Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη ….

Published

on

Παίρνοντας αφορμή από τον αγώνα ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΟ Καραβά και την ΑΕ Μοσχάτου  να πούμε κάποια συμπεράσματα που βγάλαμε .  Αρχικά η παρουσία τόσων πολλών φιλάθλων δείχνει   ότι ο κόσμος διψάει για καλό ποδόσφαιρο. Και οι δυο συγκεκριμένες ομάδες  με το επίπεδο που διαθέτουν το πρόσφεραν και με το παραπάνω .Πάνω από 1000 άτομα έδωσαν το παρών παρακολουθώντας τον αγώνα στοιβαγμένοι – στην κυριολεξία –  στην εξέδρα , αλλά και όρθιοι στα κάγκελα , από την μια πλευρά έως την άλλη . Το σημαντικό είναι ότι ο κόσμος κράτησε υψηλά το επίπεδο, χωρίς να προβεί σε ακρότητες . Είτε από την μια είτε από την άλλη πλευρά .

Πάμε τώρα παρακάτω . Τα μέτρα τάξης που ελήφθησαν ήταν τέλεια. Βέβαια σε αυτό βοήθησαν όλοι . Και οι ομάδες ,αλλά και η ΕΠΣΠ . Και φυσικά η Αστυνομία .Και αποδείχτηκε ότι με συνεργασία  όλα μπορούν να επιτευχθούν .Αν και θα έπρεπε να μην αναγκάζονται  οι υπεύθυνοι να λαμβάνουν τέτοια μέτρα . Γιατί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  δεν πρέπει να υπάρχει βία και φανατισμός . Το έχουμε πει αμέτρητες φορές αυτό . Αν το καταλάβουμε αυτό όλοι , τότε τα πράγματα θα γίνουν σαφώς καλύτερα…

Οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο έδειξαν ανωτερότητα . Σαν γνήσιοι επαγγελματίες . Μέσα στο γήπεδο δεν λειτούργησε ο φανατισμός και όλα τα παιδιά που έπαιξαν , παρά την κρισιμότητα του παιχνιδιού στάθηκαν στο ύψος τους…..

Μόνο νίκη θέλει σήμερα στις 12.30 η Μικτή Παίδων Πειραιά , επί της αντίστοιχης της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής στο γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης » για να περάσει στην επόμενη φάση.

Αντίθετα το παιχνίδι των Νέων στις 14.30 δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον μετά την εντός έδρας ήττα των Πειραιωτών από τη Δυτική Αττική…..

Αναφερθήκαμε και χθες στο γήπεδο του Ρέντη,  και για το πρόβλημα ασφαλείας όταν φιλοξενεί  τόσο πολύ κόσμο . Αυτό ας το κρίνουν τώρα οι αρμόδιοι. Πάμε τώρα στο θέμα της εξέδρας( τρόπος  του λέγειν )  των φιλοξενούμενων . Είναι ένας χώρος για ορθίους και μόνο . Οι φίλαθλοι σκαρφαλώνουν στα κάγκελα για να δουν το παιχνίδι . Δεύτερη σειρά δεν μπορεί να υπάρξει . Σε ένα χωματένιο και κακοτράχαλο χώρο όπου δεν υπάρχει ούτε καντίνα ( τι είπα τώρα….) για να πιουν ένα νερό οι άνθρωποι, αλλά ούτε και τουαλέτα . Υπάρχει όμως …τοίχος  από την πίσω πλευρά  για τα …περαιτέρω . Όσοι φίλοι του Μοσχάτου   βρέθηκαν σε αυτό τον χώρο πιάστηκαν απροετοίμαστοι . Αφού δεν είχαν μαζί τους …μαχαιράκι για να μαζέψουν …χόρτα , που υπήρχαν άφθονα . Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι πλήρωσαν εισιτήριο  για να δουν το παιχνίδι . Ίδιο ποσό με αυτούς που βρίσκονταν στην μεγάλη εξέδρα. Δεν είναι λίγο άδικο αυτό;….

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών   ο Χρήστος Καλλιμάνης που έγραψε ιστορία με την φανέλα του Εθνικού και της Καστοριάς .  Στον προχθεσινό αγώνα τους με το Μοσχάτο οι βετεράνοι του Εθνικού αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια  ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Παράλληλα εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία συλλυπούνται βαθύτατα την οικογένεια του και μετέχουν στο βαρύτατο πένθος της…

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στο γήπεδο Μοσχάτου. Εκεί όπου στις 15.30 θα γίνει αγώνας στη μνήμη του Γιώργου Καρπούζα που έφυγε  από την ζωή σε ηλικία 38 ετών κτυπημένος από την επάρατη νόσο και κηδεύτηκε χθες  . Θα παίξουν γνωστοί μεγάλοι άσοι που έγραψαν ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και εκδήλωσαν  την επιθυμία να μετάσχουν σε αυτό το  παιχνίδι για να τιμήσουν το παλικάρι που έπαιξε μπάλα και στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο με τα χρώματα του ΑΟΚ Φαλήρου . Αντίπαλος τους θα είναι η μεγάλη ομάδα του Μοσχάτου την δεκαετία του 1970 τότε που μεσουρανούσε στην Β’ Εθνική….

Είναι χρέος όλων να βρεθούν σήμερα  στο γήπεδο , να συμπαρασταθούν στον φίλο Αντώνη τον πατέρα του Γιώργου και την οικογένεια του που θα είναι εκεί. Κάπου εκεί θα βρίσκεται η ψυχούλα του παλικαριού που θα φτερουγίζει και θα χαίρεται  γιατί κατάφερε να συγκεντρώσει τόσους σημαντικούς ανθρώπους …..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply