Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Πειραιώτικα

Απόψε θα ξέρουμε το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Πειραιά . Ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Ερμή Κορυδαλλού. Εθνικός και ΑΕ Μοσχάτου μάχονται σήμερα στις 16.00 στο γήπεδο «Γρ. Λαμπράκης » της Καλλιθέας για  την άλλη θέση .

Στο πρώτο παιχνίδι ο Εθνικός είχε  επικρατήσει με 2-1 μέσα στο Μοσχάτο .Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο  Γιάννης Κακριδής με βοηθούς τους  Γιάννη Κοντιζά – Κώστα Κεφαλιακό, ενώ 4ος διαιτητής  ορίσθηκε ο Γιώργος Μπαλαχούτης. Και στο σημερινό παιχνίδι όπως και στα προηγούμενα των ημιτελικών θα ισχύσει εισιτήριο 5 ευρώ.

Δεν θα έχουν ισχύ οι κάρτες ελευθέρας εισόδου που εκδίδει η Ε.Π.Σ.Π., προπονητών κλπ και  φυσικά τα εισιτήρια διαρκείας των διαγωνιζόμενων σωματείων.

Οι μόνες  κάρτες Ελευθέρας εισόδου που θα  ισχύουν θα είναι  οι δημοσιογραφικές.…

Σημαντικός αγώνας σήμερα και για την Μικτή Παίδων( Κ-14)  της ΕΠΣ Πειραιά . Στις 12 το μεσημέρι στο Δημοτικό Γήπεδο της Βάρης, αντιμετωπίζει την αντίστοιχη ομάδα της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου για την πρόκριση στα Προημιτελικά του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων. Σημειωτέον ότι ο  αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά – live streaming  από την ιντερνετική σελίδα «studiomagic.gr»…..

Απόψε και ώρα 19.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα γραφεία της Ένωσης με τους εκπροσώπους των σωματείων προκειμένου να συζητήσουν για το τουρνουά Κ-12 που θα ξεκινήσει. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη…

Για την ποιότητα που υπάρχει στον Αστέρα Νίκαιας έχουμε  αναφερθεί αρκετές φορές . Αν θέλεις να διαπιστώσεις τι σημαίνει γνήσιο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πήγαινε μια φορά να δεις αγώνα της ομάδας . Οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά . Σεβασμός προς τους διαιτητές και τους αντιπάλους . Γι’ αυτά τα παιδιά το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Παιδιά το ένα καλύτερο από το άλλο . Το βραβείο fair play το δικαιούται σίγουρα ο επιθετικός  της ομάδας Χρήστος Σωπιάδης . Που  στον αγώνα με τους Νέους Ευγενείας και μετά από μια σωτήρια απόκρουση του γκολκίπερ των  Νέων Κώστα Γκανά σε σουτ που έκανε, πήγε και του έδωσε συγχαρητήρια …

Σχολιάζοντας ο προπονητής του Αστέρας Νίκαιας Άγγελος Σκανάτοβιτς , αυτά που ανέφερε το  Σάββατο,  ο  πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΠ Αντώνης Ανούστης στα «Πειραιώτικα» ανέφερε: «Πολύ σωστά τα λέει ο κ.Ανούστης! Εγώ δεν αμφέβαλα για το σωστό της ποινής από τον δικαστή σύμφωνα με το νόμο, αλλά για το ορθό του νόμου απέναντι στις ομάδες που πολλές φορές δε μπορούν να κάνουν τίποτα!

Ο κ.Ανούστης αυτό το νόμο έχει και με αυτόν κρίνει πολύ σωστά και δίκαια! Η μόνη μου διαφωνία προς εκείνον είναι ότι επειδή έχω δει την ομάδα του φέτος σε 13 αγώνες κι έχει πέσει στην αντίληψη μου η λεκτική και όχι μόνο βία ατόμων προσκείμενα στην ομάδα του (να αναφέρω ενδεικτικά αγώνες με Αργοναύτη και Νέους Δραπετσώνας) να μην έχει την ίδια ”ευαισθησία”. Και επειδή μπορεί να μιλήσει για φύλλα αγώνα, να πω ότι στον Αστέρα τιμωρούμε τους δικούς μας ανθρώπους όταν παρεκτρέπονται χωρίς φύλλα αγώνα, αντί να τους τιμούμε…»….

Δυο ακόμα γκολ πέτυχε ο Σταμάτης Σαπαλίδης . Ο επιθετικός της ΑΕ Μοσχάτου σημείωσε τα δυο από τα τρία γκολ της ομάδας του στον αγώνα με την Αναγέννηση Μοσχάτου. Συνολικά 31 έχει πετύχει μέχρι τώρα . Και όχι 32 . Κι αυτό γιατί του αποδόθηκε ένα επιπλέον τέρμα στον αγώνα με την Χαλκηδόνα ( 7-0 ) , το οποίο πέτυχε ο Χατζάκης .Ο Σταμάτης έχει αγωνιστεί στα 18 από τα 21 παιχνίδια της ομάδας του και έχει σκοράρει στα 15!!…

Καλύτερη επίθεση στον Πειραιά η ΑΕ Μοσχάτου με 83 τέρματα σε 21 αγώνες . Η οποία μαζί με τον ΑΟ Καραβά διαθέτουν τις καλύτερες άμυνες αφού  οι εστίες τους έχουν παραβιαστεί μόλις 4 φορές  .

Στα αξιοσημείωτα  ότι   από τα τέσσερα γκολ που έχει δεχτεί ο Καραβάς  τα τρία είναι από την ΑΕ   Μοσχάτου και  το ένα από την ΑΕ Περάματος ….

Ο Ολυμπιακός Κερατσινίου αποτελεί μια σταθερή αξία για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο  σε όλους τους τομείς. Εδώ και πολλά χρόνια οι υπεύθυνοι του συλλόγου φροντίζουν ώστε να είναι συνεπείς σε όλα απέναντι στην ΕΠΣ Πειραιά ενώ τακτοποιούν πάντα , στο ακέραιο τις οικονομικές υποχρεώσεις τους . Και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν οι άνθρωποι της Ένωσης…..