Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

«Άστραψε και βρόντηξε » ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΠ  Αντώνης Ανούστης με αφορμή αυτούς που διαμαρτύρονται τελευταία για τις αποφάσεις που βγαίνουν . Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας χθες βραδυ  ο έγκριτος  νομικός τόνισε : «  Επειδή δεν μιλάμε τόσο καιρό με αυτά τα απαράδεκτα σχόλια που ακούμε , μην το θεωρήσουν ορισμένοι αυτό ως αδυναμία .

Επιτέλους ας μην είναι κάποιοι τόσο ανεύθυνοι και κάνουν κριτική του καφενείου . Να μας αφήσουμε να κάνουμε τη δουλειά  που ξέρουμε  Ας διαβάσουν τι λέει ο ΚΑΠ και μετά να μιλάνε . Και επιτέλους ας αποφασίσουν τι θέλουν. Να δικάζουμε με τον Κανονισμό ή με το συναίσθημα .

Βέβαια στην περίπτωση του Παντζιτζιφιακού που διαμαρτύρεται θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε ακόμα και έξι βαθμούς και όχι μόνο τρεις . Όσο για  αυτό που λένε  για πρώην ποδοσφαιριστή δεν ισχύει. Από τη στιγμή που έχει δελτίο στην ομάδα ανήκει σε αυτήν και συνδέεται με αυτή. Διαμαρτυρήθηκαν από τον Ερμή γιατί τιμωρήσαμε τους παίκτες στο Κύπελλο με 3 αγωνιστικές  και όχι με μια . Το φύλλο αγώνα το λέει καθαρά . Αλληλοεκτυπήθηκαν .Είδα στην εκπομπή σου  τον κ. Σκανάτοβιτς που είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί τιμωρήθηκε η ομάδα και τι φταίει . Ας διαβάσει το άρθρο 14 να μάθει. Ακόμα και για την συμπεριφορά φιλάθλου υπεύθυνη είναι η ομάδα.»…….

Σημαντικές διευκρινήσεις έγιναν από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ. Καταρχήν οι  Διπλωματούχοι προπονητές επιτρέπεται να κάθονται στον πάγκο της ομάδας τους εφόσον έχουν πιστοποίηση προπονητή  που έχει εκδοθεί  από την Ε.Π.Σ. Πειραιά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και όχι από άλλον φορέα.

Εάν οι προπονητές επιθυμούν να καθίσουν  στον πάγκο της ομάδας τους με άλλη ιδιότητα (π.χ. ως εκπρόσωποι ομάδας) καταθέτοντας  το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας , θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βάση των διατάξεων του ΚΑΠ αυτό απαγορεύεται και η παράβαση επισύρει πειθαρχικές ποινές τόσο για τον ίδιο τον προπονητή όσο και για την υπαίτια ομάδα. Και κάτι πολύ σημαντικό , όπως διαπιστώθηκε σε αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής.  Στις καταστάσεις υγείας Ποδοσφαιριστών, απαγορεύεται αυστηρά η οποιαδήποτε παρέμβαση, διόρθωση οποιουδήποτε στοιχείου με διορθωτικό υγρό (μπλάνκο) . Ως  εκ τούτου τυχόν συμμετοχή ποδοσφαιριστή με διορθωμένα στοιχεία είναι αντικανονική.…

*Σημαντική στιγμή για το Πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η μικτή Παίδων (Κ-14) της ΕΠΣΠ την προσεχή Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι  στο γήπεδο της Βάρης θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της ΕΠΣ Δωδεκανήσου για την φάση των 16 στο πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων μικτών Ενώσεων Κ14 .

Καλείται ο φίλαθλος  κόσμος του Πειραιά να σταθεί στο πλευρό της μικτής και να βοηθήσει τα παιδιά  να πετύχουν τον στόχο τους…« Ο αγώνας από τα “παιδιά του Πειραιά” θα είναι τίμιος και με ψυχή. Είμαστε περήφανοι για ότι έχετε καταφέρει» ο Σταύρος Μορφόπουλος μέλος της Επιτροπής Υποδομών της ΕΠΣΠ…..

*Την ίδια μέρα στο γήπεδο Καλλιθέας στις 16.00θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός αγώνας της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πειραιά , ανάμεσα στον Εθνικό και την ΑΕ Μοσχάτου.  .  Από το παιχνίδι αυτό θα  φανεί ποιος από τους δυο θα περάσει στον τελικό του γηπέδου Καραϊσκάκη όπου θα αντιμετωπίσει τον Ερμή Κορυδαλλού…..

Τα πιο πολλά παιχνίδια τοπικού χαρακτήρα διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο.  Έχουμε δυο Κορυδαλλιώτικα ( Θύελλα Αχιλλέας- Δίας και ΑΟ Κορυδαλλός – Ερμής ) ένα Μοσχατιώτικο ( Αναγέννηση Μοσχάτου- ΑΕ Μοσχάτου) , ένα Δραπετσωνίτικο( ΑΣ Ποντίων – Αστέρια Δραπετσώνας ) ένα Κερατσινιώτικο ( Ολυμπιακός Κερ.- Αστέρας Κερ.) ένα Πειραιώτικο( Φοίνικας Αγίας Σοφίας – Θησέας ) και ένα Σαλαμινιώτικο( Σαλαμινομάχοι – ΑΕ Σαλαμίνας ) ….

Επτά διαιτητές θα σφυρίξουν διπλά παιχνίδια το Σαββατοκύριακο. Δυο αγώνες Α ‘ Κατηγορίας θα διαιτητεύσουν οι Κουβέλης, Πουλόπουλος, Δαμιανάκης ενώ  ένα Α’ και ένα Β’ θα διευθύνουν οι Μπαλαχούτης, Φιλακούρης, Ντουμιτρέσκου, Αλατσάκης…..

Τα 30 γκολ έφτασε ο Σταμάτης Σαπαλίδης , πρώτος σκόρερ της Α’ Κατηγορίας  με διαφορά . Δυο ακόμα τέρματα σημείωσε ο επιθετικός της ΑΕ Μοσχάτου στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με την Χαλκηδόνα, επιβεβαιώνοντας και πάλι την ικανότητα του στο σκοράρισμα. Σημαντικό είναι  επίσης το γεγονός ότι ο Σαπαλίδης αντικαταστάθηκε στο 80’  από τον νεαρό  Γιώργο Βοϊδονικόλα  ο οποίος  στο 82’ και στο 84’ σημείωσε τάκα – τάκα δυο γκολ κι αυτός….

Πρώτη ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα  για τα Αστέρια Δραπετσώνας  που έκοψαν βαθμούς από τον ΑΟ Κορυδαλλό. Έτσι μειώθηκαν στις τρεις οι ομάδες  που δεν έχουν φέρει ισόπαλο αποτέλεσμα από την αρχή της . Μια από κάθε κατηγορία. Καραβάς από την Α’ , Αστέρας Κερατσινίου από την Β’ και ΑΕ Χατζηκυριακείου από την Γ’ …..

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του Αετού Κορυδαλλού  συγχαίρει την  συντοπίτισσα ομάδα του Ερμή Κορυδαλλού για την συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά « Τέτοιες διακρίσεις αναδεικνύουν το υψηλό επίπεδο των ομάδων της πόλης μας.» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του συλλόγου…..

Κλειστά θα παραμείνουν τα γραφεία της ΕΠΣΠ την προσεχή Δευτέρα λόγω τη αργίας της 25ης Μαρτίου….