Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Νέα δεδομένα και σοβαρές εξελίξεις προέκυψαν στον Αργοναύτη .

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης που συγκάλεσε μετά από επανειλημμένες προσπάθειες το προσωρινό διοικητικό σχήμα (Καλαφατάς , Φραγκίσκος, Ξανθόπουλος, Παπαδόπουλος) ,παρέστησαν 34 παράγοντες και  φίλοι του συλλόγου !

Σε μια συνέλευση γεμάτη ένταση, αντεγκλήσεις και προτάσεις, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία (33 υπέρ και  1 λευκό) η πρόταση συγχώνευσης του ιστορικού συλλόγου με τον Ατρόμητο Κερατσινίου.

Ο  κ. Θανάσης Μπαλαφούτης, γέννημα θρέμμα Χατζηκυριακιώτης με πολυετή και  έντονη παρουσία στα Πειραϊκά ποδοσφαιρικά δρώμενα, μαζί με τους συνεργάτες του, δεσμεύθηκαν να διατηρηθεί η ιστορική ονομασία “Αργοναύτης” και θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια μαζί και με την βοήθεια των τοπικών παραγόντων ,ώστε η νέα ομάδα να επανέλθει πάλι στην θέση πού της αρμόζει!

Σειρά έχουν πλέον οι νομικές διαδικασίες.  Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται το νέο σωματείο μετά τη συγχώνευση . Την Α’ ή την Β΄. Όλα λοιπόν δείχνουν πως ο Αργοναύτης αυτό το τεράστιο σωματείο δεν «πεθαίνει» . Όμως θα πρέπει να επισημάνουμε  κάτι . Πως το Πειραϊκό ποδόσφαιρο μένει με ένα σωματείο λιγότερο , δυστυχώς…..

Στην ΑΕ Περάματος  θεωρούν  ότι μπορεί στον προχθεσινό ημιτελικό  με τον Ερμή να ήταν αρνητικό αλλά κάνοντας ένα δυναμικό restart  θεωρούν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και στον επαναληπτικό της 20ης Μαρτίου , θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση . Στην ανακοίνωση της η διοίκηση του Περαματιώτικου συλλόγου ευχαριστεί τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας  για την ενίσχυση του και ανανεώνει το ραντεβού μαζί του  για την ρεβάνς ……

Ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα σε Ερμή και ΑΕ Περάματος δίδαξε ήθος . Αγωνίστηκαν δυο σωματεία που ήταν αντίπαλοι μόνο την ώρα του αγώνα .Παράλληλα και στην εξέδρα όλα κύλησαν ομαλά . Με την στάση τους λοιπόν όλοι  πέρασαν το δικό τους μήνυμα  Πως με τέτοιες συμπεριφορές κερδισμένοι είναι οι πάντες  και ιδιαίτερα το Πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που βάλλεται από παντού….

Η διοίκηση του Ερμή όπως συνηθίζει άλλωστε εδώ και χρόνια  φιλοξένησε με τον καλύτερο τρόπο τους αντιπάλους της δίνοντας το  καλό παράδειγμα .  Γι’ αυτό και η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕ Περάματος που ευχαριστεί θερμά τον Ερμή Κορυδαλλού για την άψογη και υποδειγματική φιλοξενία του, τόσο στην αποστολή της ομάδας όσο και στους φιλάθλους της , μόνο τυχαία δεν εκδόθηκε . Μάλιστα υπόσχεται να ανταποδώσει την φιλοξενία στον επαναληπτικό αγώνα .

Σχολιάζοντας την ευχαριστήρια ανακοίνωση της Ένωσης Περάματος ο πρόεδρος του Ερμή Κώστας Πρέκας δήλωσε :

«Όταν οι παράγοντες , οι αθλητές και ο κόσμος θέλουν,  μπορούν να τα καταφέρουν  και οι αγώνες να γίνονται γιορτές ». Δεν νομίζω αυτή η ωραία δήλωση να χρειάζεται περαιτέρω σχόλιο….

Να λοιπόν που η δήλωση του Βασίλη Τσιτούρα  σχετικά  με την απόφαση της ΕΠΣΠ για γενική είσοδο 5€ και  να μην ισχύσουν οι ταυτότητες ελευθέρας στους ημιτελικούς  του Κυπέλλου Πειραιά προκάλεσε αντιδράσεις .

Η πιο επίσημη ήλθε από τον ταμία  και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της ΕΠΣΠ Γιάννη Σταματάτο  που με επιστολή που μας έστειλε αναφέρει:

*«Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με τον Βασίλη τον Τσιτούρα αλλά αυτά που γράφει  περί τιμωρίας κάποιων φιλάθλων του Πειραϊκού ποδοσφαίρου με τη λήψη απόφασης γενικής εισόδου εισιτηρίου 5€ για τους 4 ημιτελικούς αγώνες κυπέλλου, είναι προσωπικές του απόψεις άρα σεβαστές.

Είμαι υποχρεωμένος όμως επειδή είχα προσωπική εικόνα εγώ και ο γενικός γραμματέας της  ΕΠΣΠ  να του απαντήσω .

Ήμουν στο γήπεδο Κορυδαλλού από 15.15, όλα κύλησαν ομαλά χωρίς τη παραμικρή αντίδραση από τους φιλάθλους και αυτό δείχνει και ο αριθμός εισιτηρίων που κοπήκαν… Κάποιοι φίλαθλοι ΑΜΕΑ που προσήλθαν δεν έκοψαν εισιτήριο με εντολή της ΕΠΣΠ .

Δεν νομίζω ότι για αυτούς τους 4 αγώνες τιμωρούμε κάποιον ή κάποιους φιλάθλους. Εξάλλου υπάρχει και το δωρεάν β’ ημίχρονο. Την απόφαση η ΕΠΣΠ  την έλαβε με γνώμονα το συμφέρον των ομάδων. Θα παρακαλούσα λοιπόν το φίλο Βασίλη Τσιτούρα να μην «λαϊκίζει» με ευκολία.»…..

*Ο νέος προπονητής της Χαραυγής ο Σταύρος Τζαναβάρας  όπως γράψαμε χθες , εργάζεται για πρώτη  φορά στον Πειραιά . Αυτό ισχύει εν μέρει .  Γιατί από την αρχή της χρονιάς ο νεαρός τεχνικός εργάζεται στις ακαδημίες και συγκεκριμένα στο τμήμα κ14 ενός Πειραϊκού συλλόγου. Και όχι , όποιου κι όποιου συλλόγου . Του Ερμή Κορυδαλλού!! Του βασικού ανταγωνιστή της Χαραυγής στο κυνήγι της  ανόδου.

Βέβαια ο Τζαναβάρας για να πάει εκεί ζήτησε την άδεια της διοίκησης του Ερμή , η οποία προς τιμή της ,  έδωσε την έγκριση της , αφού δεν ήθελε να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του….