ΕΠΣΔΑ στην χειρότερη φετινή τους εμφάνιση  και ουσιαστικά αποκλείστηκαν . Ακόμα και με ισοπαλία θα είχαν πολλές ελπίδες να προκριθούν ……

Με εννέα αγωνιστικές και 80€ πρόστιμο  τιμωρήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Πειραϊκού Παναγιώτης Φριντζάλας για τα όσα έκανε και γράφτηκαν από τον διαιτητή Ορφανό  στο φύλλο αγώνα με τον Αργοναύτη . Θα επανέλθει σε αγωνιστική δράση στα τέλη Μαρτίου….

Δεν πρόλαβε να παίξει καλά –καλά με τη νέα του ομάδα την Αμφιάλη και στο δεύτερο παιχνίδι αποβλήθηκε , αλλά …κουβαλούσε και μια ποινή από την προηγούμενη ομάδα του τον Αετό Κορυδαλλού. Έτσι τιμωρήθηκε με 6 αγωνιστικές και 60€ πρόστιμο. Καθότι υπότροπος …..Η ίδια ακριβώς ποινή επιβλήθηκε στον Γιώργο  των Νέων Δραπετσώνας . Υπότροπος κι αυτός , αλλά …σταθερά με την ίδια ομάδα αυτός . Εδώ και χρόνια…..

. Την παραίτηση από την τεχνική ηγεσία των Ακαδημιών του Ιωνικού ανακοίνωσε ο προπονητής Θεολόγος Ρενιέρης . Με επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά : Μετά την παραίτηση του Υπευθύνου ακαδημίας Ηλία Λιγνού ανακοινώνω και την δικη μου μετά από δυο χρόνια παρουσίας μας φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι αφήνοντας μια ακαδημία πρότυπο στον Πειραιά με τμήματα που είναι πολύ ανταγωνιστικά έχοντας στελεχώσει τις Μικτές Πειραιά  Κ16 και Κ 14 στέλνοντας παιδιά στην Εθνική παίδων . Συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΠ σε όλες τις ηλικίες Κ18 , Κ16 και τώρα στην Κ14 .Επίσης συμμετέχουμε στο Άττικα, τουρνουά των ΠΑΕ με γκρουπ Κ16 και Κ10 .  Υπάρχει επίσης λειτουργία στον τομέα   της εκπαίδευσης με διπλωματούχους προπονητές με στόχο να προωθήσουμε παιδιά στην ανδρική ομάδα . Εύχομαι η συνέχεια να είναι ανάλογη. Ευχαριστώ τον κύριο  Λιγνό τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν και κυρίως τους συνεργάτες μου.»

Συγκίνηση επικράτησε προχθές το βράδυ στην συγκέντρωση των διαιτητών . Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα ο αρχιδιαιτητής Μπάμπης Μοιραδωράκης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην Επιτροπή Διαιτησίας καθώς και την διοίκηση της ΕΠΣΠ  για την τιμή που του έκαναν να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για την μητέρα του Σοφία που απεβίωσε πρόσφατα . ….

Σήμερα τελειώνουν τα θεωρητικά μαθήματα της σχολής Διαιτησίας . Θα ακολουθήσει η πρακτική εκπαίδευση στο γήπεδο και οι εξετάσεις από την ΚΕΔ της ΕΠΟ . Ο υπεύθυνος της σχολής διαιτησίας Γιάννης Χασάπης θωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει τους  Εθνικούς εκπαιδευτές Νίκο Αγαδάκο, Νίκο Φαντόπουλο και Χαράλαμπο Μοιραδωράκη καθώς και τους τοπικούς Νίκο Δροσινό , Γιώργο Κωστάκο που προσπάθησαν για την καλύτερη επιμόρφωση των νέων διαιτητών. Επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Νίκο Πολυχρόνη που σαν υπεύθυνος από την πλευρά του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά είχε πάντα την αίθουσα στην διάθεση των μαθητών .   Σαν στέλεχος της Ε.Δ. της ΕΠΣΠ ο Γιάννης Χασάπης   δίνει την υπόσχεση στον κόσμο του Πειραϊκού Ποδοσφαίρου  ότι  τα μέλη της θα αγωνιστούν  σκληρά για να ανεβεί το επίπεδο της Πειραϊκής διαιτησίας και είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουν….