Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας ,ανάμεσα στον Ερμή Κορυδαλλού και την Χαραυγή ξεχωρίζει από το πρόγραμμα  των Πειραϊκών πρωταθλημάτων αυτή την εβδομάδα. Ένα ντέρμπι που αναμένεται να κρίνει πολλά  . Πρόκειται για τις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή με την Χαραυγή να βρίσκεται μπροστά ένα βαθμό από τους Κορυδαλλιώτες. Ευχή μας είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια και να κερδίσει ο καλύτερος ή ο τυχερότερος. Πάνω από όλα όμως το ερασιτεχνικό Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Να σημειωθεί ότι έχουν ληφθεί αστυνομικά μέτρα ενώ θα γίνει και διαχωρισμός των φιλάθλων των δυο ομάδων….

Την ίδια ώρα ,  έχουμε ντέρμπι κορυφής και στην Γ’ Κατηγορία .Ανάμεσα στον ΑΟ Πειραιά και τον Περαμαϊκό….

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΠ να μην τιμωρήσει την έδρα του ΑΟ Καραβά για τα επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις  από την πλευρά της ΑΕ Μοσχάτου  , όπως άλλωστε αναμενόταν . Έτσι κι αλλιώς θα προκαλούσε αντιδράσεις , όποια κι αν ήταν η απόφαση .  Το σκεπτικό  της Πειθαρχικής ήταν ότι τα άτομα που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο δεν το έκαναν για να βιαιοπραγήσουν  ούτε για να προκαλέσουν φθορές . Αλλά για να αποτρέψουν τα επεισόδια. Και αυτό  βάσει των αναγραφόμενων στο φύλο αγώνα  από τον διαιτητή , αλλά και στις εκθέσεις των δυο παρατηρητών που μιλάνε για  αποτροπή των επεισοδίων  από τους εισερχόμενους. Η Πειθαρχική λοιπόν στηρίχτηκε στο άρθρο 15 παράγραφος 4α και τιμώρησε τα δυο διαγωνιζόμενα σωματεία μόνο με χρηματική ποινή. Αν τα άτομα αυτά έμπαιναν για να δημιουργήσουν επεισόδια  τότε η ποινή θα  ήταν διαφορετική ( Τιμωρία έδρας ή και αφαίρεση βαθμών …

Όσον αφορά την είσοδο τιμωρημένου ατόμου( Π. Αλεξίου )  στον αγωνιστικό χώρο η Π.Ε. επέβαλε νέα ποινή που διπλασιάζεται  αφού θεωρείται υπότροπος . Και δω το σωματείο ( ΑΟ Καραβάς ) τιμωρήθηκε με επιπλέον χρηματικό πρόστιμο . Τίποτα περισσότερο….

Η Πειθαρχική επιτροπή , αναφορικά με  δυσφημιστικό δημοσίευμα και δυσμενείς  κρίσεις που αναρτήθηκε σε μερίδα του αθλητικού τύπου και σελίδα κοινωνικής δικτύωσης την  22/01/2019  καλεί τον ΑΟ Καραβά να ανακαλέσει να δημοσιεύσει στον τύπο, στην ίδια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και να το προσκομίσει στην Π.Ε. εντός 7 ημερών

Σχετικά με την απόρριψη της ένστασης της Χαραυγής από την επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Σίμος  σχολίασε:« Δεν μας πειράζουν καθόλου κύριοι, οι αποφάσεις των αρχών του Πειραϊκού , Ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμείς θα συνεχίσουμε, όπως εμείς ξέρουμε, με την μαγκιά μας , την ομάδα μας παρέα με τους πιο φανατικούς φιλάθλους του Πειραιά . Έτσι όπως κάνουμε τόσα χρόνια !»…

Να τονίσω ότι αυτές είναι δικαστικές αποφάσεις και εμείς δεν μπορούμε να τις κρίνουμε καθότι αναρμόδιοι. Απλώς αναφέρουμε πάντα το σκεπτικό της απόφασης από την Π.Ε….

Καιρός όμως είναι να ασχοληθούμε  καθαρά με τα αγωνιστικά. Και όχι με πράγματα που δεν έχουν σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . Αυτοί που αγαπάνε  τις ομάδες  τους πραγματικά θα πρέπει να το αποδεικνύουν  κιόλας. Τίποτε άλλο….

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό μας δημοσίευμα για τα πρωταθλήματα υποδομών και τον ρόλο των γονέων . Κάποιοι φίλοι πρότειναν να διακοπούν για ένα διάστημα τα πρωταθλήματα μήπως ηρεμήσει η κατάσταση και συνετιστούν κάποιοι γονείς . Ειλικρινά δεν βγαίνει άκρη . Δείτε το ποινολόγιο της προηγούμενης αγωνιστικής και θα καταλάβετε καλά……

Έξι διαιτητές σφυρίζουν διπλά παιχνίδια αυτή την αγωνιστική.

Οι Κακριδής, Κουζούμης, Φιλακούρης διευθύνουν από δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας , οι Κουβέλης , Ντουμιτρέσκου από έναν αγώνα Α’ και Β’ Κατηγορίας  και ο Ζησιμόπουλος δυο αγώνες Β’….

Όλα έγιναν τόσο ξαφνικά στον Αίαντα Σαλαμίνας . Ή μήπως δεν έγιναν ξαφνικά ; Χθες το πρωί απολύθηκε ο προπονητής Τάκης Τριανταφύλλου .Κι αμέσως μετά ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Ανδρέα Μπαρμπολούτσι . Τυχαίο ;…..

Για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα θα αναμετρηθούν ΑΕ Μοσχάτου και  ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα . Μετά το Κύπελλο την Τετάρτη θα αναμετρηθούν αύριο και για το Κύπελλο….

Συμμαζεύεται και πάλι η Ελλάδα Ποντίων . Μετά την ενίσχυση της με δυο παίκτες από τον Ατρόμητο Πειραιά απέκτησε και τον Χάρη  Σιδερόπουλο που   επέστρεψε στην ομάδα μετά από ολιγόμηνη θητεία στους Τράχωνες. Και έπεται συνέχεια….

Ο Σάββας Λευκόπουλος  που αποχώρησε από την Ελλάδα Ποντίων , θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Κρήτη. Ο ικανότατος πορτιέρο  πήρε μεταγραφή για την Αναγέννηση Ιεράπετρας  ομάδα Α’ Κατηγορίας Λασιθίου… Καλή επιτυχία λοιπόν στον  Σάββα που ανοίγονται μπροστά του νέοι ορίζοντες…..

Απόψε στις 19.30 οι Νέοι Ευγενείας κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στα γραφεία τους ( Τραπεζούντος 36 Ευγένεια Κερατσίνι ) …..

Αύριο στις 13.30 η Σπίθα πραγματοποιεί την ετήσια εκδήλωση της καθώς και την κοπή της πίτας της στο κέντρο διασκέδασης« Νέα Κοκκινιώτισσα (7ης Μαρτίου 101-103 Νίκαια)  ….

Την Δευτέρα στο «Σινέ Παράδεισος» ( Ζάππα 4 Κορυδαλλός) στις 18.30  ο Αετός Κορυδαλλού θα πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωση του με την κοπή της πίτας …