Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Πειραιώτικα

Ο Ερμής επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν να περνάει στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά . Επικράτησε με δυο νίκες της ΑΕ Περάματος και  περιμένει τώρα τον αντίπαλο του που θα είναι ένας από τους Εθνικό  και ΑΕ Μοσχάτου . H χθεσινή νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους της Κορυδαλλιώτικης ομάδας που είχαν εντυπωσιακή  παρουσία χθες στο Πέραμα και αποθέωσαν τους παίκτες στο τέλος του αγώνα. Ανάμεσα τους και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης….

Ο χθεσινός ημιτελικός ήταν και στο στοίχημα , όπως συνηθίζεται άλλωστε στο Κύπελλο . Γνωστή εταιρεία στοιχημάτων έδινε κατά τη διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα  στο 1  3,76 στο Χ 2,51 και στο 2  2.45  . Δέκα λεπτά αργότερα μπήκε το γκολ του Ερμή…..

Τελικά βρέθηκε ο άνθρωπος που κτύπησε τον βοηθό Ηλία Κοτζαμανίδη. Το όνομα του και τα στοιχεία του τα αναφέρει ο διαιτητής Δημήτρης Ζησιμόπουλος σε συμπληρωματική έκθεση που κατέθεσε στην ΕΠΣΠ . Τώρα η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Δεν αναφέρουμε το όνομα του . Επειδή όμως πολλοί ρωτάνε αν είναι γνωστός , θα τους απαντήσουμε . Δυστυχώς είναι ….

Από δω και πέρα μόνο ένα παιχνίδι θα διεξάγεται στο γήπεδο των Σιταποθηκών . Ένα το Σάββατο και ένα τη Κυριακή. Κι αυτό επειδή ξεκίνησαν οι εργασίες που έχουν προγραμματιστεί στα αποδυτήρια . Θα  ακολουθήσουν τα έργα στο ταρτάν και τον ηλεκτροφωτισμό και στη συνέχεια τον Μάιο θα γίνει η ανακατασκευή του συνθετικού χλοοτάπητα…..

Να λοιπόν που οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Πριν την έναρξη του αγώνα και ενώ ήταν κανονικά γραμμένος στο φύλλο αγώνος στην βασική ενδεκάδα του Αίαντα Σαλαμίνας ο Φώτης  Κολιούσης ο πιο βασικός ίσως ποδοσφαιριστής ο διαιτητής της αναμέτρησης Κωνσταντόπουλος ενημέρωσε τους ανθρώπους της ομάδας ότι υπάρχει θέμα στην κατάσταση υγείας του αθλητή , γνωστοποιώντας τους  ότι υπήρχε μπλάνκο στον αριθμό της κατάστασης. Κάτι που ανάγκασε τους Σαλαμίνιους  να τον αντικαταστήσουν και στη θέση του να μπει ο  Ράμφος Ελ…. Ιδιαίτερα σχολαστικός ο Κωνσταντόπουλος τήρησε τον κανονισμό. Διαπίστωσε ότι έχει σβηστεί με μπλάνκο κάτι στον αριθμό της κατάστασης. Οι άλλοι διαιτητές μέχρι τώρα δεν το είχαν δει ποτέ ;…..

«Μου είπαν ότι είσαι τίμιος εγώ είδα ένα λαμόγιο» αυτό είπε ο προπονητής του Άρη Αμφιάλης Βαγγέλης Κώτος στον διαιτητή Μπεσίρη . Και τιμωρήθηκε με  4 αγωνιστικές. Να σημειωθεί ότι ο έμπειρος τεχνικός τιμήθηκε πρόσφατα στην ετήσια γιορτή της ΕΠΣΠ για την προσφορά και το ήθος του .Και όντως ισχύουν αυτά . Ο Βαγγέλης λοιπόν  μου έστειλε την παρακάτω επιστολή με αφορμή την διαιτησία της περασμένης Κυριακής  :«Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο  φίλε Αντώνη θέλω να σου εκφράσω κάποιους προβληματισμούς μου και εσύ βάσει τις εμπειρίας σου κρίνε αναλόγως.

Ένα παιχνίδι που κρίνει πολλά για την συνέχεια το του πρωταθλήματος πρέπει να αξιολογείται ανάλογα  ναι ή όχι.

Ο διαιτητής που έχει σφυρίξει ένα και μοναδικό αγώνα στις 40 αγωνιστικές μέχρι σήμερα στην  α’ κατηγορία θεωρείται ικανός να σφυρίξει ένα ντέρμπι β’ κατηγορίας.

Πόσο θεμιτό και ηθικό είναι ο διαιτητής να σφυρίζει 3 φορές την ίδια ομάδα (έπονται ακόμη 6 αγωνιστικές και 3 μπαράζ ίσως να προλάβει και κάποια ακόμη).Γνωρίζεις να έχει τιμωρηθεί διαιτητής για τις αποφάσεις έστω και σιωπηρά.

Το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του και όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα καλό είναι ναι υπάρχει μια ιδιαίτερη προσοχή από την επιτροπή ορισμού διαιτητών. Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν διαιτητές που μπορούν να φέρουν άνετα σε πέρας ένα ιδιαίτερο αγώνα, αρκεί μόνο να αξιολογηθούν σωστά.

με εκτίμηση».Βαγγέλης Κώτος (ένας προπονητής με τα λάθη του, που θα λέει όμως πάντα την άποψη του ελεύθερα)…..

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο Γιάννης Αμανατίδης. Ένας σπουδαίος παράγοντας  , για πολλά χρόνια πρόεδρος στον ΑΣ Ποντίων με τεράστια προσφορά στην ομάδα , αλλά και από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας γηπέδου στη Δραπετσώνα . Ήταν επίσης αυτός που βοήθησε στην δημιουργία της μεγάλης Χαραυγής την πενταετία 1978-1983.Το ΔΣ και σύσσωμη η οικογένεια του ΑΣ Ποντίων εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον χαμό του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3.30 μμ στο Νεκροταφείο του Σχιστού. Καλό ταξίδι κυρ- Γιάννη….