Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Πειραιώτικα

Προκρίθηκε στην επόμενη φάση η Μικτή Παίδων Πειραιά καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση. Τεράστια επιτυχία , αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα ξεκίνησε άσχημα . Η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική  . Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΠ σε συνεργασία με το  τεχνικό επιτελείο καταβάλλοντας μια τεράστια προσπάθεια κατάφερε το καλύτερο . Το τέλειο αποτέλεσμα . Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους . Ο Πειραιάς έδειξε την δύναμη του . Η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στις Μικτές άρχισε να αποδίδει καρπούς …..

Με νίκη ολοκλήρωσε τους αγώνες της και η Μικτή Νέων . Η οποία όμως δεν προκρίθηκε  λόγω του άσχημου αποτελέσματος με την Δυτική Αττική την προηγούμενη αγωνιστική . Η παρουσία όμως και των Νέων ανεξάρτητα από τον αποκλεισμό τους ήταν  πολύ καλή.  Η ουσία είναι πως ο Πειραιάς αποτελεί πλέον μια μεγάλη δύναμη στον χώρο των Μικτών παρά τα τεράστια αγωνιστικά και γηπεδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει…..

Γράψαμε τις δυο τελευταίες μέρες  για το γήπεδο «Μελισσουργός» στο Ρέντη με αφορμή το ντέρμπι της  περασμένης Δευτέρας. Επικοινώνησε αρκετός κόσμος μαζί μας . Οι περισσότεροι συμφώνησαν με τις απόψεις μας . Εδώ θα  ήθελα να διευκρινίσω κάτι . Δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι το γήπεδο δεν είναι ασφαλές . Ανέφερα ότι δεν  πληρεί τους όρους ασφαλείας όταν έχει τόσο πολύ κόσμο . Μόνο σε αυτή την περίπτωση . Και αυτό που συνέβη την Δευτέρα είχε να γίνει πάρα πολλά χρόνια . Για να μην πω ότι δεν είχε γίνει ποτές κάτι ανάλογο . Γύρω στα 800 άτομα ήταν συνωστισμένα στις ξύλινες εξέδρες . Δεν υπάρχει θέμα στατικότητας  , μας είπε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Μπακατσέλοςπου επικαλέστηκε τις εκθέσεις των μηχανικών του Δήμου. Δεν θα διαφωνήσω μαζί του . Εγω δεν είπα ότι θα πέσει η εξέδρα . Απλά αν γινόταν μια φασαρία ή αν έπεφτε κάποιος , όπως παραλίγο να γίνει κάτι στο σημείο που καθόμουν εγώ , θα έπεφτε ο ένας πάνω στον άλλο . Πολύ πιθανόν να είχαμε μια νέα θύρα 7 . Δεν ρίχνω την παραμικρή ευθύνη  στον Δήμο Νίκαιας , ούτε φυσικά  και στο γηπεδούχο σωματείο . Όμως σε έναν αγώνα όπου αναμενόταν πολύς κόσμος και το ξέραμε όλοι πολύ καλά ,αφού θα γινόταν Δευτέρα και δεν είχε άλλους αγώνες ,  δεν θα έπρεπε να οριστεί το παιχνίδι για να μην κινδυνέψει κόσμος και θρηνήσουμε θύματα . Τουλάχιστον οι αρμόδιοι ας το έχουν υπόψη τους για το μέλλον . Επαναλαμβάνω όμως . Να μην υπερβαίνουν οι φίλαθλοι τον αριθμό των θέσεων που υπάρχουν . Μόνο σε αυτή την περίπτωση το γήπεδο Ρέντη δεν είναι ασφαλές….

Πάμε τώρα στο θέμα των θέσεων των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας  Πίσω από το τέρμα . Που ο κόσμος στέκεται όρθιος ανάμεσα στα χόρτα . Και δεν μιλάμε για μικρά παιδιά αλλά για ανθρώπους 70-80 ετών . Να διορθώσω όμως κάτι. Δεν υπάρχει εκεί καντίνα . Αλλά νερά  μερίμνησαν κάποιοι για να έχει ο κόσμος . όπως και ότι υπήρχε και τουαλέτα . Υποτυπώδης μεν , αλλά υπήρχε.  Το κυρίως πρόβλημα όμως είναι ο χώρος. Τουλάχιστον ας τοποθετηθεί  κάποια στιγμή κάποια εξέδρα .Έστω λυόμενη…..

Μάθαμε ότι μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια της ΑΕ Μοσχάτου πήγε ο πρόεδρος του ΑΟ Καραβά Χρήστος Σκανδάλης και έδωσε συγχαρητήρια  στους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας. Μια κίνηση που σχολιάστηκε  κολακευτικά από όλους . Αξιοπρεπέστατος ο πρόεδρος έδωσε μαθήματα ήθους ….

Μεταξύ τους στα αποδυτήρια έκοψαν φέτος την πίτα τους στην ΑΕ Μοσχάτου  και όχι σε μια μεγάλη αίθουσα με κόσμο. Οι υπεύθυνοι του συλλόγου κάθισαν και τα έβαλαν κάτω και προτίμησαν μια καλύτερη λύση . Τα  έξοδα από μια τέτοια εκδήλωση φτάνουν τα 1200 ευρώ.  Τα χρήματα αυτά θα μοιραστούν σε δυο ιδρύματα της περιοχής. Ότι καλύτερο…..

Αρκετά καθυστερημένα θα πραγματοποιηθεί φέτος  η ετήσια εορταστική εκδήλωση βραβεύσεων και κοπής της βασιλόπιτας της ΕΠΣ Πειραιά . Θα γίνει την Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα  19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων “TERRA VERDE” 7ης Μαρτίου  49 ( πρώην Κονδύλη) στη Νίκαια. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά….

Πραγματοποιήθηκε χθες στο γήπεδο του Μοσχάτου ο αγώνας στη μνήμη του Γιώργου Καρπούζα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 38 ετών . Το παρών έδωσαν παλιές μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου, όπως οι Γαλάκος,  Κελεσίδης, Μουκέας, Βαμβακούλας , Μπονόβας, Τζουνάκος, Ροκίδης ,Βουρδαμής , Σκριβάνος , Μπισμπίκης, Σταμάτης ,Μυκωνιάτης, Αντωνιάδης  Παπαχριστόπουλος, Τσίρμπας , Πρίντεζης , Αντωνόπουλος ,  Θεοδωρόπουλος, Αρμύλαγος κ.α .

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους  ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας  Ευθυμίου, ο πρόεδρος της ΑΕ Μοσχάτου Στέφανος Φαναρίτης , ο πρώην διεθνής διαιτητής FIFA Βαγγέλης Γιαννακουδάκης οι βετερανοι ποδοσφαιριστές Παπαλεξάνδρου , Μιχαλόπουλος, Ιωαννίδης, Παπαδόπουλος, Παπακυριακόπουλος, Κυριακού, Τσιρίδης, Μερτίκας, Χουρμουζιάδης, Τσιλαβής, Ρωμανός, Κασιδιάρης, Σαββίδης, Πάγκος Μανδαλάς, Συρίγος, Μήτσου κ.α

Πλακέτα δόθηκε και στην οικογένεια του Αντώνη Καρπούζα.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι Ανδρέας Μούρτζης, Γιώργος Περούλης , Σπύρος Παράσχης , Τριαντάφυλλος Ξένος κ.α

Παρά το τσουχτερό κρύο  έδωσαν το παρών αρκετά άτομα  κάνοντας «ζεστή » την ατμόσφαιρα . Και είναι σίγουρο ότι η ψυχούλα του Γιώργου που «φτερούγιζε » πάνω από το γήπεδο ήταν σίγουρα ικανοποιημένη….