Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σημαντικά παιχνίδια θα γίνουν το Σαββατοκύριακο  σε Α’ και Β’ Κατηγορία σε κορυφή και  «ουρά » όπου θα κριθούν πολλά όσον αφορά την άνοδο ή την σωτηρία . Μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Πέντε αγωνιστικές έχουν μείνει . Από την επόμενη αγωνιστική ξεκινά η ευθυγράμμιση των αγώνων . Χρειάζεται  λοιπόν προσοχή , ψυχραιμία και σύνεση από όλους ….

Μεγάλο ντέρμπι αύριο στην Σαλαμίνα ανάμεσα στον Αίαντα και την Χαραυγή .  Για  το παιχνίδι αυτό  έχουν ληφθεί  αστυνομικά μέτρα τάξης με τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας να κάθονται στην θύρα 2 …

Επανέρχομαι σήμερα για το θέμα των Μικτών  . Επειδή γράφονται τελευταία κάποιες ανακρίβειες θα πρέπει να αποκαταστήσω κάποια πράγματα . Μέγας δημιουργός του ομαδικού πνεύματος είναι ο Σταύρος Μορφόπουλος που μαζί  με τους Χρήστο Μπουλούση , Γιάννη Κανελλόπουλο και Παντελή Τρουμπούνα  είναι κοντά στην ομάδα και όλα λειτουργούν άψογα . Φυσικά σε ηγετικό ρόλο ο πρόεδρος των Μικτών μαζί με τους Άκη Τρύφωνα και Γιώργο Σιάκουλη πήραν μια απόφαση σε στιγμές απαξίωσης που οδήγησαν το τμήμα αυτό με στόχο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα . Όμως θα πρέπει να επισημάνουμε  ότι τίποτα δεν θα γινόταν , χωρίς την καθοριστική παρέμβαση του Γιώργου Ανατολάκη. Που ξεκλείδωσε πόρτες ερμητικά κλειστές . Τα εύσημα λοιπόν στον πρόεδρο της ΕΠΣ Πειραιά . Αποδείχτηκε λοιπόν ότι ο επικεφαλής στο ποδόσφαιρο παίζει σημαντικό ρόλο. Να επισημάνουμε επίσης την πολύ καλή δουλειά του Θεολόγου Ρενιέρη και των συνεργατών του Γιάννη Πάντου , Βασίλη Πατηνιώτη και Θανάση Ρούσσαλη και βέβαια την συγκινητική προσπάθεια και το πάθος των μικρών παιδιών που αποτελούν την Μικτή Κ-14 του Πειραιά….

Από τώρα έχει ξεκινήσει στην ΕΠΣΠ κινητοποίηση για την αιμοδοσία  που θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 10 Απριλίου (τις ώρες 15.00 έως και 19.00) στα γραφεία της Ένωσης σε συνεργασία με την Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά   και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά. Είναι καθήκον όλων των ανθρώπων του Πειραϊκού Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, να  δείξουν την ευαισθησία τους   χαρίζοντας λίγες σταγόνες από το αίμα μας, ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ. Για τους αιμοδότες  θα υπάρξουν κίνητρα . Για τους απλούς φίλους- αιμοδότες (αθλητές, παράγοντες κλπ) που θα ανταποκριθούν σ΄ αυτό σημαντικό κάλεσμα  η ΕΠΣΠ  προσφέρει δωρεάν την  Κάρτα Ελευθέρας  Εισόδου στα γήπεδα του Πειραιά για την προσεχή περίοδο 2019-2020, ενώ στα σωματεία που θα έχουν δυναμική παρουσία (3 αιμοδότες και άνω) θα δοθούν μπάλες ποδοσφαίρου.. Ανεξάρτητα από τα κίνητρα αυτά είναι χρέος όλων  να βοηθήσουν  στην κίνηση αυτή της Αιμοδοσίας …..

Πέντε διαιτητές θα σφυρίξουν …δυο φορές αυτή την εβδομάδα .Δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας θα διαιτητεύσουν ο Γιάννης Κακριδής , ο Θοδωρής Πουλόπουλος ενώ ο Ρόμπερτ Ντουμιτρέσκου θα διευθύνει τα παιχνίδια των δυο πρώτων του 2ου ομίλου. Το Σάββατο τον ΑΟ Καραβά και την Κυριακή την ΑΕ Μοσχάτου . Από έναν αγώνα Α’ και Β’ Κατηγορίας θα διευθύνουν ο Γιώργος Αλατσάκης και ο Κοσμάς Ιωαννίδης…..

Έναν επιπλέον αγώνα σφυρίζει ο Γιάννης ο Κακριδής . Σήμερα το πρωί στις 10 παίζει στο « Παντελής Νικολαΐδης» το ντέρμπι του εφηβικού ανάμεσα στον Ιωνικό και την Αναγέννηση Μοσχάτου . Ο Γιάννης είναι πάντα στη διάθεση της Επιτροπής Διαιτησίας και πρόθυμος να βοηθήσει σε ότι του ζητηθεί. Να σημειωθεί ότι ο Κακριδής σφυρίζει  το πρωί  το εφηβικό της Αναγέννησης και το απόγευμα το ανδρικό….

Να λοιπόν που  σε δυο εβδομάδες ξεκινά το πρωτάθλημα Κ-12 της ΕΠΣΠ με ποδοσφαιριστές ( γεννηθέντες το έτος 2007 και μετά) αλλά και ποδοσφαιρίστριες (!!!) που έχουν γεννηθεί το 2005 και μετά .

Το πρωτάθλημα Κ-12 θα ξεκινήσει το Σάββατο 13 Απριλίου με τους αγώνες να διεξάγονται σε αθλητικά κέντρα ή γήπεδα που θα επιλέξει η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομών. Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους.

Οι αγώνες θα διεξάγονται σε γήπεδο διαστάσεων περίπου (40 Χ 65μ.) ή σε μισό κανονικών διαστάσεων γήπεδο κατά πλάτος και οι διαστάσεις των εστιών είναι 5 μ. μήκος και 2 μ. ύψος. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι δύο ημίχρονα των 30 ́ λεπτών, με ανάπαυλα 10 ́ λεπτών .Χαρακτηριστικό  του πρωταθλήματος αυτού είναι ότι επιτρέπονται εννέα [ 9 ] αλλαγές ποδοσφαιριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνος, όταν το παιχνίδι δεν είναι σε ροή [έχει σταματήσει]. ́ Ολες οι αλλαγές γίνονται από τη μέση του γηπέδου ενώ τα πέναλτι εκτελούνται από τα 8 μέτρα . Οι αντιπρόσωποι – υπεύθυνοι των σωματείων που δηλώνονται στη δήλωση συμμετοχής των σωματείων, θα είναι και οι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης στη διάρκεια των αγώνων των ομάδων τους. Θα πρέπει η δική τους συμπεριφορά να αποτελεί παράδειγμα φίλαθλου πνεύματος για τους αθλητές των ομάδων. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 5 Απριλίου ενώ η κλήρωση την Δευτέρα 8 Απριλίου…..

Μια έκπληξη περίμενε τον προπονητή των Νέων Ευγενείας Δημήτρη Αλειφεράκη . Ο ικανότατος κόουτς είχε χθες τα γενέθλια του  και οι παίκτες μαζί με τους συνεργάτες του και τη διοίκηση του είχαν ετοιμάσει δυο τούρτες παρακαλώ  …υποχρεώνοντας τον , να σβήσει τα κεριά . Αδιευκρίνιστης ηλικίας.. Τις ευχές μας στον φίλο Δημήτρη και του ευχόμαστε να έχει υγεία και πάντα επιτυχίες….