Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη ….

Published

on

Πειραιώτικα

 

Επαναρχίζουν τα Πειραϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο μετά το ρεπό  της Καθαράς Δευτέρας.  Υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί  αγώνες σε όλες τις κατηγορίες που αναμένεται να συγκεντρώσουν αρκετό κόσμο. Όσο περνάει ο καιρός , το ενδιαφέρον αυξάνεται. Απομένουν ακόμα επτά αγωνιστικές μέχρι το τέλος .Αμέσως μετά την εβδομάδα του Πάσχα. Θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ  . Αυτό που χρειάζεται είναι να δείξουν όλοι την ανάλογη προσοχή για να κυλήσουν όλα ήρεμα  και χωρίς παρατράγουδα. Διαιτητές, ποδοσφαιριστές , παράγοντες, φίλαθλοι . Άπαντες.  Να απομακρύνουμε την βία από τα γήπεδα  . Να βοηθήσουμε , ο καθένας με τον τρόπο του για την ομαλή διεξαγωγή  των αγώνων. …..

Να λοιπόν που την πλήρωσε ο Παντζιτζιφιακός για τον αγώνα με τον Αστέρα Κερατσινίου  που δεν ξεκίνησε. Όχι μόνο έχασε το παιχνίδι , αλλά του αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμούς. Και τώρα ο σύλλογος κινδυνεύει με υποβιβασμό. Εξαιτίας αψυχολόγητων ενεργειών  κάποιων . Και είναι κρίμα για την προσπάθεια της ομάδας , των παικτών , της διοίκησης . Η Πειθαρχική επιτροπή στηρίχτηκε στα γεγονότα  και στα αναγραφόμενα στο φύλο αγώνα από τον διαιτητή  και τις εκθέσεις παρατηρητή, την ιατρική γνωμάτευση . Ακόμα και στην ομολογία- παραδοχή του Γενικού Αρχηγού της ομάδας Παναγιώτη Ξανθόπουλου. Τιμωρήθηκε και ο παίκτης  Γιώργος Γερακάρης που βιαιοπράγησε κατά αντιπάλων , επειδή , λέει , ήθελε να πάρει εκδίκηση για αυτά που τράβηξε ο ίδιος στον α’ γύρο.  Και λοιπόν ; Ποιος την πλήρωσε; Φυσικά το σωματείο. Ο Γερακάρης τιμωρήθηκε με 13 αγωνιστικές και 130 ευρώ πρόστιμο. Καμία ουσιαστικά επίπτωση . Γιατί ο ίδιος είχε σταματήσει από τον Δεκέμβριο ενώ το πρόστιμο θα το πληρώσει το σωματείο . Συνολικά 280 € θα βγουν από το ταμείο του Παντζιτζιφιακού. Δεν είναι κρίμα κι άδικο ; ……

Όπως είναι ήδη γνωστό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου-ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα διεξαχθούν  κανονικά οι αγώνες πρωταθλημάτων Α΄ Β΄ Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας .Ωστόσο ο  προγραμματισμένος Δευτεριάτικος αγώνας της Α΄ Κατηγορίας, «ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ –ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ»  λόγω της εορτής θα διεξαχθεί το Σαββάτο 23/3. Οπότε  για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν έχει αγώνες Δευτέρα…..

Ξεκίνησαν οι  προγραμματισμένες βελτιωτικές εργασίες στο γήπεδο Σιταποθηκών  όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Κερατσινίου/Δραπετσώνας. Η αρχή γίνεται από τα αποδυτήρια.

Θα ακολουθήσουν τα έργα ανακατασκευής – συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού, του ταρτάν και μετά το   Πάσχα που θα έχουν ολοκληρωθεί ουσιαστικά τα πρωταθλήματα θα γίνει  η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα. Πολύ σημαντική κίνηση ώστε όλα να είναι τέλεια στην αρχή της επόμενης αγωνιστικής περιόδου , τον Σεπτέμβριο….

Ευχάριστα είναι και τα νέα που μας έρχονται από το γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΣΕΦ. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται τα έργα στο αγωνιστικό χώρο (επίστρωση χωμάτων- αποστραγγιστικά) ενώ μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα γίνει,  η τοποθέτηση του νέου συνθετικού χλοοτάπητα.

Θα ακολουθήσουν τα έργα  στον ηλεκτροφωτισμό,  της περίφραξης καθώς επίσης  και των αποδυτηρίων.……

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο γήπεδο της Βάρης η ομάδα Κ-14( Παίδων ) της ΕΠΣ Πειραιά θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της ΕΠΣ Δωδεκανήσου για την φάση των 16. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα γνωστή  η ώρα έναρξης του αγώνα……

Δεν υπάρχουν πολλοί διαιτητές που σφυρίζουν διπλά παιχνίδια το Σαββατοκύριακο. Μόνο τέσσερις .  Από δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας διαιτητεύουν οι Ρόμπερτ Ντουμιτρέσκου  και Νίκος Κουβέλης ενώ από ένα Α’ και Β’ Κατηγορίας σφυρίζουν Αντώνης Τραϊφόρος και Κώστας Χατζηγιάννης ….

Ο ποδοσφαιριστής του Θησέα Έλιντον Μπάρντι   είναι αυτός που έχει πάρει  μέχρι τώρα τις περισσότερες κίτρινες κάρτες . Συνολικά 16  σε 17 αγώνες . Σε δυο από αυτούς έχει αποβληθεί με δυο κίτρινες κάρτες .

Δυο παίκτες ο Κώστας Τσίτζηρας  του Φαληρικού με 11 κίτρινες και ο Φίλιππος Κουλουριώτης της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα με 10 είναι οι παίκτες με τις περισσότερες  κίτρινες κάρτες σε 1ο όμιλο Β’ και Α’ Κατηγορίας αντίστοιχα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι κανένας από τους δυο δεν έχει αποβληθεί με κάρτες φέτος…

Απόψε στο κοσμικό κέντρο «Ελιάς γη » στο Νέο Φάληρο γίνεται ο χορός του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Δραπετσώνας .  Η επιτυχία θεωρείται  δεδομένη  . Όσο για το κέφι είναι σίγουρο. Άλλωστε τα παιδιά της Δραπετσώνας έχουν την διασκέδαση στο αίμα τους ……

Και μην ξεχνάμε τον φιλανθρωπικό αγώνα για την ενίσχυση του βετεράνου ποδοσφαιριστή Γρηγόρη Χιώτογλου που θα γίνει την Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 18.00 στο γήπεδο Νίκαιας .

Θα παίξουν οι βετεράνοι του Ολυμπιακού , του Ιωνικού, της Δόξας Πειραιά και η Μικτή Παλαιμάχων Πειραιά . . Είναι χρέος όλων να είμαστε εκεί. Μια αγκαλιά για τον Γρηγόρη…